Enterprise Ethereum Alliance (EEA) är det ledande företaget Ethereum ekosystem på kryptovalutamarknaden. Under de senaste åren har EES arbetat med olika företag och blockchainföretag för att driva Ethereums adoption.

Målet med Ethereum Enterprise Alliance är att erbjuda utbildning, resurser och värdefull information relaterad till Ethereum. Dessutom har Enterprise Ethereum Alliance-medlemmar olika fördelar. Den här guiden kommer att täcka all information du bör ha om EES och hur den fungerar för att öka Ethereums antagande över hela världen.

Vad är Ethereum?

Det är inte möjligt att veta vad Enterprise Ethereum Alliance är utan att veta vad Ethereum är. Ethereum är det näst största blockchain-nätverket i arbetet och drivs av Ether (ETH) virtuell valuta.

Samtidigt blev Ethereum mycket användbart för företag och utvecklare att anta och skapa nya och intuitiva lösningar för användarna. Ethereum användes inte bara på kryptovalutamarknaden utan också av regeringar och privata företag.

Smarta kontrakt

Ethereum är känt för att vara det första blockchain-nätverket som erbjuder utvecklare möjligheten att använda smarta kontrakt. Ett smart kontrakt fungerar som en uppsättning instruktioner som körs om vissa parametrar uppfylls.

Dessa smarta kontrakt har ett stort antal användningsfall. De kan implementeras för juridiska frågor, för att utföra affärer, för att förbättra säkerheten och mer. Dessutom kräver många smarta kontrakt information från externa källor.

För att få denna information är smarta kontrakt beroende av orakel. Oracles ger information från källor utanför ett blockchain-nätverk. Denna information är mycket värdefull eftersom den gör det möjligt att genomföra smarta kontrakt.

Decentraliserade applikationer

Decentraliserade applikationer har också varit en av de viktigaste lösningarna som Ethereum erbjuder. Plattformen tillåter utvecklare och företag att släppa sina egna decentraliserade appar (dApps). Dessa dApps kan vara enkla spel, spelplattformar eller till och med röstningssystem.

Vissa städer har redan implementerat och testat Ethereum-baserade röstningssystem. Många medborgare kan nu lita på ett decentraliserat blockchain-nätverk snarare än centraliserade röstningssystem.

Icke desto mindre var den mest populära dApp CryptoKitties. År 2017 köpte Ethereum- och kryptoanvändare fantasikatter med olika egenskaper som lagrades på blockchain.

cryptokitty

Decentraliserad ekonomi

Decentraliserad ekonomi är nu ett av de hetaste ämnena på kryptomarknaden. Ethereum har skapat ett helt ekosystem av decentraliserade lösningar. Dessa decentraliserade lösningar syftar till att erbjuda finansiella tjänster till användare av nätverket.

I stället för att förlita sig på en centraliserad tredje part möjliggör Ethereum en ny decentraliserad finansmarknad. Numera kan användare låna pengar, låna ut sina medel och också få decentraliserad försäkring, bland annat.

Således kommer Enterprise Ethereum Alliance (EEA) att spela en nyckelroll i antagandet av dessa lösningar.

Vad är Enterprise Ethereum Alliance?

Enterprise Ethereum Alliance arbetar för närvarande med att anpassa Ethereum för olika spelare som är intresserade av att använda blockchain-teknik. Några av EES-aktiviteterna inkluderar att förstå företagskrav, bygga standardspecifikationer som hjälper till att anta nya lösningar och främja användningen av den offentliga Ethereum-blockchain.

EEA lanserades i februari 2017, strax före tjurmarknaden som såg att Bitcoin nådde 20 000 dollar för första gången och som gjorde det möjligt för Ethereum (ETH) att överstiga 1400 dollar under en kort tid i januari 2018.

Genom certifieringsprogram vill Enterprise Ethereum Alliance uppnå global interoperabilitet för Ethereum-nätverket. Detta skulle göra det möjligt för dem att uppfylla sin vision om en mer samarbetsvärld baserad på en ny grund av förtroende.

I grund och botten är deras uppdrag att hjälpa organisationer (offentliga och privata) att anta Ethereum-teknik. Detta kan hjälpa dem att minska sitt beroende av centraliserade lösningar och börja använda en decentraliserad offentlig blockchain.

Enterprise Ethereum Alliance har också olika sociala mediasidor där intresserade kan få värdefull information. De har en LinkedIn-webbplats, a Twitter-konto och a Facebook profil.

Dessutom försöker Enterprise Ethereum Alliance (EEA) att utvidga Ethereum blockchain för att det ska fungera som en effektiv företagsklassad teknik. Några av forskningsprojekten är inriktade på integritet, sekretess, skalbarhet och säkerhet.

världen från rymden

EES-medlemmar

Ethereum Enterprise Alliance-medlemmarna inkluderar olika organisationer från olika branscher och sektorer. När denna guide skrivs finns det mer än 122 institutioner som arbetar med Enterprise Ethereum Alliance. Det betyder att de är en del av det.

Enterprise Ethereum Alliance har också etablerat en lösenordsskyddssamarbetsplats för medlemmar. Denna webbplats gör det möjligt för deltagare att stödja den pågående specifikationen och använda fallutveckling och förfining av projekt.

Samtidigt har varje medlem kontaktinformation, en kalender, ytterligare dokument relaterade till vissa förslag och mer. På detta sätt tillåter webbplatsen dem att samarbeta om olika förslag, skapa nya specifikationer eller redigera tidigare projekt. Allt kan uppnås genom konfidentiella, transparenta och säkra verktyg.

Fördelar för företags Ethereum Alliance

Att vara en del av Enterprise Ethereum Alliance har några tydliga fördelar. Genom att exempelvis gå med i EES kommer organisationer att ha kontakt med några av de mest avancerade och inflytelserika organisationerna från hela världen.

Således blir EEA ett nav där experter, ledare och beslutsfattare samlas för att diskutera några av de mest avancerade projekten i blockchain-industrin.

Dessutom har Ethereum Enterprise Alliance-medlemmarna möjlighet att få tillgång till några av de senaste framstegen inom Enterprise Ethereum Blockchain-teknik. Genom att delta i EES kan dessutom dessa företag och organisationer delta i utformningen av framtiden för nya lösningar och plattformar.

Som Enterprise Ethereum Alliance hävdar, ”Samarbete är namnet på spelet.” EEA hävdar att EEA: s samarbetsprojekt inte bör överdrivas. Det finns över hundra organisationer som kommer från olika branscher och som samarbetar om några av de mest unika projekten relaterade till blockchain-teknik.

Det är värt att ta hänsyn till att det finns mer än 3000 bidragsgivare som arbetar inom EES och de modellerar komplexa tillgångar och arbetsflöden i olika offentliga och privata blockkedjor.

Några av medlemmarna i Ethereum Enterprise Alliance inkluderar Accenture, Bank of New York Mellon, CipherTrace, De Cooperatieve Rabobank UA, Ernst & Young, Finality International, FedEx Corporate Services, Inc., Galileo Platforms Limited, Hyperledger, Intel, JP Morgan Chase Bank, NA, Lition Technology AG, Marsh, Microsoft, National Credit Card Center of ROC, Ott Imobilien AG, Pacific Gas & Electric Company, Rutgers University, Sberbank of Russia, TrustWorks, Web3 Labs och mer.

EES-projekt

Enterprise Ethereum Alliance arbetar med många olika projekt, rapporter och initiativ med målet att utöka öppna standarder för att utveckla företagsklara och interoperabla blockchain-lösningar.

EEA Ethereum Developer Tool Survey

De EEA Mainnet Working Group har skapat en ny undersökning som begär värdefull information från företagsutvecklare som arbetar i Ethereum-nätverket. Mer specifikt var de intresserade av att samla in data relaterade till applikationer.

Denna undersökning hjälper EES och dess medlemmar att förstå marknadstrender, organisationsbehov och vilka lösningar företag söker mest inom blockchain-teknik.

Genom EEA Ethereum Developer Tool Survey kunde medlemmarna förstå förslag på förbättringar av utvecklingsverktygets ekosystem. Dessutom inkluderade två av de utmaningar som nämndes avgifter och skalbarhet.

Enterprise Ethereum Alliance-utmaningar

Enterprise Ethereum Alliance står inför vissa utmaningar som verkligen måste hanteras. Dessa utmaningar är mest relaterade till kryptovalutamarknaden. Även om marknaden fortsätter att växa och expandera finns det några tekniska och reglerande aspekter som bör utvärderas av EES.

Några av dessa utmaningar hänvisar till kryptovalutaregler, blockchain-teknologibegränsningar och även interoperabilitet. Det kanske inte är så lätt för företag att börja använda blockchain-teknik om dessa problem inte analyseras noggrant.

En annan sak som är värt att ta hänsyn till är relaterad till nätverkssäkerhet. Enterprise Ethereum Alliance och dess medlemmar måste vara 100% säkra på att systemen de använder är säkra. Under de senaste åren har dataläckage påverkat ett stort antal företag och regeringar.

De nya systemen som implementeras av EES-medlemmar måste således vara fria från buggar och andra möjliga problem som skulle kunna utnyttjas av hackare och angripare.

Cryptocurrency Regulations

Cryptocurrency och blockchain-regler är några av de hetaste ämnena på kryptomarknaden. Det är verkligen viktigt att veta att digitala tillgångar saknar tydliga regler i de flesta utvecklade länder.

Även om EES inte driver på antagandet av Ethereums digitala tillgång är det helt klart något som måste tas i beaktande. Ethereum och många av de tjänster som erbjuds av nätverket (inklusive dApps och andra privata projekt) kräver att medlemmar använder specifika tokens. Detta kan således ge upphov till vissa utmaningar när det gäller användbarhet.

En av lösningarna som implementeras av några av företagen är dock att driva privata blockchain-nätverk med egna tokens. Detta minskar den negativa påverkan av att inte ha tydliga regler för digitala tillgångar eller blockchain-teknik.

Vissa länder försöker redan erbjuda bättre och tydliga regler för marknadsaktörerna. Målet är att locka nya företag och företag. Ändå har marknaden långt ifrån tydliga regler. Således föredrar många företag att hålla sig borta från dessa nya tekniker och lösningar.

Nätverkstopp och transaktionsavgifter

Ethereum-nätverket har ställts inför vissa problem när det gäller trängsel och avgifter. Varje gång en transaktion behandlas med denna blockchain är det nödvändigt att betala för gasavgifter. Gasavgifterna ökar när nätverket inte kan hantera det antal transaktioner som olika parter begär.

För närvarande kan Ethereum-nätverket bara hantera 30 transaktioner per sekund (TPS). Detta är mycket mindre än traditionella finansiella system och lösningar. VISA, till exempel, kan nu bearbeta över 60 000 transaktioner per sekund. Detta är helt klart massivt när det gäller prestanda.

Genomsnittliga Ethereum-transaktionsavgifter som påverkar målet för Enterprise Ethereum Alliance

Ändå är det värt att ta hänsyn till att Ethereum är decentraliserat jämfört med VISA. Fördelarna med decentralisering kan inte uppnås av företag som VISA eller Mastercard. Således erbjuder Ethereum ett sätt att bryta sig loss från centraliserade finansiella tjänsteleverantörer.

Trots att kunna bearbeta nära 30 TPS är detta mycket större än antalet TPS som Bitcoin (BTC) -nätet kan hantera. Bitcoin kan bara bearbeta mellan 3 och 7 TPS.

Ethereum arbetar nu för att erbjuda Enterprise Ethereum Alliance-medlemmar möjligheten att få bättre prestanda. Många av kunderna kräver att nätverket kanske kan hantera hundratals transaktioner per sekund, vilket är något som inte är möjligt nu.

Ethereum går nu mot Ethereum 2.0. Det innebär att nätverket förväntas flytta från en Proof-of-Work (PoW) konsensusalgoritm till ett Proof-of-Stake-nätverk (PoS). PoS-konsensusalgoritmer är mycket effektivare när det gäller hur många transaktioner de kan hantera.

Om Ethereum 2.0 släpps kan många av de skalbarhetsfrågor som utmanar Enterprise Ethereum Alliance helt enkelt försvinna.

Interoperabilitet

Interoperabilitet är en annan utmaning som Enterprise Ethereum Alliance måste möta. Ethereum är ett av de många olika blockchain-nätverk som för närvarande finns på marknaden. Huvudfrågan är att de flesta av dessa blockchain-nätverk inte är interoperabla.

Om en Ethereum Enterprise Alliance-medlem bestämmer sig för att släppa en produkt eller tjänst ovanpå Ethereum blockchain, är det kanske inte möjligt att erbjuda samma lösningar i andra blockchain-nätverk. Om ett företag vill nå skalan och bli effektivare kan det behöva använda andra blockchain-nätverk direkt än Ethereum.

Trots det är Ethereum fortfarande det mest adopterade, använda och decentraliserade smarta kontraktet blockchain-nätverk som för närvarande finns på marknaden. Andra lösningar utvecklas för närvarande som så småningom kan bli tydliga konkurrenter till Ethereum. Ändå är de flesta andra blockchain-nätverk centraliserade.

Det är också värt att påpeka att vissa projekt försöker öka blockchain-interoperabilitet. Ändå kanske dessa blockchain-interoperabilitetslösningar som för närvarande utvecklas kanske inte är redo att släppas på marknaden.

När det gäller blockchain-innovation kan Ethereum 2.0 lägga till många av de funktioner som behövs av Enterprise Ethereum Alliance-medlemmar. Även om ETH 2.0-projektet inte är klart kan det släppas om bara några år. EEA kan ha mycket lättare att utöka sina värden och nå sitt mål om ETH 2.0 är redo för massanvändning.

Source link