DeFi-mani 2020 kan sträcka sig till 2021. Ny analys har belyst flera anledningar till att DeFi-sektorn blomstrar igen.

Det är viktigt att notera att 2020 har kallats DeFi-året på grund av det fantastiska antagandet och det massiva DeFi-rallyet spelade in, särskilt under tredje kvartalet 2020. DeFi-uppgången verkar dock sträcka sig till 2021. Många faktorer har identifierats som orsaken till det nuvarande DeFi-rallyet. Några av dem inkluderar ökad antagande av detaljhandlare, partnerskap mellan toppspelare i DeFi-rymden, stigande TVL och mer.

Anledningar bakom DeFi Boom

Denna artikel behandlar i detalj flera skäl till varför DeFi rymden blomstrar återigen.

  • Strategiska partnerskap bland de bästa DeFi-protokollen

Flera sammanslagningar och partnerskap har inträffat bland höga DeFi-protokoll. Dessa partnerskap resulterar i att fonder samlas ihop, vilket gör fler medel tillgängliga och tillgängliga för DeFi-protokoll. Ett sådant strategiskt partnerskap inträffade mellan Lust efter finans och SushiSwap i december 2020.

  • Ökning av totalvärdeslåst (TVL) i DeFi

Enligt till Messari har DeFi-tokens under de senaste 30 dagarna sett en prisökning på cirka 20%. Vissa DeFi-tokens upplevde dock ett prisrally så högt som 100%. Dessa inkluderar Syntetik (SNX), Maker (MKR) och SushiSwap (SUSHI).

Defi Rally-tillgångar

DeFi-tillgångar (källa: Messari)

I synnerhet ökade Total Value Locked (TVL) i DeFi från 1 januari till 9 januari 2021 från 15,678 miljarder dollar till en ny höjdpunkt på 23,092 miljarder dollar. Intressant nog inträffade denna ökning tillsammans med Bitcoins rally till 41.940 $ ATH och Ethereums prishöjning till 1 300 dollar.

  • DeFi-rallyet kör på BTC och ETH

Avmattningen av prisrally för båda Bitcoin och Ethereum kan också utrusta DeFi-utrymmet för nästa rally. Detta beror på att fler och fler privatinvesterare letar efter sätt att maximera sina avkastningar. Med detta i åtanke vänder de sig från Bitcoin till DeFi-rymden.

Data från Messari har visat att Bitcoin-rally över tiden vanligtvis har en ringeffekt på altcoins. Men när det finns en korrigering upplever DeFi-tokens vanligtvis ett prisrally. Med andra ord kan den nuvarande Bitcoin-konsolideringen signalera starten på ett DeFi-rally.

Volym är en av de viktigaste mätvärdena som används för att mäta hur framgångsrikt ett DeFi-projekt är. DEX-volymen kan enkelt vara beräknad från den dagliga volymen av ett DeFi-protokoll under en viss period.

2021 såg en anmärkningsvärd ökning av volymen på flera topp DeFi-protokoll. DEX-volymen ökade från 900 miljoner dollar den 1 januari till 2,4 miljarder dollar den 4 januari 2021.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

DeFi-utrymmet är en anmärkningsvärd aspekt av kryptovalutorummet. Ta reda på mer om detta utrymme på Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link