El Salvador har köpt ytterligare 410 Bitcoin (BTC) när marknaderna föll fredagen den 21 januari. Landet har nu mer än 1 5000 BTC och det fortsätter att öka antalet BTC som det innehar. Informationen släpptes av Nayib Bukele, president i El Salvador, på Twitter.

El Salvador köper 410 Bitcoins

El Salvador fortsätter att köpa Bitcoin eftersom kryptovalutor och traditionella marknader fortsätter att falla. Köpet gjordes för “bara 15 miljoner dollar”, vilket gjorde att landet kunde hålla 1500 BTC. Låt oss inte glömma att El Salvador var det första landet i världen att göra Bitcoin lagligt betalningsmedel vid sidan av den amerikanska dollarn.

Detta köp av BTC gjordes exakt när marknaden föll under $37 000 för första gången sedan augusti 2021. Därför fortsätter landet att ackumulera Bitcoin när marknaden faller.

“Nej, jag hade fel, missade inte det” sa Bukele om att missa möjligheten att köpa dippen när marknaderna föll förra veckan. “El Salvador har precis köpt 410 Bitcoin för bara 15 miljoner dollar. Vissa killar säljer riktigt billigt.”

https://twitter.com/nayibbukele/status/1484651539587289091?s=20

Enligt data som delas av Coingecko har Bitcoin fallit med 17% under de senaste 7 dagarna. Det betyder att den virtuella valutan nu handlas nära $35 700 och den har ett börsvärde på $670 miljarder.

Andra kryptovalutor följer samma trend som Bitcoin. Till exempel Ethereum (ETH), binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Solana (SOL), Luna (TERRA), Polkadot (DOT) och Dogecoin (DOGE) med flera.

Bland de 10 bästa var Polkadot den största förloraren och föll med över 36 % bara under de senaste 7 dagarna. Därefter följde Solana (fall med 30 % under samma period) och Luna, som noterade mer än 29 % förluster.

Det har inte funnits några vinnare bland de 100 bästa under de senaste 7 dagarna. Stablecoins har bara kunnat behålla sitt värde de senaste dagarna. Detta visar att investerare säljer sina mynt och går över till stablecoins. De största förlorarna under den senaste veckan bland de 100 bästa var TIME, som föll med 60 %, LRC registrerade en minskning med 49 % och POKT föll med över 48 %.

Bitcoin har betett sig relativt bra jämfört med altcoins. Det verkar som att vissa investerare också går från altcoins till Bitcoin. Detta är något som vi har sett genom åren. När Bitcoin rör sig högre följer altcoins vanligtvis efter att det expanderar ytterligare. När Bitcoin rör sig lägre följer oftast altcoins med att falla ännu mer.

Source link