El Salvador fortsätter att staplas Bitcoin (BTC) eftersom priset på den virtuella valutan faller under $47 000 för första gången sedan oktober. Nayib Bukele, El Salvadors president, meddelade att de har köpt 150 BTC till ett genomsnittligt USD-pris på 48 670 USD. Bitcoin föll med över 30 % från sin rekordnivå på 69 000 $ som nåddes för några veckor sedan.

El Salvador fortsätter att stapla Bitcoin

El Salvador, det första landet i världen att göra Bitcoin lagligt betalningsmedel har förvärvat 150 fler Bitcoin då den största digitala valutan faller under 47 000 $ för första gången sedan oktober. Landet har nu över 1 000 BTC.

Det är värt att ta hänsyn till att Bitcoin flash-kraschade under $47 000 till $42 200 några minuter efter El Salvadors beslut att förvärva mer BTC. El Salvador verkar förvärva BTC varje gång den virtuella valutan faller avsevärt. Nayib Bukele förklarar att de “köper dippen.”

Dessutom har El Salvador också varit involverad i olika Bitcoin-investeringar. Landet släppte den så kallade “Bitcoin Bond” för att få de nödvändiga medlen för att bygga en massiv Bitcoin-gruvanläggning som skulle skydda BTC-nätverket med hjälp av vulkanenergi.

Bitcoin verkar ha varit starkt korrelerad med aktier och traditionella marknader under de senaste månaderna. Denna korrelation kunde ses redan när BTC föll i mars 2020 med utvidgningen av Coronavirus-krisen.

I bilden ovan kan du se korrelationen som det har funnits mellan Bitcoin och S&P under det senaste året. Men det finns andra saker som kan påverka Bitcoin också. Låt oss inte glömma att efter 18 månader av QE och penningtryck från regeringar, börjar centralbankerna att minska och höja räntorna.

Denna typ av miljö är inte hausse för traditionella marknader eller Bitcoin. Det är därför vi ser att den virtuella valutan och även aktier för närvarande faller. Låt oss inte heller glömma att Bitcoin fungerar under helgerna också. Ändå verkar helgerna vara mindre volatila och lugnare för priset av den största kryptovalutan.

När nya institutionella och stora investerare kom in på marknaden verkade volymerna minska under helgerna. Tidigare, när Bitcoin var ett finansiellt instrument för privata investerare, hade helgerna samma handelsvolym som arbetsdagar. Det skulle vara intressant att se vad Bitcoin skulle göra från nuvarande nivåer, om det skulle fortsätta att falla eller om det skulle starta en ackumuleringsperiod i denna region.

Source link