Pensionsfonder bör börja fördela en del av sina medel i Bitcoin (BTC) om de vill förbli lönsamma på lång sikt och om de vill uppnå bättre resultat. Detta är enligt Anthony Pompliano, medgrundare Morgan Creek Digital, som skrev ett brev till investerare som förklarade vikten av att diversifiera portföljen och söka efter mer lönsamma investeringar.

Pensionsfonder ska köpa Bitcoin

Pompliano förklarade att den nuvarande miljön med låg ränta gör det svårt för offentliga pensionsfonder som har stått inför ett brett spektrum av problem under de senaste åren. Faktum är att han förklarade i detta brev att de har varit kraftigt underfinansierade.

Det är därför som vissa fondförvaltare söker efter sätt att öka värdet på sina fonder och fortsätta att vara lönsamma. Pompliano anser att det inte är nödvändigt att använda hävstångseffekt för pensionsfonder, eftersom de helt enkelt kan lägga till Bitcoin (BTC) i sina portföljer. För Pompliano är det nödvändigt att dessa medel bara lägger mellan 1% till 5% allokering av Bitcoin.

Dessutom har företag som Bitwise undersökt effekterna som en liten tilldelning av kryptokurser kan skapa på en traditionell 60% aktie- och 40% obligationsportfölj. Genom att använda Bitcoin skulle portföljens riskjusterade avkastningar ha ökat sina intäkter över tid om de korrekt balanserat portföljen.

Dessutom nämnde Pompliano att Bitcoin är en tillgång på 150 miljarder dollar som syftar till att bli nästa globala reservvaluta, något som kan äga rum under de kommande åren. Om det händer kommer de kommande decennierna säkert att vara positiva för Bitcoin och för dem som investerade i denna kryptotillgång.

Bitcoin flyttar över $ 9 400 $ Vad tycker experter?

Bitcoin har just flyttat över 9 400 $ och det har nått ett marknadsvärde på 173 miljarder dollar under det senaste dygnet. Vi måste dock vara uppmärksamma på volymen och hur det kan ändra sättet på vilket Bitcoin rör sig högre eller lägre.

Konstantin Anissimov, verkställande direktören vid CEX.IO, sade i ett samtal med UseTheBitcoin nyligen följande:

”En ökning i volym som gör att en daglig ljusstake kan stängas under eller över denna kritiska zon kommer att avgöra vart BTC är på väg nästa. Tills detta händer kan det vara ett bra beslut att vänta på sidelinjen. De som satsar på fel sida av trenden kan potentiellt bli utplånade, så försiktighet är ett måste. ”

Bitcoininvesterare väntar på ett sista avbrott från 10 000 dollar-zonen som skulle driva Bitcoin mot nya höjder eller åtminstone lokala höjder under de kommande veckorna och månaderna.

Source link