Priset på Dogecoin (DOGE) steg 50% under det senaste dygnet och nådde ett pris per mynt på 0,007738 USD. Detta är det högsta sedan februari 2018. Jämfört med Bitcoin (BTC) ligger priset dock nära den lägsta punkten de senaste åren.

Dogecoin Price Skyrockets

Priset på Dogecoin har ökat med 50% under det senaste dygnet. Detta gjorde det möjligt för den virtuella valutan att bli den största vinnaren bland de 100 bästa virtuella valutorna. Dogecoin nådde en lokal höjd på $ 0,007738. Detta visar det stora intresset som denna virtuella valuta genererat de senaste dagarna.

Detta kommer efter dagar då Bitcoin (BTC) överträffade 29 800 dollar och kunde komma närmare 30 000 dollar. Virtuella valutor finns för närvarande på en tjurmarknad som mest drivs av Bitcoin. Medan BTC överträffade sin rekordhöga nivå med nästan 50%, är andra mynt som Ethereum (ETH) eller Litecoin (LTC) fortfarande 50% lägre än sina toppar.

DOGE-priset kunde återhämta sig och överträffa andra virtuella valutor som Dash, Zilliqa (ZIL), Iota (MIOTA) eller Ethereum Classic (ETC). Detta visar det kraftfulla drag som DOGE upplever. Denna virtuella valuta har många gånger upplevt plötsliga prisrörelser.

Som vi kan se i diagrammet som tillhandahålls av CoinMarketCap, verkar det som om DOGE har en serie upprepade hopp mot Bitcoin och även mot den amerikanska dollarn (USD). Ändå har vi sett DOGE bara sjunka en gång under det senaste halvåret.

Det är också värt att nämna att VD för Tesla och Space X, Elon Musk, har varit en stödjande figur för DOGE. Han har till och med ändrat sin profilbeskrivning på Twitter till VD för Dogecoin för några år sedan. Dessutom delar han vanligtvis olika memes om DOGE och verkar vara ett Bitcoin-fan.

Även om Tesla inte officiellt har köpt Bitcoin (BTC) finns det andra företag som redan har gjort det de senaste månaderna. MicroStrategy är kanske det mest profilerade företaget som köper Bitcoin i slutet av 2020.

MassMutual och Square har också varit en del av denna trend och placerade några miljoner dollar i BTC för flera månader sedan. Det kommer att bli intressant att se om Bitcoin och Dogecoin fortsätter att röra sig högre de närmaste dagarna och veckorna.

2021 kan vara ett mycket positivt år för kryptovalutamarknaden. Även om Bitcoin kan nå nya toppar inom en snar framtid kan andra digitala tillgångar följa. När Dogecoin flyttade till nästan sitt prisrekord, kunde vi förvänta oss att den här virtuella valutan skulle fortsätta uppåt.Source link