San Francisco, USA, 9 september 2021,

San Francisco-baserad finansiell plattform Gluwa har lanserat den första inhemska riskkreditfonden för kryptovaluta på Ethereum Network. Fonden syftar till att främja finansiell integration och erbjuder detaljhandelsinvesterare en branschledande fast APY på 12%.

Gluwa Invest är en nyckelkomponent i Gluwas gränslösa finansiella vision, utformad för att ansluta investerare var som helst i världen till högavkastningsmöjligheter med hög tillväxt på kapitalbegränsade tillväxtmarknader. Insatta medel samlas och används för att tillhandahålla likviditet till olika partners, och i förlängningen, kreditmöjligheter och kreditramar för de obankade och underbankade. Sådana kreditlinjer kan representera en sällsynt möjlighet att starta ett litet företag eller betala för en medicinsk nödsituation.

Gluwa har redan investeringspartnerskap med olika kreditgivande företag. I synnerhet Aella, som tillhandahåller kreditramar till miljontals användare i hela Afrika, liksom Jenfi, som tillhandahåller intäktsbaserad skuldfinansiering till digitala inhemska företag i Asien.

Den nya riskkreditfonden är en räntebärande löptid (3 månader) som hanteras på en Luniverse Ethereum-sidkedja. Detaljhandelsinvesterare från flera länder kan delta på kontot genom att byta ut BTC till sUSDC-G (A Gluwa stablecoin) via Gluwas in-app-deponi. Debuterar med ett startinvesteringstak på $ 500 000 sUSDC-G, insättningar görs enligt först till kvarn-principen.

Under de senaste veckorna har över 1 000 användare slutfört KYC/identitetsverifiering inför den officiella Bond -kontolanseringen, den första av Gluwa Invests fulla serie investeringsprodukter. Andra konton som kommer att läggas ut i slutet av 2021/början av 2022 inkluderar ett sparkonto, betalning av 5% APY utan tidsbegränsning och ett priskopplat sparkonto där deltagare kan satsa pengar för poster i en kollektiv lotteripool. Det senare gör det möjligt för investerare att slumpmässigt tjäna en andel av kollektiva räntor (4% APY) från hela likviditetspoolen.

“Lanseringen av Gluwa Invest är en viktig milstolpe och ett stort steg mot att förverkliga vår slutliga vision: att ansluta människor över hela världen med de möjligheter, kapital och investeringar de behöver”, säger produktchefen för Gluwa Invest, Brendan O’Toole.

“Våra användare tjänar tvåfaldigt”, förklarar Gluwa VD Tae Oh. ”För det första genom att göra ansvarsfulla investeringar som ger miljontals människor kreditmöjligheter; och för det andra genom att ge våra investerare branschledande avkastning. ”

Till skillnad från andra DeFi-utlåningsprotokoll, som är beroende av utlåning med hög säkerhet, representerar Gluwa Invest det första fungerande exemplet på Gluwas bredare driv mot att uppnå ett decentraliserat kreditekosystem för icke-säkerställda lån utifrån Creditcoin-blockchain. Som utvecklare av Creditcoin kommer alla Gluwas kreditinvesteringar att registreras transparent på dess öppna kreditregistreringsblockchain, vilket gör det möjligt för investerare att spåra sina medel transparent i framtiden.

Om Gluwa

Gluwa är en gränslös finansiell plattform byggd för att ge alla tillgång till kvalitetsvaluta utan att möta gränsen för gränsrestriktioner. Gluwas produktsvit innehåller en plånbok utan förvaringsutrymme för kryptovaluta, en kryptovalutaväxling som inte är deponi och räntebärande konton med hög avkastning. Med en passion för blockchain och informationsgenomskinlighet är plattformen engagerad i att bygga en framtid för ekonomisk inkludering, där varje person kan vara sin egen bank.

KontakterSource link