Elon Musk, den berömda affärsmagnaten, industridesignern och ingenjören, har uttalat sig om ironin bakom skapandet av Dogecoin (DOGE) och hur den stiger i kryptomiljön.

I ett nyligen inlägg på Twitter spelades Elon Musk in och sa att Dogecoin (DOGE) skapades för att göra narr av kryptovalutor. Men myntet har upplevt en vändning och sett dess värde öka betydligt. Elon Musk kallar hela scenariot för en ”öde älskar ironi”.

Han sa, “Poängen är att Dogecoin (DOGE) uppfanns som ett skämt, i huvudsak för att göra narr av kryptovalutor.”

“Att den valuta som uppfanns som ett skämt faktiskt blir den verkliga valutan”, tillade han. Detta följdes av kryptosången “Till månen!”

Igår uppmuntrade Musk också priset på Dogecoin högre genom att twittra en skrattande Shiba Inu, som hunden Dogecoin bygger på.

Speciellt har priset på Dogecoin ökat två gånger den här veckan. Tidigare på veckan överträffade myntet tio cent i värde för första gången. Efter den senaste Elon Musk-tweeten sköt DOGE upp till 100% och nådde 0,298 USD fredag ​​morgon. Myntet nådde ett dygnet runt-värde på $ 0,415.

Dogecoin har nu enligt uppgift drygt 129 miljarder token i omlopp, vilket är ett totalt marknadsvärde på cirka 40,2 miljarder dollar. Därför placera token bland de tio bästa kryptovalutorna.

Nyligen har Dallas Mavericks, Mark Cubans NBA-team, avslöjade att de kommer att acceptera Dogecoin som betalningsmedel för biljetter och klubbvaror. Mark Cuban nämnde också sitt nöje med Dogecoin under en intervju. Han sa, ”Dogecoin är ett enkelt sätt att ha kul. När jag först köpte lite till min son i appen Robinhood var det mindre än ett öre. Du spenderar en dollar, du får 100 av dem. Och han tittar på det och lär sig om krypto. ”

Kubanska fortsatte med att säga att DOGE är “bättre än att köpa en lotteri” och att myntet är “förmodligen mer givande än att spela dagliga fantasisporter.” Han avslutade: “Det är ett utmärkt sätt att lära sig, det är fantastisk underhållning, det är beroendeframkallande, det är billigt och nackdelen är försumbar.”

Om Dogecoin (DOGE)

Dogecoin är en kryptovaluta som skapades av Billy Markus och Jackson Palmer, mjukvaruutvecklare, den 6 december 2013. De skapad kryptovalutan som ett betalningssystem som är omedelbart, roligt och även utan traditionella bankavgifter. Dessutom har token ansiktet på Shiba Inu-hunden från “Doge” -meme som sin logotyp och namnbror.

DOGE-pris

Från tidpunkten för publicering, Dogecoin pris var $0,312902 med en 24-timmars handelsvolym på $37,523,524,556. DOGE-priset steg också med 16,1% under det senaste dygnet. Dessutom har den en cirkulerande tillgång på 129,2 miljarder DOGE-mynt. OKEx är också den nuvarande mest aktiva DOGE på marknaden.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link