Den 19 januari tillkännagav Enjin att Enjin-myntet (ENJ) har godkänts av Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA).

Detta godkännande gör att Enjin Coin (ENJ) kan noteras på Coincheck-börsen. JVCEA är det reglerande organ som ansvarar för utbyte av kryptovalutor i Japan.

Att notera Enjin Coin på Coincheck kommer att göra ENJ till den allra första speltoken som är godkänd för användning i Japan. Enjin-myntet kommer att vara noterade på Coincheck den 26 januari gick med i 14 andra digitala tillgångar som har noterats på Coincheck-börsen.

Enjin Coin’s notering på Coincheck Exchange

I Japan är Coincheck ett av de största licensierade kryptovalutabörserna, baserat på handelsvolymen. Verksamheten vid Coincheck-börsen övervakas av Coincheck Inc., registrerad av Financial Services Agency (FSA). Att få godkännande från JVCEA och stöd från Coincheck visar att ENJ har grunden för ett verktygstoken. Det visar också potentialen som Enjin-ekosystemet har i kryptorummet.

Kojiro Hirate, Enjins ledare för affärsutveckling i Japan, säger”Vi är stolta över att Enjin Coin är den första spelkryptovalutan som är godkänd av JVCEA för användning i Japan enligt Fund Settlement Law. Vi är väldigt glada över de möjligheter som detta öppnar, för det finns många bra utvecklare i Japan som kräver Enjin Coin-likviditet för att kunna använda den här tekniken. ”

ENJ kommer att listas på Coincheck tillsammans med andra kryptovalutor som Bitcoin, Litecoin, XRP, BAT och Ethereum. Tillägget av ENJ innebär att det totala antalet tillgängliga tillgångar på börsen är 15. Från kl. 12.00 den 26 januari kommer köp och köp av ENJ med JPY att finnas tillgängligt för användare och utvecklare. Genom Coincheck kan börsens användare sedan handla ENJ-token med BTC.

Notering av Enjin Coin på Coincheck följer partnerskapet mellan båda företagen till ta med icke-fungibla tokens (NFT) till Minecraft. Detta partnerskap tillkännagavs också i september förra året. Senare i januari 2021 kommer NFT-kompatibilitet att läggas till i “EnjinCraft”, Enjins Minecraft-plugin. De valda NFT: erna kommer sedan att säljas på Coinchecks kommande marknadsplats.

Enjins inträde till den japanska marknaden

Enjin fick inträde på den japanska marknaden 2019. Denna entré möjliggjordes genom ett strategiskt partnerskap med HashPort, baserat i Tokyo. Enjin var också det första projektet som fick stöd av HashPorts Accelerator. Som sådant gjordes målen för partnerskapet för att gynna och utvidga Enjins ekosystem.

Ett av målen var att främja antagandet av Enjin-ekosystemet i det japanska spelutrymmet. Ett annat mål var att arbeta mot godkännande av Enjin Coin (ENJ) av den japanska finansiella tillsynsmyndigheten för att möjliggöra notering på japanska börser.

Seihaku Yoshida, VD för HashPort, konstaterar, ”Enjin gjorde ett djärvt åtagande att gå in på den japanska marknaden 2019, fast besluten att växa sin verksamhet i rymden oavsett marknadsförhållanden. Efter mer än ett års noggrannhet är godkännande och notering av Enjin Coin på Coincheck en viktig milstolpe för Enjin och antagande av dess blockchain-plattform i Japan. ”

”Sedan vårt partnerskap tillkännagavs har Enjin-teamet diskuterat med olika ledande inhemska företag och projekt. Jag är hedrad över att hjälpa dem att uppnå denna milstolpe och påverka den japanska spelbranschen positivt, säger han.

Efter att ha tillbringat cirka ett och ett halvt år i att övervaka och granska Enjin-projektet, marknadspotentialen och affärer kunde partnerskapet realisera sina mål. Listningen av Enjin Coin på Coincheck-börsen är en milstolpe för Enjin-plattformen och HashPort.

I historien om tekniska uppfinningar inom spelindustrin har Japan alltid sticker ut, särskilt i nya innovationer. Japan kan också skryta med världens tredje största spelmarknad med populära och enastående spel och plattformar som Pokémon, Nintendo Switch, Sony PlayStation, Pac-Man och Gameboy.

Mer information

Maxim Blagov, VD för Enjin, säger: ”Från Super Mario till Pokémon och Final Fantasy är Japan hem för banbrytande spel som har en bestående plats i popkulturen. Japans innovationskultur är direkt anpassad till Enjins. Vi tror att några av världens bästa blockchain-spel kommer från den japanska spelindustrin, och vi kommer att vara där för att hjälpa dem att utnyttja denna kraftfulla teknik till fullo. ”

Innan nu Enjin meddelat att deras plattform nu är gratis att använda för icke-fungibel token (NFT) prägling och integration.

ENJ Pris

I skrivande stund har Enjin Coin’s (ENJ) pris var 0,362961 US $, med en handelsvolym 24 timmar på 582 972 077 $. ENJ-priset steg också med 51,3% under det senaste dygnet. Den har en tillgång i cirkulation på 923 miljoner mynt och en maximal tillgång på en miljard mynt. För närvarande är Upbit den mest aktiva marknaden för handel med ENJ.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link