Ett ambitiöst blockchain-projekt som heter Internet Computer har nu utvecklats till mainnet-status, enligt det senaste blogginlägget från dess skapare, DFINITY Foundation.

Projektet är världens första blockkedja som körs med webbhastighet som naturligt kan vara värd för “hyperskaliga” öppna internettjänster, pan-industriplattformar, DeFi-system, säkra företagssystem och webbplatser i smarta kontrakt, enligt blurb.

Det har det höga målet att ersätta den triljon dollar gamla Internet- och IT-industrin genom att låta utvecklare installera sin kod direkt på offentligt internet och avstå från webbhotell, servrar och kommersiella molntjänster.

DFINITY grundare och chefsforskare Dominic Williams utarbetade;

“I slutändan tillåter Internetdatorn företagare och utvecklare att föreställa sig både hur och vad de bygger – ett paradigmskifte som kommer att förändra allt.”

Internetdator utvecklas till Mainnet

Enligt blogginlägg, ett avgörande inledningsskede av Internet-datorns blockchain-decentralisering inträffade i mitten av december 2020. Detta innebär att det nu är värd för standardiserade “nodmaskiner” som ägs och installeras oberoende i oberoende datacenter.

Det faller under kontroll av något som kallas Network Nervous System (NNS), som är ett öppet algoritmiskt styrsystem som kontrollerar och är värd i själva nätverket. Det låter lite som Skynet från Terminator serier genom att det har tagit autonom kontroll över nätverket.

När de första kryptografiska installationsrutinerna genomfördes tog NNS över ansvaret för att organisera pågående nätverkshanteringsuppgifter. Dessa inkluderar induktion av nya nodmaskiner för att öka nätverkets datorkapacitet och uppgradering av nätverksprotokoll.

Systemet körs nu på egen hand efter att ha nått denna milstolpe, kallad Mercury, som har varit i över två år i väntan. Tillkännagivandet tillagt;

“Även om dessa framsteg hittills förblivit mestadels bara synliga för dem som arbetar med nätverket, är det framgångsrika genomgången av detta första decentraliseringssteg ett riktigt viktigt ögonblick för den ideella DFINITY Foundation,”

Vad sägs om tokens?

Inget blockchain-projekt i dessa dagar skulle vara komplett utan sitt eget styrningstokenoch DFINITY är inte annorlunda i det avseendet. Den har en ICP-verktygstoken (tidigare känd som “DFN”), som är den primära mekanismen som gör det möjligt för den bredare internetgemenskapen att delta i styrningen av Internetdatornätverket.

DFINITY har präglat en liten del av det totala utbudet av 469 miljoner token, som förvaras i sina egna plånböcker och tidiga investerares. Enligt Coingecko, framtidens pris för token är cirka $ 21 i skrivande stund.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link