Den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) ärendet mot Ripple fortsätter. Den här gången har New York Southern District Court tillkännagett det första datumet i samband med ovannämnda fall. Den 22 februari måste de berörda parterna vara det närvarande för en konferens inför domaren Analisa Torres.

22 februari: Första domstolsdatumet i målet mot krusning

Ripple och SEC kommer att träffas vid en första förhandskonferens som kommer att hållas via telefon med domare Analisa Torres. Detta möte förväntas hjälpa domaren att förstå situationen och fastställa ett rättegångsdatum för detta fall.

Detta kommer efter US Securities and Exchange Commission laddad Ripple och två chefer med 1,3 miljarder dollar oregistrerade värdepapperserbjudanden. Rättegången mot Ripple hävdar att företaget sålde XRP till investerare i USA och världen över.

Stephanie Avakian, direktören för SEC Enforcement Division, nämnde om det:

”Vi hävdar att Ripple, Larsen och Garlinghouse inte registrerade sitt pågående erbjudande och försäljning av miljarder XRP till privatinvesterare, vilket berövade potentiella köpare adekvat information om XRP och Ripples verksamhet och andra viktiga långvariga skydd som är grundläggande för vår robust offentligt marknadssystem. ”

Efter SEC-rättegången sjönk priset på XRP-kryptovalutan från nära $ 0,70 per mynt till under $ 0,18. Men det är inte allt. Kryptobörser som Coinbase, Bittrex och andra har redan avnoterat XRP. Användare skulle inte längre kunna hantera denna virtuella valuta med dessa plattformar.

Detta har gett ytterligare en försäljning som kan fortsätta de närmaste dagarna om nya börser släpper stöd för XRP. Dessutom fortsätter Binance, ett av de största kryptobörserna i världen, att erbjuda handelstjänster för användare. Det betyder att om Binance skulle besluta att sluta erbjuda XRP-stöd kan priset på XRP fortsätta att sjunka ytterligare.

Enligt uppgifter från CoinMarketCap handlas XRP nu nära $ 0,20 med en marknadsvärdering på 9,11 miljarder dollar. Litecoin (LTC) är mycket nära att överträffa XRP. LTC handlas nu över 130 dollar och har ett börsvärde på 8,64 miljarder dollar.

Under de närmaste timmarna eller dagarna kan vi se LTC ta den fjärde platsen bland de 10 största virtuella valutorna. Dessutom kan XRP fortsätta att falla och skada de XRP-väskahållare som beslutat att hålla trots de senaste problemen Ripple står inför.Source link