El Salvador, det första landet att göra Bitcoin (BTC) lagligt betalningsmedel i världen, är redo att ge ut 1 miljard dollar i tokeniserade obligationer för att ytterligare expandera kryptoekonomin i landet. I en nyligen Rapportera som delas av Blockstream, informerade de att de har fört samtal med El Salvador i månader för att designa och modellera obligationerna.

El Salvador kommer att ge ut Bitcoin-obligationer för 1 miljard dollar

Enligt Blockstream förväntas El Salvador ge ut 1 miljard dollar in BTC obligationer med hjälp av Blockstreams Liquid Network. Det officiella tillkännagivandet förklarar att den insamlade 1 miljard USD förväntas delas mellan 500 miljoner USD i Bitcoin och 500 miljoner USD i infrastrukturutgifter.

Landet vill utöka gruvinfrastrukturen i regionen och utöka sin närvaro på kryptovalutamarknaden. Dessutom planerar El Salvador att utöka sitt regelverk för att Bitfinex Securities ska kunna behandla obligationsemissionen.

Det officiella tillkännagivandet lyder som följer:

“Framtiden för finansiella produkter hör hemma på Bitcoin, och Bitcoin Bond är det första steget för att uppnå global inkludering för finans; ungefär som hur Bitcoin skapade global inkludering för pengar.”

Det är värt att ta hänsyn till att Bitcoin Bond förväntas ha speciell utdelning. Dessa utdelningar skulle genereras av likvideringen av Bitcoin. Obligationsinnehavare förväntas få utdelning för sina obligationer genom Blockstreams Asset Management Platform (AMP).

Dessutom är Bitcoin Bond ett nytt uttryck för en modern kapitalmarknad där finansiella lösningar lanseras ovanpå Bitcoin och lager-2-teknologier. I det här fallet talar vi om en Bitcoin-obligation som skulle lanseras på Liquid Network.

På så sätt är det möjligt att attrahera investeringskapital från hela världen utan att behöva bry sig om internationella friktioner som avgifter, gränsöverskridande betalningar och andra typer av barriärer. Utdelning kommer också att delas ut till investerare omedelbart med hjälp av olika kryptografiska lösningar för att skydda investerarnas integritet och konfidentialitet.

Slutligen skulle obligationerna vara fria att handla dagligen (24/7) med andra tillgångar såsom stablecoins. Det finns vissa plattformar som inte förlitar sig på tredjepartslösningar och som helt fungerar på ett decentraliserat sätt.

El Salvador har varit det första landet i världen att göra Bitcoin lagligt betalningsmedel. Det har också lagt till BTC till sina internationella reserver. Nu handlas Bitcoin för nära 59 400 $ enligt data som delas av CoinGecko.Source link