Ethereum är den näst största kryptokurrency världen över, vilket är mycket populärt bland investerare. Med en ny uppdatering framöver ser fler människor än någonsin fram emot hur kryptovalutan kan förändras och vad denna förändring kan orsaka när det gäller dess marknadsprestanda.

Den 23 maj, för första gången på över en månad, sjönk priset på Ethereums mynt, eter, under 1 800 dollar när priset kollapsade över 60 procent jämfört med det högsta priset det nådde, cirka 4 362 dollar. Även om kryptovalutan såg en snabb återhämtning och nådde nästan 3000 dollar den 26 maj, sjönk priset under 2000 dollar igen den 21 juni.

Med den kommande stora uppdateringen i horisonten, som sägs vara en spelväxlare för hela marknaden, tror många att eter kan få en rebound och till och med öka till nya toppar. Detta kan faktiskt vara ganska möjligt, särskilt med tanke på den nuvarande inställningen till gruvdrift och dess inverkan på miljön.

Eftersom kryptohandel blir mer tillgänglig för alla, tack vare kryptobörsen online, kan förändringarna hända på nolltid. Från och med idag finns det miljoner kryptohandlare runt om i världen, många av dem väljer att investera i Ethereum på grund av dess framtidsutsikter.

Att investera i kryptovalutor har aldrig varit enklare. Det finns många kryptoutbytesapplikationer som handlare kan ladda ner och börja köpa och sälja kryptovalutor. Människor behöver inte ens bedriva forskning för att fatta beslut om sina positioner. Allt blir automatiserat.

Detta är mest möjligt tack vare företag som Bitsgap, som utvecklar handelsbots för kryptomarknaden. Bitsgaps bilhandelsbot kan analysera marknaden på bara några minuter, den kan till och med öppna köp- och säljpositioner. Detta gör marknaden ännu mer tillgänglig för handlare.

Ethereums ställning på kryptomarknaden

Ethereum är den näst största kryptovalutan runt om i världen efter bitcoin. Börsvärdet för Ethereum är över 226 miljarder dollar och det finns så många som 116 miljoner etermynt i omlopp.

Den nya uppgraderingen, som tillkännagavs av företaget förra året, var utformad för att öka skalbarheten och säkerheten i nätverket. Dessutom noterades det också av teamet bakom företaget att nätverket kommer att flytta från proof-of-work, PoW-konsensus, som också används av bitcoin, till en ny proof-of-stake PoS-algoritm.

Utöver detta kommer den nya uppgraderingen också att innehålla en Eth1 PoW- och Eth2-programvara och protokolllager. På grund av uppgraderingen sägs Ethereum bli mer miljövänligt, säkert och öppet. Det sägs också sänka avgifterna förknippade med Ethereum.

Många har också börjat prata om den möjliga chansen för Ethereum att bli ännu mer populär än bitcoin. Nathan Cox, representanten för Two Prime, sa att Ethereum i framtiden har en chans att övervinna bitcoins popularitet. Medan han pratade om Ethereums möjliga framtid noterade han också att medan bitcoin är den digitala versionen av guld kan Ethereum ses som digital olja.

Dessutom rapporterades det också för några veckor tillbaka att Goldman Sachs planerade att lansera futures och optionskontrakt på Ethereum, förutom BTCs futures. Chefen för Goldman Sachs digitala tillgångar, Mathew McDermott, pratade om antagandet av Ethereum-derivat. Detta kan ytterligare påverka prisförändringarna på Ethereum.

De viktigaste förändringarna kommer med Ethereum 2.0

Ethereum 2.0, helt enkelt kallad ETH2, är en uppsättning sammankopplade uppdateringar till det redan existerande nätverket av Ethereum. Den nya uppdateringen av nätverket kommer huvudsakligen att fokusera på säkerheten och hållbarheten i Ethereum-ekosystemet, vilket potentiellt kan påverka Ethereums plats på den nuvarande kryptovalutamarknaden.

Vissa experter säger att uppdateringen kan ha en enorm inverkan på Ethereums pris, i själva verket kan det leda till en stor återhämtning av eters pris. Från och med idag handlas Ethereum på samma sätt som andra kryptovalutor på marknaden. Även om det är en mycket populär kryptovaluta på marknaden, finns det några miljöproblem associerade med den idag.

Idag, som vi redan har sagt, använder Ethereum bevis på arbete, medan uppgraderingen kommer att använda beviset för insatssystemet. Medan det nuvarande systemet PoW använder mycket energi och mycket komplexa matematiska pussel för transaktionsverifiering, har den nyare PoS transaktionsverifiering från validerare och inte gruvarbetare.

För att uttrycka det enkelt, läggs ytterligare ett block till blockchain genom validerare som erkänner blocket, vilket minskar komplexiteten i hela transaktionen och gör den mer användarvänlig.

En av de största frågorna som människor har mot kryptovalutor är deras miljöpåverkan. Detta är ett problem på hela marknaden, inte bara några av kryptovalutorna. De förändringar som kommer med Ethereum 2 tros ha ett stort inflytande på kryptovalutapriset.

2021 har redan varit ett framgångsrikt år för hela kryptovalutamarknaden, inklusive Ethereum och bitcoin. Båda kryptovalutorna nådde historiska rekordhöga toppar, vilket ytterligare ökade populariteten på kryptohandelsmarknaden.

Marknadsexperter förväntar sig att eter stiger när kryptovalutan övergår till Ethereum 2.0. Det är dock fortfarande mycket svårt att säga hur kryptopriserna kan förändras under de kommande månaderna eller åren främst på grund av kryptovalutamarknadens höga volatilitet.Source link