Med expansionen av kryptovalutamarknaden börjar flera pensionsfonder titta på Bitcoin (BTC) och andra virtuella valutor. Den här gången beslutade Houston Firefighters ’Relief and Retirement Fund att investera i Bitcoin och Ethereum, de två största kryptovalutorna i världen. Detta är en av de första pensionsfonderna som investerar i digitala valutor.

Houston Pension Funds Investerar i Bitcoin (BTC)

Houston Firefighters ‘Relief and Retirement Fund som hanterar över 5,5 miljarder dollar i tillgångar har beslutat att göra en investering på 25 miljoner dollar i BTC och ETH. Detta skulle låta pensionsfonden få exponering för virtuella valutor.

De beslut gjord av Houston Firefighters ’Relief and Retirement Fund visar att det finns ett stort intresse för virtuella valutor. Dessutom kan detta vara en av de första pensionsfonderna som börjar investera i digitala valutor.

En av huvudorsakerna kan vara relaterad till att vi just nu upplever en situation där vi har låga räntor och hög inflation. Detta är alltså den sämsta kombinationen för pensionsfonder som i vissa fall kan förlora mot inflationen.

Bitcoin och digitala valutor framstår som en alternativ investering som kan ge pensionsfonder bättre avkastning på lång sikt. Låt oss inte glömma att Bitcoin flyttade från 3 180 dollar i december 2018 till över 66 000 dollar i oktober 2021. Detta motsvarar en prisökning på 1 975% på bara några år.

Vissa experter tror att med nuvarande antagande av Bitcoin och framtida trender, kan det vara möjligt för Bitcoin att nå $100 000 och överträffa ännu högre nivåer (nära $250 000). Detta ger pensionsfonder en alternativ investering som har möjlighet att överträffa de flesta traditionella investeringar just nu.

För en åldrande befolkning som går i pension är det viktigt för dem att veta att deras framtid skyddas snarare än devalveras. USA: s inflationsförväntningar når den högsta nivån på mer än ett decennium. Detta kan också vara en av anledningarna till att pensionsfonder letar efter nya investeringsalternativ som skulle ge bättre resultat för sina investeringar.

För närvarande handlas Bitcoin för cirka 61 000 dollar och har ett börsvärde på 1,15 biljoner dollar. Detta gör Bitcoin till den största kryptovalutan i världen. BTC följs av Ethereum, som har en marknadsvärdering på 477 miljarder dollar och det kan köpas på marknaden för 4 040 dollar per mynt i skrivande stund.



Source link