Elon Musk, teknisk miljardär och SpaceX VD, har kommit överens om att Mars framtida ekonomi kan baseras på kryptovaluta.

Medan du svarar på en Twitter tråd initierad av AI-forskaren Lex Fridman, Elon Musk kommit överens att ”Mars-ekonomin kommer att köras på krypto”. År 2024 planerar Elon Musk, som också är en av grundarna till PayPal, att skicka de första människorna till Mars.

Målet med att skicka människor till Mars är att uppstart en ”självförsörjande stad på Mars så snart som möjligt”. När det gäller kryptovaluta som kommer att köras på Mars, Elon Musk föreslog att det antingen skulle vara Dogecoin eller Marscoin. De Marscoin kryptovaluta är ”dedikerat till att stödja koloniseringen av Mars och andra rymdrelaterade projekt som är avsedda att få människor att leva och blomstra från planeten jorden.

I en annan bit av Mars-relaterat innehåll, Elon Musk håller med med Apples grundare Steve Wozniak att människor behöver ta med sig hundar till Mars när en ny kultur skapas.

Marscoin-projektet

Marscoin-projektet grundades 2014 och delade 800 000 mynt mellan Mars Society och MarsOne, genom hjälp av dess volontärer. Mars Society är den mest inflytelserika och största rymdorganisationen i världen när det gäller planeten Mars. Det försöker förbättra mänsklig bosättning och utforskning av Mars.

MarsOne hoppas också få en varaktig mänsklig bosättning på den röda planeten. Det planerar att göra det möjligt för människor att utforska, bosätta sig och skapa ett andra hem för mänskligheten på Mars.

I slutet av 2017 upplevde Marscoin en kortlivad popularitetsuppgång under marknaden bull run på kryptovaluta. Sedan dess har det blivit oklart. Enligt CoinMarketCap, altcoin har ett marknadsvärde som för närvarande är mindre än 100 000 dollar.

Möjlighet till Dogecoin som föredragen kryptovaluta

Vissa föreslår att Dogecoin är en mer sannolik kryptovaluta som används av människor på Mars. Till skillnad från Marscoin, Dogecoin har fortsatt i sin popularitet. Baserat på decentralisering delar Dogecoin så många funktioner som Bitcoin. Förra veckan ändrade Elon Musk sin Twitter-bio till “Tidigare VD för Dogecoin” och gick vidare till tweet, “Ett ord: Doge.” Detta ledde till en prisökning på mer än en tredjedel på myntet.

De teknisk miljardär har alltid förklarat sin ambition att resa till Mars under sin livstid. I början av 2020 uppmanade Spacex-grundaren sina anställda att förbättra utvecklingen av den framtida Starship-raketen. I början av december 2020 genomfördes ett flygprov på 12,5 km av prototypen Starship. Den övergripande planen för detta rymdskepp är att bygga en flotta på 1000 av dem. Var och en av dessa fartyg förväntas transportera upp till hundra människor till andra planeter.

Förra året Binance crypto exchange noterade Dogecoin. Börsen stödde också öppen handel för fem DOGE-handelspar – DOGE / BNB, DOGE / BTC, DOGE / USDT, DOGE / PAX och DOGE / USDC. Tillkännagivandet var ett stort tryck på myntets pris, vilket gav en ökning på 22,6% cirka 24 timmar efter.

Dogecoin-pris

Vid tidpunkten för publiceringen är Dogecoin (DOGE) handel till $ 0,01172778, vilket representerar en massiv 66% stigning under det senaste dygnet. DOGE har en börsvärde på $ 1,549,486,455 och en handelsvolym 24 timmar på $ 3,427,486,964.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link