Hur man konverterar Bitcoin till kontanter är en av de viktigaste frågorna som BTC-investerare har. Det finns många olika sätt att konvertera Bitcoin (BTC) till fiatvaluta. Några av alternativen inkluderar Bitcoin-bankomater, kryptovalutabörser och peer-to-peer-marknader.

Cryptocurrency exchange är vanligtvis det enklaste sättet att få tillgång till kontanter om du har Bitcoin. Men andra alternativ som Bitcoin-bankomater och peer-to-peer-marknader finns också. Trots det kan de ha högre avgifter och kanske inte fungera i den region du befinner dig.

Den här guiden hjälper dig att förstå vilka olika alternativ som finns för att konvertera Bitcoin till kontanter. I allmänhet skulle dessa plattformar låta dig också köpa BTC och andra virtuella valutor. Det betyder att du kan använda den här guiden även på andra virtuella valutor på marknaden.

Hur konverterar jag Bitcoin till kontanter?

Det finns olika sätt att konvertera Bitcoin till kontanter. När en investerare vill komma in på marknaden måste de också vara säker på att det finns tillräckligt med likviditet för att lämna den. Det är därför som frågan “hur konverterar man Bitcoin till kontanter?” är bland de vanligaste bland nykomlingar.

Det som är bra är att om du vet hur du konverterar kontanter till Bitcoin så har du stora chanser att konvertera Bitcoin tillbaka till kontanter på samma sätt. Till exempel, om du använde en virtuell valutaväxling för att konvertera din fiatvaluta till Bitcoin, kan du också använda denna plattform (om utbytet erbjuder denna möjlighet) för att konvertera pengarna tillbaka till fiat.

I nästa avsnitt lär du dig hur du konverterar Bitcoin till kontanter och vice versa. Du kan använda någon av metoderna nedan. Vissa av dem kanske inte är tillgängliga i din region. Därför bör du söka efter den som bättre anpassar sig till din personliga situation.

Valutaväxlingar

Cryptocurrency exchange är vanligtvis en av de bästa platserna för köpa Bitcoin och andra digitala tillgångar. Dessa plattformar har skapats för att kunna erbjuda användarna effektiva och lättanvända lösningar.

Det finns olika kryptobörser som gör att du kan byta din BTC till kontanter. De har vanligtvis en guide som förklarar hur man konverterar Bitcoin till kontanter i enkla steg. Ta hänsyn till att om börsen ger dig möjlighet att köpa Bitcoin eller andra kryptovalutor med kontanter, bör du också kunna ta ut pengarna.

Om du använder en kryptoutbyte måste du skicka din BTC till plattformen du använder. Det kan vara Binance, Coinbase eller Kraken. När du har skickat Bitcoin till din utbytesplånbok bör du handla dem mot kontanter. Du kan hitta handelsparen BTC / USD, BTC / EUR eller BTC / GBP.

Tänk på att BTC / USDT inte är samma som BTC / USD. USDT är en stablecoin som är knuten till dollarn. Det betyder att du inte konverterar dina medel till fiatvaluta utan till en stablecoin, vilket inte är detsamma.

Om du vill veta hur du konverterar Bitcoin till kontanter bör du använda dessa handelspar: BTC / USD, BTC / EUR eller BTC / GBP (eller andra handelspar på din lokala börs som skulle vara kopplad till en fiatvaluta). Andra fiatvalutor inkluderar BRL, MXN, CZK, THB, JPY och många andra.

När du väl säljer din BTC på marknaden skulle du kunna ta ut dina kontanter. I allmänhet kan du skicka pengarna till ditt bankkonto. Detta bankkonto ska vara länkat till det utbyte du använder. Andra plattformar tillåter användare att skicka tillbaka sina pengar till sina betalkort eller kreditkort länkade till sina växelkonton.

Coinbase erbjuder också möjligheten för användare i vissa jurisdiktioner att ta ut pengar till PayPal. När du har pengarna på ditt bankkonto kan du enkelt ta ut dem från en bankomat eller din lokala filial.

Bitcoin-bankomater

Ett annat alternativ som användare måste svara på frågan “hur konverterar jag Bitcoin till kontanter?” är att använda Bitcoin-bankomater. De är väldigt enkla att använda och finns redan i de flesta länder runt om i världen. Det enda negativa med Bitcoin-bankomater är att de inte finns i varje enskild stad eller liten stad.

Bitcoin-bankomater ser ut som traditionella bankomater. Huvudskillnaden är att du kan köpa och sälja (ibland) kryptovalutor för kontanter. Det här är en snabb och enkel metod om du undrar hur du konverterar Bitcoin till kontanter.

Systemet är väldigt enkelt. Du bör ha en kryptovalutaplånbok med BTC-medel. När du börjar använda bankomaten ska du välja alternativet “Sälj” (om tillgängligt). Inte alla krypteringsautomater har denna möjlighet aktiverad. Några av dessa bankomater tillåter bara användare att köpa Bitcoin och andra virtuella valutor.

När du väl har valt alternativet ”Sälj” ska du skicka pengarna till adressen som visas på Bitcoin-bankomaten. Transaktionen kan ta några minuter att bekräfta. Vi måste vänta på de nödvändiga nätverksbekräftelserna för att få kontanterna. Så snart den nödvändiga bekräftelsen har registrerats kan du ta ut dina pengar från maskinen. Det ser ut som en traditionell bankomat.

Detta är ett av de enklaste sätten att konvertera Bitcoin till kontanter. Det tar bara några minuter och bankomaterna finns i de flesta av de största städerna runt om i världen. Icke desto mindre är avgifterna vanligtvis mycket höga (mellan 3% och 12%). Därför bör du ta hänsyn till det när du tar ut kontanter från dessa bankomater.

Peer-to-Peer-nätverk

Ett annat sätt att lära sig att konvertera Bitcoin till kontanter är att använda peer-to-peer-nätverk. Det här är webbplatser som låter dig ansluta till användare i din region och byta BTC mot kontanter.

Dessa plattformar fungerar på ett mycket enkelt sätt och är mycket säkra. Du bör skicka dina BTC-medel till den person du har valt från plattformen. BTC låses i spärr i några minuter eller timmar tills den andra personen skickar kontanterna till ditt bankkonto. När transaktionen accepteras kan du ta ut dina kontanter från din lokala bankomat eller bankfilial.

Detta är ett mycket enkelt och snabbt sätt att få tillgång till kontanter med dina virtuella valutor. Processen kan emellertid ibland vara långsam (jämfört med börser) och medlen kan frysas i spärr i några timmar – vilket verkligen inte är bekvämt. Ändå är de mest populära plattformarna som Binance och LocalBitcoins är mycket säkra och se till att medlen når den andra personen i tid.

Tidigare var det möjligt att träffa andra människor och få kontanterna i handen. På grund av KYC-reglerna blev detta dock svårare och detta alternativ har inaktiverats. Trots det, om du känner till människor som säljer och köper Bitcoin i din region, kan du enkelt komma i kontakt med dem och sälja din BTC för kontanter. Du bör dock alltid vara försiktig med möten personligen.

Hur konverterar man kontanter till Bitcoin?

Nu när vi har sett hur vi konverterar Bitcoin till kontanter måste vi lära oss hur vi flyttar vår fiatvaluta till kryptoekosystemet. Som i föregående avsnitt kan vi köpa digitala tillgångar med kontanter med hjälp av kryptovalutabörser, Bitcoin-bankomater och även P2P-nätverk.

Använda en Crypto-plattform

För att konvertera kontanter till Bitcoin bör du söka efter ett kryptobörs som gör att du kan sätta in pengar på deras plattform. Målet är målinsättning kontant snarare än digitala tillgångar. Vissa börser fungerar inte med fiatvalutor eftersom lokala banker inte vill erbjuda tjänster till kryptoplattformar. Således bör du hitta ett utbyte som ger dig möjlighet att göra det.

När du väl har hittat det utbyte du vill använda bör du hitta de alternativ du har att sätta in pengar. Du kanske kan sätta in kontanter med ett kreditkort, ett bankkort eller en banköverföring. Vissa börser som Binance har också integrerat en P2P-plattform.

Den enklaste metoden är kanske ett bankkort som skulle överföra pengarna från din bank direkt till börsen. Det tar bara några minuter och det ger dig snabb tillgång till digitala tillgångar. Ändå kan det vara billigare att använda en banköverföring utan avgifter. I Europa fungerar vissa kryptobörser med SEPA-nätverket. Det minskar avgifterna för överföringar.

Vissa plattformar som inte anses vara traditionella kryptobörser tillåter också användare att köpa Bitcoin. Det beror på vilken plattform som finns i din region.

Bankomater med kryptovaluta

En uttagsautomat för kryptovaluta låter dig få tillgång till Bitcoin och andra virtuella valutor med kontanter. Även om inte alla tillåter dig att sälja dina mynt kontant, skulle alla låta dig köpa digitala tillgångar.

Några av krypteringsautomaterna stöder flera virtuella valutor, medan andra endast Bitcoin. Om du har turen att ha en kryptautomat i din region, kommer de att vara mycket användbara för dig att lära dig att konvertera bitcoin till kontanter eller vice versa.

Orange Bitcoin-bankomat med Bitcoin-logotypen, kanske inte det billigaste sättet att köpa bitcoin och ett bra verktyg för användare som vill veta hur man konverterar bitcoin till kontanter

Så snart du sätter in kontanterna kommer dina pengar att överföras till din kryptoplånbok. Du kan skanna den via bankomaten eller skriva den på skärmen. Det kan vara enklare att skanna med tanke på att du undviker att skriva fel plånbokadress. Kom ihåg att om du skickar dina pengar till en annan plånbok kommer du aldrig att få tillbaka dem.

Vissa bankomater kräver att du har ett ID innan du kan köpa eller sälja dina pengar. Således, ha det förberett om det är nödvändigt. Bankomater är också dyrare än traditionella börser. Det här är fysiska maskiner som kräver underhåll. Du bör vara beredd att få ett högre pris för ditt köp och ett lägre pris för din försäljning.

De flesta länderna implementerar regler som gör det svårare att få tillgång till marknaden. Dock har kryptobörser gjort ett fantastiskt jobb med att utöka sina lösningar och erbjudanden. Det är upp till dig om du använder en börs eller en annan plattform.

Att köpa Crypto från andra människor

Vi har sett hur man konverterar Bitcoin till kontanter med peer-to-peer-nätverk. Nu skulle du vara involverad i att köpa digitala tillgångar från andra människor. I stället för att sälja dina mynt skulle du leta efter en person som skulle acceptera kontanter för sina mynt.

handskakning efter att ha lärt sig att konvertera bitcoin till kontanter

Du kan hitta många användare i kryptokonferenser eller möten. Det här är bra ställen att känna människor som är intresserade av att byta sin krypto mot kontanter. Ändå kanske det inte är lika säkert som att använda en växel eller annan plattform. Kom ihåg att när du använder detta utbytesalternativ kan du behöva betala ett högre pris för den BTC du vill köpa.

Detta är ett av de enklaste sätten att konvertera kontanter till Bitcoin. Du behöver bara hitta rätt personer för att göra det. Peer-to-peer-nätverk är det bästa sättet att ansluta köpare och säljare av virtuella valutor. Men det finns andra metoder. Lokala kryptogrupper kan också hjälpa dig att få kontakt med människor som vill konvertera sin bitcoin till kontanter.

Slutord om hur man konverterar Bitcoin till kontanter

Det finns olika mekanismer som gör det möjligt för användare att konvertera Bitcoin till kontanter. Dessa möjligheter inkluderar kryptobörser, peer-to-peer-nätverk och Bitcoin-uttagsautomater. Beroende på din plats skulle det vara lättare för dig att använda en eller annan av dessa metoder.

Samtidigt hjälper de flesta av dessa lösningar dig också att investera i digitala tillgångar. Det betyder att du inte bara lär dig hur du konverterar Bitcoin till kontanter utan också hur du får tillgång till Bitcoin och andra virtuella valutor med din fiatvaluta.

Reglerna expanderar på kryptomarknaden. P2P-nätverk kanske inte är så lätta att använda som tidigare eller de skulle kräva mer information. Dessutom kan utbyten möta vissa problem med banker som inte tillhandahåller tjänster till kryptorelaterade tjänster.

Under de senaste åren har krypto- och fiat-on-ramper expanderat och tillåter nu användare att få tillgång till digitala tillgångar.Source link