Multiplier Finance startade sin resa som licensierad CeFi-långivare 2019 med erhållna reglerade finansiella licenser (SRO Schweiz VQF 10075 och Hong Kong Money Lenders License 1702/2019). Det bildade senare en stark allians med kända säkerhetsindustriledare som Coinbase vårdnad och JUMIO KYC / AML.

I september 2020, Multiplikatorfinansiering gick in i DeFi genom att officiellt lansera sitt första DeFi-protokoll, Simplified Stable Bonds (SSB). SSB granskas fullständigt av CertiK.

Efter SSB introducerade Multiplier sin AMM DEX, TakoSwap. Takoswap granskades av Bramah Systems.

Senare Q21 2021 lanserade den sitt tredje protokoll som heter Flerkedjig utlåning (MCL), som är en gaffel av Aave som stöder flash-lån på Binance Smart Chain.

Den ursprungliga symbolen för multiplikatorfinansiering, MXX, är en ERC-20 tecken. MXX-tokens är inte förminerade och kan bara präglas genom transaktioner som ger likviditet på plattformen eller genom att deponera tillgångar i SSB-kontraktet. MXX-innehavare som präglar MXX genom transaktioner stimuleras och har rösträtt som de kan använda för att delta i nätverkets styrningsaktiviteter.

För att upprätthålla ett stabilt och rättvist prissättningssystem använder MXX-protokollet mFactor, en intern prisfaktor som bestämmer och uppdaterar priset på tillgångar regelbundet. För närvarande kan MXX-token handlas på Uniswap och Bilaxy.

Multiplikatorappar

Nedan följer de olika applikationer som för närvarande stöds av Multiplier Finance-plattformen:

 • MXX till bMXX Converter
 • Flerkedjelån (MCL)
 • Förenklade stabila obligationer
 • TakoSwap
 • CeFi-utlåningsplattform
MXX till bMXX Converter

Multiplikatorprotokollet är baserat på Ethereum medan MCL bygger på BSC. Multiplikatorfinansieringsplattformen har således byggt en konverteringsplattform som gör det möjligt för tokeninnehavarna att konvertera sin MXX (ERC-20) till bMXX (BEP-20) tokens i förhållandet 100: 1.

Flerkedjig utlåning

Multi-Chain Lend (MCL) är ett Aave-forked, icke-depåprotokoll på Binance Smart Chain (BSC) som kommer att erbjuda unika utlånings- och lånemöjligheter som flash-lån till sina användare. Det är det första projektet som erbjuder flash-lån på BSC. Att vara på Binance Smart Chain, det erbjuder snabbare transaktioner och låga gasavgifter. Jämfört med Aave inkluderar det högre incitament och olika plattformsavgifter. bMXX, en BEP-20-token, är MCL: s ursprungliga styrningstoken. Vi kommer att förklara mer om MCL i detalj i vår nästa artikel.

CeFi-utlåningsplattform

Multiplier Finance hade en CeFi-plattform. Men nya användarregistreringar och belöningar (MXX-prägling, APY) är för närvarande inaktiverade på den, och användare rekommenderas att migrera sina tillgångar till DeFi-plattformen.

Förenklade stabila obligationer (SSB-kontrakt)

Multiplikatorfinansiering tillåter användarna att skapa sina SSB-kontrakt med den här applikationen. Användare kan välja vilken tillgång som helst som stöds av plattformen för att skapa ett kontrakt och ställa in dess ränta och fastighet. Plattformen låter dig för närvarande skapa ett SSB-kontrakt med endast en tillgång. Men om du vill kan du skapa flera kontrakt för de olika tillgångarna. Användare kan skapa så många kontrakt som de vill. Det finns ingen begränsning av antalet kontrakt som en användare kan skapa eller hålla. Det beror dock på antalet MXX-token som är kvar för prägling.

Under SSB-avtalets skapande måste användarna tillhandahålla en brännavgift i form av MXX. Senare skickas brännavgiften till deras officiella brännadress och tas bort permanent från ekosystemet. Denna process ledde till att minska den totala totala utbudet av MXX. Denna brännmängd är för närvarande inställd på 8%.

Nedan är diagrammet som visar tjänstgöringsperiod, brännhastighet, APY och effektiv avkastning som motsvarar SSB-kontraktets skapande, men dessa kan variera med tiden. Läs länken här för att veta mer om SSB och skapande av kontrakt.

Multiplikatorfinansiering

Om användaren vill ta ut sin tillgång före förfalleperioden kan de göra det genom att betala brännavgiften. Och brännavgiften beräknas baserat på procentandelen av den nuvarande MXX som präglats genom hela kontraktet.

SSB-ansökan avslutades förra året.

TakoSwap

TakoSwap är ett Ethereum-baserat automatiserat marknadsskapande (AMM) decentraliserat utbyte (DEX) av Multiplier Finance. Det är en gaffel av SushiSwap och Uniswap med ytterligare en AMM-designstruktur när det gäller priskurvor och bidragsbelöningar.

TakoSwap kommer att drivas fullt ut och styras av medlemmarna i samhället. Tako-tokens kommer att distribueras fullständigt till Tako-communityn, utan teamallokering, ingen pre-mining och ingen initial offentlig försäljning. TakoSwap granskas fullständigt av Bramah Systems.

TakoSwap erbjuder följande faciliteter för användarna:

 • TakoSwap-utbyte
 • TakoSwap likviditetspooler
 • TakoSwap Farm
MXX Token Burn Mechanism

Multiplier Finance har två typer av brännavgifter i sitt ekosystem:

 • Brännavgift vid skapande av kontrakt
 • Brännavgift vid tidig inlösen av kontrakt

Varje vecka skickas dessa brännavgifter till en officiell brännadress, vilket minskar det totala token-utbudet. Nedan följer stegen som följs under brännprocessen:

Steg 1: MXX överförs till den officiella brännadressen – 0x19B292c1a84379Aab41564283e7f75bF20e45f91

Steg 2: MXX i brännadressen bränns regelbundet och tillkännages offentligt.

Steg 3: Den maximala tillgången på MXX-token kommer att minskas i enlighet med detta på etherscan.io.

Token Economics
 • Enhet för utgivande av token: Multiplikator
 • Token namn: Multiplikator-token
 • Token ticker: MXX
 • Token distribution mekanismer: Ingen förbrytning, ingen försäljning och ingen ICO. Endast genom prägling.
 • Totalt token-utbud: 9 000 000 000 MXX
Partners

Multiplikatorfinansiering

Social närvaro

Hemsida

Twitter

Medium

Telegram

Disharmoni

Github

Slutsats

Under året har Multiplier utvecklats från en kryptolåneplattform till en tvärkedja DeFi plattform. Den har flera produkter i sin svit, som en AMM DEX, skapande av SSB-kontrakt, cross-chain token converter och, viktigast av allt, MCL, vilket gör att du kan få säker utlåning och upplåning på Binance Smart Chain med snabbare transaktioner och låga gasavgifter . Plattformens inbyggda token, MXX-token, är en deflationär token, vilket innebär att den kommer att brännas över tiden. Således minskar det totala token-utbudet och ökar därmed token-priset.

Resurser: Whitepaper för multiplikatorprotokoll

Läs mer: Trodl – ditt hem till all kryptoinformation

Source link