Binär handel eller handel med binära optioner innebär i princip att spekulera i om en viss tillgång kommer att vara över eller under ett specifikt pris vid en given tidpunkt. Funderar du på att bli en binär handlare? I så fall kan du ha stor nytta av ett av de enklaste handelsalternativen. Men exakt vad är binära optioner, och hur fungerar binär handel exakt?

Det här stycket försöker ge svar på dessa och fler brännande frågor som kan finnas kvar i ditt sinne som nybörjarhandlare innan du tar steget. I slutet av artikeln har du också skaffat dig viktig information för att hjälpa dig komma igång med handel med binära optioner. Du kan ta det som en enkel guide för att förstå hur binär handel fungerar.

Varför de kallas binära optioner

För att bäst förstå binär handel lönar det sig att veta var namnet binär kommer ifrån. Tja, “Bi” i namnet betyder två. Det betyder att du har två huvudsakliga utbetalningsalternativ i handeln, där du får en fast summa pengar vid kontraktets utgångstid eller ingenting alls.

Dessa är de enda två möjliga bosättningarna, alltså namnet binära optioner. Som Andre Witzel från https://www.binaryoptions.com/glossary/ uttrycker det, är binära optioner baserade på ett förenklat “ja eller nej”-förslag om huruvida tillgången i fråga kommer att ha gått över ett specifikt pris vid en viss tidpunkt. Det handlar om att förutsäga priset på guld, aktier eller valutor inom de närmaste sekunderna, minuterna eller dagarna.

Så fungerar binära optioner

I grund och botten omfattar handel med binära optioner flera viktiga huvudelement. Huvudelementen som utgör ett binärt alternativ inkluderar följande:

●     Underliggande marknad:

Som du kanske redan har gissat, hänvisar den underliggande marknaden till den marknad du väljer för dina affärer. Din alternativ kan inkludera aktieindex, valutakurser, råvaror eller till och med händelser. Vissa mäklare med binära optioner erbjuder syntetiska index och ett brett utbud av andra marknader/tillgångar. Att välja rätt marknad är en kritisk aspekt för alla som vill tjäna på binär handel.

●     Lösenpriset:

Detta är det element som driver ditt beslutsfattande. Lösenpriset är i princip den aktuella prisnivån på den underliggande marknad du är intresserad av som handlare. När du gör en handel måste du bestämma om den underliggande marknaden kommer att vara under eller över lösenpriset vid en viss tidpunkt eller ett visst datum (kallad förfallotid).

Med detta sagt har binära optioner normalt ett prisintervall på $0 ​​till $100, vilket gör att du kan välja hur mycket pengar du vill riskera. Varje kontrakt kommer att visa dig största möjliga vinst och förlust, vilket säkerställer att du alltid fattar ett välgrundat beslut och att förlusterna inte går överstyr.

●     Sista utgångsdatum/tid:

Detta är tidpunkten eller datumet då kontraktet för din handel löper ut. Vissa mäklare låter dig handla kontrakt från så korta som några sekunder till så långa som 365 dagar. De flesta kontrakt kommer dock att vara mellan fem minuter och en vecka.

●     Position

När du handlar med binära optioner är du antingen en köpare eller en säljare. Om du förvärvar en binär option och tillgångens utgångspris är lika med eller mer än lösenpriset vid utgången gör du en vinst. Å andra sidan gynnas säljare om tillgångens utförandepris är lägre än dess lösenpris vid utgången.

Hur man handlar med binära optioner

Handel med binära optioner är en ganska enkel process. Men att lära sig ins och outs på de underliggande marknaderna och välja de bästa handelschanserna för dig kommer att kräva lite forskning och ansträngning. Här är några användbara stegvisa tips för att sammanfatta hela processen.

1. Var bekant med marknadstrender.

Det sista du vill som binär handlare är att enbart lita på din magkänsla när du gör affärer. Det är ytterst viktigt att göra långa efterforskningar och förstå marknadstrenderna innan du tar ett steg.

2. Bestäm vilken marknad du vill handla.

Efter att ha utfört grundlig forskning, kommer du att vilja gå vidare och bestämma vilka marknader du föredrar att handla. Ditt beslut kommer också att diktera vilken handelsplattform du ska välja eftersom olika mäklare kan erbjuda olika marknadsalternativ.

3. Välj ett lösenpris och ett utgångsdatum.

Nästa viktiga steg är att välja ett lösenpris. Detta kommer att avgöra om du tjänar på din handel eller inte.

4. Genomför din affär och vänta.

Vid det här laget vet du redan vad du vill handla med; och du har ett binärt handelskonto. Du har också identifierat ett lösenpris och utgångsdatum. Allt du behöver göra är att genomföra affären, vänta på att din affär ska löpa ut eller stänga den tidigt.

Ett klassiskt exempel

Låt oss titta på ett exempel på handel med binära optioner nedan. John Doe köper ett kontrakt (hans position) som förutspår att den 1 december kommer priset på guld (den underliggande tillgången) att vara $52 per gram (lösenpriset). Han utför handeln till en spread/budpris på $70-$74. Vid utgången (1 december) är guld 53 USD per gram (förfallopriset). Johns position är nu lönsam, och han kommer att få 100 $. Hans vinst är anständiga $26 eftersom han spenderade $74 på detta binära alternativ.

Och där har du det i princip. Binär handel är en ganska enkel process, men de flesta handlare gör ofta stora förluster eftersom de närmar sig det dåligt. Tack och lov har ovanstående stycke beskrivit hur det fungerar tillsammans med sätt du kan maximera din vinstpotential.Source link