Ett av de senaste decentraliserade börserna, Perpetual Protocol, har sett sina volymer öka under den första månaden och nådde 500 miljoner dollar.

Det nya DeFi-protokollet erbjuder decentraliserade eviga kontrakt med Layer 2-lösningar för skalning av Ethereum. I sin första månatliga sammanfattningsrapport meddelade projektet att det har gjort det till de tio bästa decentraliserade börslistan, enligt Dune Analytics.

Med en sju dagars volym på nästan 300 000 dollar ligger Perpetual Protocol nu över andra DeFi-tungvikter, inklusive dYdX, Synthetix och Kyber. Handelsvolymen nådde en topp på över 80 miljoner dollar i USDC den 11 januari, tillade den.

Alla handelsavgifter som genereras på DEX kanaliseras för närvarande till en försäkringsfond för att säkra protokollet. De meddelande rapporterade att det för närvarande finns över $ 600 000 i fonden. Perpetual planerar att ge en del av avgifterna till spelare i sin ursprungliga PERP-token när likviditetspoolerna startar.

Drivs av xDai

Protokollet körs på Layer 2 xDai Chain, som påstår sig fungera hundra gånger billigare än Ethereum-nätverket. xDai, som antog Chainlink-orakel i november, säkerställs genom en konsensusmekanism med bevis på insats med egna STAKE-token.

Protokollet gratulerade Evigt protokoll, påpekar att det spenderade bara 183 dollar i gas för att utföra över 179 000 transaktioner;

“Grattis till @perpprotocol, drygt en månad gammal och redan gjort några seriösa drag med en handelsvolym som överstiger 500 miljoner!”

Den månad gamla DEX erbjuder hävstångseffekt på upp till 20 gånger och möjligheten att korta tillgångar genom eviga kontrakt (som inte har något utgångsdatum till skillnad från terminer). Den har byggts på en “virtuell” automatiserad marknadsförare (VAMM) av Uniswap-typen, som backas upp av helt säkerhetsvalv och en inbyggd insatspool som ger en backstop för varje virtuell marknad.

Den tillade att inga tillgångar var under-säkerheter under den första driftsmånaden.

“Vi hade inga likvidiserade tillgångar under denna period tack vare xDais snabba blocktider.”

Altcoin Buzz förklarade hur VAMM: er som Perpetual Protocol fungerar i en video från september 2020 Youtube-kanal.

PERP-uppdatering av tokenpris

Trots de hausseartade handelssiffrorna har DeFi-protokollets inhemska PERP-token slagit i dag och glider 12,7% till 4,32 USD, enligt Coingecko.

Detta kan dock i stor utsträckning ignoreras, eftersom PERP har ökat med 135% under de senaste sju dagarna och hela 340% under de senaste trettio.

xDais STAKE-token är i en liknande situation med en nedgång på 15% på dagen till $ 16,63 men imponerande veckovisa och månatliga vinster.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Source link