I takt med att Bitcoin-priset fortsätter att växa hoppar fler och fler investerare ombord på kryptotåget. Strax efter Greenpro Capital (GRNQ) tillkännagav lanseringen av en Bitcoin-fond steg företagets aktier med 101%.

Greenpro Capital meddelat den 28 december 2020 att den avser att starta en BTC-fond eftersom den tror att Bitcoin snart kommer att antas av de ledande finansiella intressenterna, inklusive banker, hedgefonder, försäkringsbolag och andra viktiga institutioner.

“Vi tror att den strategiska förvaltningen av vår balansräkning i kombination med implementeringen av vår $ BTC-fond och kryptostrategi kommer att ge ett betydande framtida värde för företaget”, säger uttalandet.

Enligt företaget kommer BTC och altcoins, precis som Ethereum, “att ge möjlighet till bättre avkastning och bevara värdet på vårt kapital över tiden snarare än att hålla kontanter.” GRNQ menar också att BTC är en tillförlitlig värdeförvaring.

Greenpro VD CK Lee sa, ”Vi tror helt på $ BTC som en värdeförvaring. Jag har instruerat våra investeringsbanker att ta upp skulder under första kvartalet 2021 på upp till 100 miljoner dollar för att investera i $ BTC. Företaget kommer också att investera sina egna kontanter i $ BTC. ”

Enligt rapporter kommer företaget att använda CryptoSX, dess dotterbolag, för att köpa BTC-aktien.

Företaget har sitt huvudkontor i Kuala Lumpur och har flera kontor i Asien. Det beskriver sig själv som en företagsinkubator “med en diversifierad affärsportfölj bestående av finans, teknik, bank, CryptoSx för STO, hälsa och välbefinnande och konst.”

För närvarande är företagets aktier värderad till $ 2,0500.

Med tiden går fler och fler institutionella investerare in i kryptovalutans ekosystem. Massachusetts Mutual Life Insurance Co. nyligen köpte 100 miljoner dollar i BTC. Fidelity Digital Assets tillåter nu institutionella kunder att göra det använd BTC som säkerhet för kontanta lån. MicroStrategy nyligen ökade sina BTC-innehav till ungefär 62 000 bitcoins.

BTC är Garnering Attention

Under de senaste veckorna har Bitcoin fått stor uppmärksamhet på grund av sitt skyhöga pris. Mor till alla kryptovalutor är handel till 34 478,66 $, vilket är en ny rekordhög nivå.

Nyligen, den amerikanska miljardären Paul Tudor Jones, och hedgefondförvaltaren, sa att BTC kan bli digitalt guld de närmaste 20 åren.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.



Source link