AIOZ Network (AIOZ) har meddelat att de kommer att släppa flera patent som registrerats övertid genom åren. Enligt rapporter kommer projektet inte att göra anspråk på PTC-patent som det lämnade in 2018. Dessa patent tilldelades tidigare AIOZ 2020.

AIOZ Network förklarade vidare sitt perspektiv och sa: ”Vi tror att kryptovaluta handlar om att hitta samarbete även när det finns konkurrens. Detta gör det också möjligt för oss att växa som en bransch och utmana oss själva att bli bättre. ”

”Andra projekt kan utnyttja år av arbete för att bygga sin egen nästa stora sak! Det är så vi utvecklas och utvecklas genom att lyfta varandra, tillade de.

Enligt officiell blogg, finns följande patent tillgängliga nu:

  • Artificiell intelligens Bevis på omkodning: “Metod och apparatur för validering av videoinnehåll”

    Videoomkodning är en process för att konvertera en videofil från ett format till ett annat format som är en bättre komprimerad version. Detta säkerställer att konsumenterna strömmar innehåll i högsta möjliga kvaliteter också utan buffring. Transkodrarna kan dock fuska innehållsskaparna genom att göra ett jobb av låg kvalitet. För att validera videokvaliteten föreslår patentet Bevis på omkodning med hjälp av artificiell intelligens. Den använder ett djupt neuralt nätverk som avsevärt förbättrar noggrannheten och utförandetiden för korrekturprocessen.

  • Oändlig skärning: “Metod och utrustning för transaktionsverifiering i ett blockchain-baserat nätverk”

    De befintliga blockkedjorna som Bitcoin och Ethereum står inför skalbarhetsutmaningar. För att övervinna detta föreslår patentet ett konsensusprotokoll med en unik Sharding-teknik. Den kommer att använda principen att dela upp transaktioner i mindre oberoende grupper. Dessa mindre transaktioner kan sedan verifieras med tre föreslagna lätta bevis för videobearbetning och tjänster

  • AIOZ Network Blockchain: “Metod och apparater för Transaktionsverifiering i ett Blockchain-baserat nätverk. ”

Dessa lättviktiga bevis är:

i) Bevis för omkodning för validering av videoomkodningsjobb.

ii) Bevis för lagring för validering av lagringsjobb för videoinnehåll.

iii) Leveransbevis för validering av jobb,

Jämförelse mellan AIOZ Network och Theta Network

Projektet har ofta jämförts med Theta Network eftersom de arbetar med dCDN-sektorn och har liknande ambitioner inom mediebranschen.

Theta Network tillåter dock tillfälligt arbete via cacheteknik och har patent på detta. Men Theta-patenter “håller inte skäl till AIOZ-nätverksarkitekturen eftersom AIOZ-nätverket driver dApps-ekosystemet via ett p2p-sammankopplat nätverk av Edge-noder. Samt med permanent lagringsarbete med användarvänlig Edge Node-applikation. ”

Om AIOZ Network

AIOZ-nätverk a Layer-1 blockchain-baserat innehållsleveransnätverk utnyttjar blockchain för att förbättra distributionen av innehåll genom decentralisering. Ett distribuerat innehållsleveransnätverk (dCDN) använder noder för att lagra, streama och överföra data och ersätter traditionella datacenter som arbetar på en P2P-modell.

Den använder också en snabbare, billigare och mer robust plattform för innehållsströmning vilket gör den överkomlig, snabb och av bättre kvalitet. Med denna teknik kommer projektet att kunna göra betydande förändringar i hur innehållet som streamas sker idag.

De har också registrerat flera prestationer på senare tid, med början från a rekordhög IDO till fenomenal samhällstillväxt. Per den 12 april var tokeninnehavarna av ERC20 9 546 och tokeninnehavarna av BEP20 var 12 363 från och med den 12 april 2021. Noderantalet är för närvarande också 17 000.

AIOZ-pris

I skrivande stund, AIOZ-tokenpriset var 1,42 dollar med en handelsvolym 24 timmar om 7 934 209 dollar. AIOZ-priset ökade med mer än 1,4% under det senaste dygnet. Dessutom har den en tillgång på 54 miljoner AIOZ-mynt och en maximal tillgång på 1 miljard. Uniswap (v2) är också den nuvarande mest aktiva marknaden som handlar med den.Source link