Dogecoin (DOGE) nådde den sjunde positionen på marknaden eftersom den skyrocketade med över 400% under det senaste dygnet. Den virtuella valutan överträffade 0,062 dollar och den nådde ett marknadsvärde på nästan 10 miljarder dollar. På detta sätt blev DOGE större än Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB), Stellar Lumens (XLM) eller USD Coin (USDC).

DOGE ökar med över 500%

Under de senaste timmarna, DOGE överraskade kryptomarknaden genom att uppleva en prishöjning på över 500%. Den virtuella valutan blev plötsligt en av de största digitala tillgångarna i världen och den var nära att överträffa Cardano (ADA) och XRP.

Anledningen till denna prishöjning är relaterad till expansionen av WallStreetBets Reddit-rörelsen. Detta är en Reddit-grupp som massivt började köpa aktier som kortslutits av stora hedgefonder. Av denna anledning exploderade priset på dessa lager (till exempel GameStop eller AMC) till priser som inte sett på flera år.

Handelsplattformar som Robinhood har avbrutit handel för vissa tillgångar, inklusive GameStop och AMC på grund av ”marknadsvolatilitet.” Detta har varit ett problem som påverkade miljontals användare på plattformen och som pressade priset på dessa tillgångar ner. Användarna skulle bara sälja aktien men inte köpa mer.

Under den amerikanska natten och den europeiska tidigt på morgonen pressades Dogecoin-kryptovalutan till nya toppar. Faktum är att hela WallStreetBets-communityn bad om att denna virtuella valuta skulle pumpas. Detta är vad marknaden gjorde. Robinhood har också rapporterat problem med kryptohandel.

Det intressanta är att Mia Khalifa, en av de mest erkända porrmodellerna, har twittrat om aktier. Hon har faktiskt också kommenterat DOGE. Hon skrev på Twitter att hon köpte “hundlagren”.

Men när hon twittrade detta sjönk DOGE-priset med almos 50%. Som vi kan se är kryptovalutor verkligen flyktiga. Effekten som denna Reddit-handelsgrupp hade på marknaden har dock varit enorm.

Under de kommande veckorna kan det vara möjligt att se liknande prisrörelser som när vi sett de senaste dagarna. Även om det inte är klart vilket lager eller digital tillgång som kommer att pumpas, tittar tillsynsmyndigheter noga på vad som händer på marknaden.

Dessutom stoppade Robinhood och andra plattformar handeln för små detaljhandelsanvändare. Det är bara en tidsfråga innan vi ser konsekvenserna av denna turbulenta vecka.

Source link