Med Ethereums transaktionsavgifter utanför diagrammet igen har det aldrig funnits en bättre tid att lansera fler Layer 2-skalningslösningar, och Optimism kommer nästa med sin kommande mainnet-test.

Optimism, en primär Ethereum Layer 2-utvecklare, har uppgett att de förväntar sig att släppa sin preliminära mainnet den 15 januari i samband med DeFi-protokollet Synthetix. Testkörningen kommer att vara första gången som Optimism fungerar på mainnet och målen är att “stridstesta” systemet.

Senast blogginlägg, Optimism uppgav att de var i de sista benen med att ta sina första användare genom hela produktens livscykel och lägga till;

“Detta är i grunden ny vetenskap som kräver att byggas stegvis i den oförlåtliga mainnet-miljön.”

Färdplanen tillade att den uppskattar fullständig offentlig testnätdistribution den 15 mars.

Layer 2 hela vägen

I ett nötskal innebär Layer 2-skalning att ta bort en del av arbetet från rotkedjan för att bearbeta data och transaktioner snabbare. Optimism-teamet har byggt ett system som heter OVM, som är en fullt utrustad Ethereum Virtual Machine (EVM) -kompatibel miljö designad för L2-system.

I september förra året samarbetade de med Syntetik för att köra en serie tester med airdropped SNX-tokens för deltagare. Det fanns ett antal testfaser som gjorde det möjligt för deltagarna att prägla och bränna den infödda Synthetix-stablecoin förutom att göra insättningar och uttag på Layer 2-nätverket.

Testningen var framgångsrik och laget frös koden som förberedelse inför den kommande mainnet-rättegången. Optimism är ett av flera projekt som utvecklar välbehövliga skalningslösningar för Ethereum.

Som tidigare rapporterats av Altcoin Buzz, Layer 2 automatiserade marknadsförare Loopring har redan sett en ökad volym och tokenpriser när gaskrisen fördjupas.

Fördjupning av gascrunch

I sitt nuvarande tillstånd är Ethereum inte lämpligt för mängden aktivitet i nätverket, varav majoriteten domineras av DEX-tokenbyte och stablecoin-transaktioner. Detta resulterar i en ökad efterfrågan på nätverksresurser och skyhöga transaktionsavgifter, som behandlas via ett budsystem.

Med ETH-priserna som svävar runt tusen dollar, klagar näringsidkare redan på hur mycket de har tappat för gasavgifter.

Enligt Bitinfocharts.comhar genomsnittliga transaktionsavgifter ökat till de högsta nivåerna någonsin på över $ 15, vilket gör de flesta små transaktioner helt omöjliga.

Blockchefens forskningschef, Larry Cermak, hade inget positivt att säga om situationen;

”Uniswap absolut oanvändbar just nu. Sluta vara dålig, men att betala nästan $ 100 för en byte på 4 000 $ gör ingen ekonomisk mening. Noobs kommer och ser detta och irriterar sig ärligt. ”

Han tillade att dessa toppar alltid är de värsta när användare behöver göra någonting mest och att han (och de flesta andra Ethereum-användare) inte kan vänta på att flytta till Layer 2 för Uniswap, vilket kan vara när som helst snart.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link