El Salvador, det första landet i världen att göra Bitcoin lagligt betalningsmedel har köpt 100 Bitcoin på fredagen. Informationen tillkännagavs officiellt av El Salvadors president, Nayib Bukele på hans Twitter-konto. Bitcoin priserna sjönk under $54 000, det lägsta priset sedan början av oktober.

El Salvador förvärvar mer Bitcoin

El Salvador köpte 100 Bitcoin på fredagen då priset på Bitcoin sjönk under 54 000 dollar. Med nuvarande priser var detta köp lika med 5,4 miljoner dollar. Som förklarats av president Nayib Bukele, “köpte El Salvador dippen”, en fras som används på finansmarknaderna för att köpa en tillgång när den upplever en korrigering under en tjurmarknad.

Det är inte första gången som El Salvador köpte Bitcoin. Faktum är att landet redan har mer än 1 220 BTC. Landet övergår nu till en Bitcoin-baserad ekonomi när det går bort från dollarstandarden.

Butiker och företag i landet är nu skyldiga att acceptera Bitcoin-betalningar för varor och tjänster. Dessutom tillkännagav landet olika investeringar kopplade till Bitcoin, såsom sjukhus och en gruvfarm som skulle använda den energi som produceras av vulkaner.

Dessutom har El Salvador också emitterat obligationer med en årlig kupong på 6,5 % för investerare som vill få exponering mot El Salvadors Bitcoin-relaterade ekonomiska planer. Det är också värt att ta hänsyn till att Bitcoin har varit i en bulltrend sedan början av detta år.

Varje Bitcoin handlas nu för cirka 54 400 $ och den har värderats mer än 200 $ sedan januari 2021. Frågan är om Bitcoin kan upprätthålla sin nuvarande bulltrend under hela 2022. Det finns några saker som Bitcoin-investerare måste ta hänsyn till i framtiden.

Om räntorna stiger snabbt under de kommande åren, särskilt i utvecklade ekonomier, kan Bitcoin påverkas negativt eftersom företag och investerare kan leta efter säkrare investeringar, med lägre risk och volatilitet.

Det är värt att ta hänsyn till att det senaste prisfallet som Bitcoin upplevt utlöstes av finansmarknadernas rädsla för en ny COVID-19-variant som kan vara mer smittsam än de tidigare. Bitcoin föll under en period av cirka en månad från $69 000 till $54 000 under en kort tidsperiod. Det är bara en tidsfråga att se hur Bitcoin kommer att bete sig under de kommande dagarna och veckorna. En sak är klar, Bitcoin har visat sig vara starkt korrelerad till traditionella finansiella marknader.

Source link