Zürich, Schweiz, 25 augusti 2021,

ENTER Art Fair 2021 är Skandinaviens viktigaste internationella konstevenemang. Eftersom global uppmärksamhet nyligen har skiftat till digital konst, eller NFT, vill arrangörerna införliva den tekniken i årets evenemang. Med hjälp av IT -teknikföretaget Texans och den första nordiska marknadsplatsen för NFT art SpaceSeven kommer den visionen att bli verklighet.

För Space Seven är detta en betydande prövning. Nordens första marknadsplats för icke-svampbar tokenkonst kommer att få enorm exponering genom ENTER 2021. Dessutom är det ett tillfälle att visa potentialen att slå samman traditionell konst med blockchain-teknik. ENTER 2021 -upplagan och Norden kommer att ligga i framkant i denna globala rörelse.

SpaceSeven -marknadsplatsen för NFT är byggd på Concordium blockchain. Den har alla nödvändiga verktyg för att ge säkerhet, förtroende och bekvämlighet för alla användare. Valet av Tacans för en Concordium-baserad ID-centrerad blockchain i SpaceSeven kommer att etablera en hållbar och reglerande plattform för icke-svampbara tokens.

Concordium är byggt med identifiering, styrning och transparens i åtanke. Alla transaktioner är spårbara, ett koncept som kan gynna alla typer av användare och artister.

Genom dessa fördelar kommer alla köpare och säljare att identifieras. Dessutom garanteras priserna hela tiden, vilket skapar en rättvis och transparent lösning för den nordiska och internationella marknaden.

Julie Alf, skapare och chef för ENTER Art Fair, sa: ”Om det inte finns någon förändring finns det ingen konst. Blockchain är inte bara en teknik, det är ett sätt för konsten att göra det som konsten gör – hålla en spegel för samhället. ” ENTER Art Fair hålls i Tunnelfabriken, Köpenhamn, och är öppet för besökare mellan 26 augusti och 29 augusti.

Om SpaceSeven

SpaceSeven är världens första NFT-marknadsplats som använder den miljövänliga och mycket effektiva Concordium-blockchain som den primära kedjan för att mynta NFT. SpaceSeven erbjuder sina artister att mynta NFT, skapa samlingar och universum och sälja dem till ett fast pris eller på en auktion.

www.spaceseven.com

Om tacaner

Tacans är en schweizisk baserad mjukvaruutvecklingsbyrå som erbjuder omedelbara outsourcing- och utstationeringslösningar till företag över hela världen. Deras expertis erbjuder pålitliga helcykel-mjukvarutjänster till nystartade, skala-upp och multinationella företag i både det offentliga och privata rummet, med ett starkt fokus på blockchain och fintech.

www.tacans.com

Om ENTER Art Fair 2021

Enter Art Fair grundades och regisserades av Julie Leopold Alf och är en internationell konstmässa baserad i Köpenhamn och den största i sitt slag i den skandinaviska regionen. Enter Art Fairs uppdrag är att skapa och utveckla en seriös och kontinuerligt relevant och kommersiell plattform för konstindustrin, samtidigt som den ger ett progressivt utrymme för nya konstnärer och experimentella konstformer. I år välkomnar Enter 61 gallerier och mer än 250 artister – alla godkända av en internationell urvalskommitté.

www.enterartfair.com

Om Concordium

Concordium är en offentlig och hållbar Proof-of-Stake-blockchain med ett unikt identitetslager på protokollnivå. Concordium skiljer sig från andra deltagare genom att erbjuda tidigare osynliga garantier för transparens och reglering utan att äventyra integriteten genom att införa inbyggd identitetshantering på protokollnivå och nollkunskapskrav, som används för att ersätta anonymitet med perfekt integritet. www.concordium.com

KontakterSource link