Deutsche Bank-kunder kan snart börja erbjuda kryptotjänster för användare. I en nyligen Rapportera släpptes av World Economic Forum, förklarar de att banken vill utveckla en depåplattform för institutionella kunder och deras digitala tillgångar. Detta kan vara en av de första bankerna som erbjuder kryptolösningar till användare runt om i världen.

Deutsche Bank kan utveckla ett Crypto Custody System

I rapporten från World Economic Forum förklaras att banken skulle kunna införa en säkert ansluten bro mellan virtuella valutor och traditionella banktjänster. Numera är krypto- och bankindustrin verkligen inte kopplade. Det är vanligtvis svårt att komma från en bransch till en annan eller tvärtom.

Utöver det vill de hantera olika krypto- och fiat-tillgångar för kunder. De vill göra det genom en lättanvänd plattform och skapa en gateway för mervärdestjänster. Detta kan uppnås av en depå eller tredjepartsleverantör.

Ändå förklarar rapporten att projektet förväntas fokusera på institutionella investerare. Några av dessa investerare inkluderar kapitalförvaltare, kapitalförvaltare och familjekontor samt företags- och digitala fonder. Banken kommer att skydda användarnas medel genom plånböcker med värme- och kylförvaring av institutionell kvalitet med försäkringsskydd.

I framtiden kan Deutsche Bank så småningom ge kunderna möjlighet att få tillgång till digitala tillgångar genom partnerskap kopplade till olika mäklare och utbyten på marknaden. På detta sätt skulle det vara möjligt att skapa en sömlös integration med olika plattformar.

Dessutom kan banken också tillhandahålla andra tjänster, inklusive beskattning, värderingstjänster och fondadministration. Med tanke på att vi pratar om en bank kommer strikta KYC- och AML-regler att gälla för kunder som vill få tillgång till dessa tjänster.

Dessutom skulle plattformen också fokusera på UX och CX. Målet är att erbjuda en lättanvänd och intuitiv plattform för investerare som vill komma åt marknaden. Crypto handelsplattformar har verkligen förbättrat sitt användargränssnitt de senaste åren.

Enligt rapporten från World Economic Forum, bör lösningen vara redo att nå marknaden 2021. Pilotprov av detta initiativ kan dock också äga rum i år. För närvarande finns det ingen officiell information från Deutsche Bank om detta projekt. Vi kunde dock se lite information under de kommande månaderna.

Om Deutsche Bank äntligen informerar om detta initiativ kan det vara möjligt för dess aktie att gå högre. Under de senaste åren har vi sett hur flera aktier skjutit i höjden när företag tillkännagav krypto- eller blockchain-implementeringar eller projekt.Source link