Det har gått bara några år, och Algorand gör redan sin närvaro känd i blockchain-rymden. Det fantastiska teamet och den innovativa tekniken som de använder är de två främsta drivkrafterna bakom detta. Men att kanalisera den korrekt är nyckeln här. Med tanke på att antalet Algorand-partnerskap har ökat på två år är det uppenbart att Algorand är på rätt väg och arbetar sig stadigt upp. Företaget fortsätter att lägga till globala partnerskap som täcker olika tekniska utrymmen i sin portfölj.

Innan vi förklarar Algorands meningsfulla partnerskap i detalj, låt oss först undersöka de två nämnda primära faktorerna som ger Algorand sin fördel.


De två drivarna för Algorands framstegshistoria


Silvio Micali – Mannen bakom Algorand

Silvio Micali, Algorand-teamledaren, var redan ett berömt namn i kryptografirummet innan han skapade Algorand. För sina utmärkta verk inom kryptografi vann Micali den prestigefyllda Turing Award 2012 och RSA-priset. Han fick också Gödel-priset 1993 och ACM-stipendium 2017 för sitt bidrag till datavetenskap.

Micali är professor och datavetare vid MITs avdelning för elektroteknik och datavetenskap och Artificial Intelligence Laboratory. Hans forskningsområde inkluderar kryptosystem med nyckelord, digitala signaturer, pseudorandomfunktioner, glömsk överföring och säker beräkning av flera parter.

Algorand Blockchain Tech – Vad den erbjuder

Algorand utnyttjar Pure Proof of Stake (PPoS) konsensusmekanism, där blocktillverkarna väljs noggrant slumpmässigt genom en lyckad dragningsprocess. Detta håller identiteten hemlig och dämpar alla foul spel. Till skillnad från andra är valet inte beroende av insatsstorleken.

Algoritmen gör att Algorand kan erbjuda följande viktiga funktioner –

 • Fart – Det är snabbt eftersom lotteriet tar bara några mikrosekunder att köra.
 • Skalbarhet – Mainnet tillåter 1000+ TPS genomströmning på en enda dragning. Flera sådana lotterier, om de är oberoende av varandra, gör det linjärt och mycket skalbart.
 • Säkerhet – Det fullständiga slumpmässiga valet betyder noll chans för att manipulera data.

Algorand-partnerskap

Algorands protokoll med öppen källkod och tillstånd är byggd med det primära fokuset på decentraliserad finansiering och tilltalar naturligtvis fintechföretag. Låt oss därför utforska de fem sådana stora partnerskap som Algorand har bildat för att gå vidare mot sin vision om den gränslösa ekonomin.

Marshallöarna – Centralbankens projekt för digital valuta

Marshallöarna har anlitat New York-baserade SFB Technologies för att utveckla sin nationella digitala valuta eller Central Bank Digital Currency (CBDC). Detta kommer att kallas den marshalliska suveränen (SOV) som kommer att fungera bredvid USD som nationella valutor. Företaget är engagerat i att utveckla blockchain-infrastrukturen som krävs för att integrera digitala valutor och mainstream-regelverk.

SFB Technologies har valt Algorand-plattformen som den underliggande blockchain teknik som SOV-operationen kommer att baseras på. Förutom den erforderliga hastigheten, säkerheten och skalbarheten, erbjuder Algorand också kritiska efterlevnadskontroller och transaktionens slutlighet.

Detta joint venture säkerställer SFB Technologies identitetshanterings- och efterlevnadsplattform integreras med Algorands blockchain-funktionalitet för att förverkliga landets första digitala valuta.

Medgrundare och CTO för SFB Technologies Jim Wagner avslöjade att de valde Algorand efter omfattande marknadsundersökningar från flera topp-tårprotokollval tillgängliga i blockchain-utrymme. Wagner sa:

”Företaget har redan drivit flera fall med vanlig användning och tack vare sina unika funktioner har plattformen den funktionalitet som krävs för att utfärda, hantera och distribuera SOV på global nivå. Detta partnerskap säkerställer att SOV bygger på en skalbar och säker plattform. ”

Kenneth Kedi, talaren för det marshallsiska parlamentet, har också uttryckt spänning över Algorands deltagande i projektet.

Tether – Algorands introduktion till Stablecoin

I ett betydande steg för att förverkliga sin decentraliserade finansdröm har Algorand gått ihop med Tether för att integrera USDT-stablecoin med sitt blockchain-protokoll i februari i år – det första för Algorand. Med detta samarbete Tether har lagt Algorand till sina team med stablecoin-plattformar – Ethereum, EOS, Omni, Liquid Network och Tron. Tether är det mest använda stablecoin globalt av marketcap och överstiger andra med tiotals miljarder.

Det breda antagandet av stablecoin kräver en hög hastighet, skalbarhet och transaktionsfinalitet från den underliggande blockchainen och Algorand är väl positionerat i detta avseende. Tether är klar för att utnyttja Algorand-protokollets hastighet och säkerhet för att ge handlare snabbare avveckling och minskad motpartsrisk vid sin transaktion av fiats till digitala tillgångar.

De andra fördelarna som Algorand erbjuder Tether är –

 • Omedelbar betalningsbekräftelse
 • Blockera bekräftelsetid långt under 5 sekunder.
 • Mikrobetalningar, tack vare extremt försumbara transaktionskostnader.
 • Kraft att tokenisera och emittera alla tillgångar med hjälp av Algorand Standard Asset (ASA) -teknologi
 • Anpassningsbara lösningar på företagsnivå

Tether CTO Paolo Ardoino visade spänning när det gäller samarbetet och uttalade att Tether’s utvidgning till Algorand-ekosystemet ger ett utmärkt tillfälle för dem att ytterligare bidra till interoperabilitet och samarbete mellan blockchain. Han berömde Algorand-teamets förmåga och uttryckte hur båda sidor är synkroniserade och ger en unik möjlighet att arbeta med andra potentiella projekt i det decentraliserade ekosystemet i framtiden. Han betonade vidare att Tether och Algorand båda delar en gemensam önskan att fortsätta utveckla nästa generations finansiella produkter. Detta kommer att uppskattas av deras växande kundbas och gynna dem.


Circle – USDC-lansering på Algorand

I juni i år samarbetade Algorand med det globala Crypto FinTech-företaget Circle för att få USDC stablecoin på sin blockchain-plattform. Efter Tether är detta den andra stablecoin som lanseras i Algorand – vilket tydligt visar det starka förtroendet hos stablecoin-företag på Algorand.

Partnerskapet kommer att underlätta Circle API och innehavare av företagskonton att överföra sina medel från Circle-kortnätverk och konton till stablecoins på Algorand-plattformen, vilket ger full autonomi över sina egna medel som drivs av Algorands hastighet och säkerhet.

Ett annat syfte med joint venture är att smidigt överföra pengar mellan digitala plånböcker och utbyten, och därmed öka sin industriutveckling. Circle planerar att lansera ett API under Q3, 2020, för att hjälpa till att flytta betalningar mellan USDC på Ethereum och USDC på Algorand blockchain.

Algorands rika funktionsuppsättning är mycket i linje med Circles USDC-behov –

 • Mer än 1000 TPS genomströmning
 • Sann linjär skalbarhet
 • Mycket säker transaktion och minskad motpartsrisk
 • Mikrobetalningsmöjlighet tack vare noll transaktionsavgift på basnivå
 • Det viktigaste är att Algorands infrastruktur för företagskvalitet är bäst lämpad för decentraliserad fintech-drift.
 • Automatisk inbyggd plånbokstöd

Dessutom har den framgångsrika antagandet av Tether i Algorand blockchain övertygat Circle att slå sig ihop med Algorand.

USDC, det näst mest använda stablecoin, har upplevt cirka 100% ökning av cirkulerande utbud just under de senaste sju månaderna och korsat 50 miljarder dollar i transaktionsvolym sedan lanseringen. Anledningen bakom detta är massivt antagande av USDC av hundratals fintechföretag, vilket gör USDC till det snabbast växande stablecinet. Därför har partnerskapet katapulterat Algorand i första raden med elitblockchains.

IDEX – Algorands decentraliserade utbytespartnerskap

IDEX valdes i den ursprungliga portföljföretagskategorin för investeringar enligt Algorands expansionsplan med sin Algo VC-fond på 200 miljoner dollar.

IDEX är nummer ett decentraliserat utbyte, eller DEX, byggt på Ethereum för handel med kryptomynt. Den tillförlitliga, säkra plattformen främjar flera samtidigt realtidshandel och avbokning utan avgift. För att utöka sitt nätverk av icke-depåhandel måste IDEX utvidgas till andra stora system och inkludera de efterfrågade digitala tillgångarna. Naturligtvis kommer IDEX sannolikt att utforska en snabbt växande och potentiell blockchain-usurper som Algorand.

I september 2019 IDEX ingick ett samarbete med Algorand att utnyttja och maximera deras potential. IDEX har identifierat fördelarna med Algorands höga hastighet, säkerhet och decentralisering – en kritisk balans som även Ethereum kämpar med i många år.

Dessa funktioner är avgörande för att förverkliga den gränslösa ekonomin som Algorand och IDEX är så fokuserade på. Det nära samarbetet mellan de två företagen kommer att utveckla och uppgradera de finansiella verktyg och tjänster som är nödvändiga för att stödja denna nya decentraliserade ekonomi.

Lösningarna kommer att utnyttja flera Algorand-funktioner som full finalitet, tillgångstokenisering och programmatiska överföringar i lager ett. Med kommande funktionstillägg på Algorand blockchain kan IDEX också ladda ner sina smarta kontraktskomplexiteter på Algorands inbyggda funktioner.

IBMR

International Blockchain Monetary Reserve eller IBMR.io strävar efter att bilda nya decentraliserade makroekonomiska utvecklingsstrukturer för att förbättra den urbana arbetarklassens samhälleliga tillstånd.

IBMR har gått samman med Algorand att lansera sydöstra Asien Microfinance Ecosystem Platform ARCC.one på Algorand. Företaget kommer att emittera Asia Reserve Currency Coin eller ARCC-token på Algorand och utnyttja Algorand Standard Asset (ASA) -funktionalitet som möjliggör tokenisering och kedja-representation av ARCC.

Projektet hanterar två frågor –

 • Aktivera människor att tjäna ARCC-symboler genom att rapportera olika sociala problem som korruption, handelshinder, trafikstockningar, verktygsräkningar etc.
 • Lös arbetarklassens brist på bankkonton och tillgång till kredit-, investerings- och försäkringsmöjligheter genom de intjänade ARCC-symbolerna

Användare kan också satsa ARCC-symbolerna för att finansiera olika infrastrukturprojekt i samhället. Algorand-infrastrukturen gör det också möjligt för IBMR.io att öka och bevara likviditeten hos ARCC genom en licensierad hedgefond.

Grundare och verkställande direktör för IBMR.io Sinjin David Jung sa,

“Efter månader av diskussioner var det tydligt att Algorands starka tvärvetenskapliga inställning till monetär ekonomi, teknik och ekosystemfokus var fördelaktigt anpassad till vårt eget sociala effektsuppdrag för empowerment genom skapandet av världens första mikrotillgång, ARCC.”

Slutsats

Inom två år efter introduktionen har Algorand redan säckat ett CBDC, två bästa stablecoins, ett DEX och ett projekt för mikrofinansiering. Detta visar på den tekniska överlägsenheten, fokuserade produkt- och tjänsteerbjudandet, omfattningen av infrastrukturtäckning och teamplanering som är involverat – något blockchainsamhället och fintechföretag har insett.

Med varje framgångsrikt projekt ökar Algorand företagens förtroende för att anta sin plattform. Således har Algorand verkligen upphöjd sig som den främsta utmanaren för framtiden för blockchain-baserad fintech.

Source link