Dogecoin (DOGE) handlas nu nära $ 0,56 efter att ha nått en heltidshöjd över $ 0,73 per mynt. Den digitala valutan är fortfarande en av de största på kryptovalutamarknaden med en värdering på 73,8 miljarder dollar och är fortfarande större än XRP och Tether (USDT). Det verkar dock som om Elon Musks kommentarer påverkade den digitala tillgången.

Är Dogecoin ett liv?

Under Saturday Night Live (SNL) -skissprogrammet sa Elon Musk att Dogecoin “är ett liv.” Alla på kryptovalutamarknaden som innehar lite Dogecoin var intresserade av vad Elon Musk hade att säga.

Kommentarerna mottogs dock inte positivt av publiken eller kryptosamhället. Faktum är att Dogecoin föll till $ 0,50 några minuter senare, vilket motsvarar en prisnedgång på över 25% på bara några minuter.

Det är värt att nämna att Dogecoin har varit en av de mest hypade digitala valutorna de senaste månaderna. Den virtuella valutan flyttades från Nedan 0,01 dollar till över 0,70 dollar på bara några månader. Investerare som satsade på den virtuella valutan har tjänat massor av pengar under de senaste månaderna.

Ändå är det värt att nämna att innehav av Dogecoin på lång sikt kanske inte är en av de bästa investeringsstrategierna. Dogecoin har alltid ansetts vara en meme-kryptovaluta som rör sig vid specifika tillfällen, till exempel när en erkänd figur kommenterar det.

Robinhood, en av de mest använda plattformarna för handel med virtuella valutor, upplevde vissa avbrott när investerare började sälja sina mynt. Volatilitet och stora volymer är vanligtvis inte bra för handelsplattformar. De flesta av dem står inför problem när det finns mer volatilitet och högre volymer.

Flera investerare kan nu flytta sina investeringar från DOGE till andra digitala tillgångar som Litecoin (LTC), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) eller Bitcoin Cash (BCH), bland andra. Vi är fortfarande på en tjurmarknad och detta kan ses i hur Ethereum har expanderat under de senaste månaderna.

För närvarande skrivs inte Bitcoin, Ethereum och Binance Coin (BNB) stora förluster eller vinster. Således fungerar de stabilt jämfört med för 24 timmar sedan. Det är värt att ta hänsyn till att Bitcoin och många andra virtuella valutor har expanderat massivt de senaste månaderna.

Det är bara en tidsfråga att se om vi fortsätter att gå högre eller om vi redan har sett toppen. En sak är tydlig, företag fortsätter att investera i Bitcoin.Source link