Grafnätverket, som beskriver sig själv som ”ett indexeringsprotokoll för att organisera och effektivt få tillgång till data från blockkedjor och lagringsnätverk”, har gjort sitt mainnet tillgängligt för allmän användning.

Enligt en officiellt tillkännagivande, grafiken för The Graph Network är det första globala och lätt sökbara indexet för blockchain-data. Dessutom kan utvecklare nu “enkelt söka, hitta, publicera och använda den offentliga informationen de behöver för att bygga decentraliserade applikationer utan att behöva förlita sig på centraliserade servrar och egen infrastruktur.”

Lanseringen inkluderar distribution av GrafnätverkskontraktenEthereum mainnet, distributionen av BRT-kontraktoch distribution av GRT till intressenter. Lanseringen av Bug Bounty-programmet och nya dokument för nätverksroller är också en del av lanseringen av mainnet.

Företaget hävdar att dess produkt medför en dramatisk förändring genom att erbjuda sina användare underbilder, som är offentliga och öppna API: er. De utökar enligt uppgift tillgängligheten för decentraliserade applikationer.

Företaget har ägnat tre år åt att bygga en grupp av indexerare, curatorer, delegatorer och subgrafutvecklare. Totalt “mer än 200 indexerare” distribuerade noder i testnätet. ” Minst 1600 kuratorer avslutade Kuratorprogram och lärde sig att känna igen högkvalitativa underbilder.

Meddelandet om lanseringen av mainnet konstaterar att den värdtjänsten har sett en dramatisk ökning av användningen och ökat från 1 miljard månadsfrågor till över 10 miljarder i november. Protokollet anger också att många toppapplikationer använder underbilder. Några av dessa applikationer inkluderar Zapper, PoolTogether, Uniswap, Decentraland och Curve.

Grafnätverkssamhället, som förenar representanter från över 100 länder, lockade över 4500 delegater. Deras uppgift är att bidra till nätverket genom att delegera sin andel till indexerare.

De som är intresserade av att köra ett indexeringsläge kan göra det. Allt du behöver är att gå med i #Indexer kanal i Disharmoni och läs instruktionerna. På samma sätt kan du bli delegat genom att sticka GRT genom Nätverk Beta dApp.

Skapa ekonomiska möjligheter

För närvarande kan nätverket stödja 1000-2000 frågor per sekund med 99% upptid. Indexerarna på mainnet strävar efter att stödja upp till 5 000 frågor per sekund (den aktuella frågefrekvensen i The Graphs dApp-ekosystem). När det gäller bootstrapping av utbudet av indexerare för att betjäna frågor är plattformen fortfarande i sina tidiga dagar, enligt företaget.

I en kommentar till lanseringen noterade Yaniv Tal, projektledare och medgrundare av The Graph, att teamet verkligen tror “på decentralisering och lanseringen av The Graph Network är en viktig milstolpe för att människor ska kunna samarbeta och organisera på ett decentraliserat sätt. ”

Han tillade att det nya nätverket kommer att göra det möjligt för kryptosamhället att “arbeta tillsammans med kraftfulla incitament för att ta itu med de traditionella tekniska och finansiella sektorerna, skapa bättre system för att fördela resurser och skapa ekonomiska möjligheter.”

BRT-pris

Vid tidpunkten för publiceringen är The Graph Network: s ursprungliga token, GRT handel till 0,476634 US $, med ett börsvärde på 583 876 010 $ och en handelsvolym 24 timmar på 1 346 531 560 $.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link