Under det senaste året har vi sett en snabb expansion av decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi). Aave är en av de ledande DeFi-plattformarna som kryptoentusiaster använder. Aave-krypto är också en av de största virtuella valutorna i världen (bland de 30 bästa) och erbjuder olika tjänster till användare från hela världen.

I den här guiden kommer vi att berätta hur du köper Aave, hur Aave-myntet fungerar och mer. Vi kommer också att göra en sammanfattning av varför decentraliserad finansiering blev så populär och vilka tjänster Aave erbjuder.

Vad är decentraliserad ekonomi?

Decentraliserad ekonomi (DeFi) är en relativt ny bransch som har vuxit på toppen av kryptovaluta marknaden de senaste åren. Huvudmålet är att erbjuda användare från hela världen möjligheten att få tillgång till finansiella lösningar utan att vara beroende av centraliserade myndigheter.

DeFi-plattformar har också erbjudit tjänster som erbjuds inte bara av banker utan också av kryptovalutabörser. Detta har gjort det möjligt för individer att få tillgång till ett brett utbud av tjänster som tidigare inte fanns tillgängliga eller krävde flera dokument och information.

Således sänkte decentraliserad finansiering hinder för inträde till finansmarknaderna för användare som tidigare inte var anslutna till den. Dessutom gjorde det det enklare, snabbare och mer lönsamt för individer att enkelt få tillgång till ett brett utbud av finansiella lösningar.

Några av de lösningar som erbjuds inkluderar utlåning, upplåning, byte, decentraliserade börser (DEX), försäkring och mer. I framtiden kan andra tjänster erbjudas av kryptoföretag och blockchainföretag.

Det positiva med DeFi-appar och lösningar är relaterat till det faktum att de inte är beroende av centraliserade parter. Istället för att hanteras av ett företag gör smarta kontrakt allt arbete. Dessutom deltar decentraliserade nätverk i olika aktiviteter och utökar de lösningar som erbjuds av DeFi-projekt.

Vad är Aave?

Aave, som du kanske redan vet, är ett av de största och mest lovande kryptovalutaprojekten på blockchain-marknaden. Det fungerar som ett open source och icke-depålikviditetsprotokoll för att tjäna ränta på inlåning och upplåning av tillgångar.

Projektet drivs av en serie smarta kontrakt som körs ovanpå Ethereum-nätverket (ETH) som erbjuder finansiella lösningar till användarna. På detta sätt kan de inte bara hjälpa användare att låna ut sina medel utan också att låna tillgångar.

Aave arbetar med en onlineplattform som är mycket enkel att använda och som fokuserar på enkelhet. Detta gör det snabbare och lättare för användare att få tillgång till de lösningar de letar efter. Dessutom, jämfört med traditionell finansiering, är det mycket snabbare att få kredit genom denna plattform snarare än att använda äldre lösningar.

Genom Aave kan användare låna ut sina stablecoins och även andra virtuella valutor. Till exempel inkluderar några av de största marknaderna just nu USD Coin (USDC), Tether (USDT), Dai (DAI) eller Decentraland (MANA).

Användare som sätter in Tether (USDT) kan få 18,75% per år på sina medel. Men låntagare av USDT-mynt måste betala 38,02% per år för de digitala tillgångarna de lånar. På detta sätt fungerar hela ekosystemet sömlöst och utan centraliserade myndigheter.

Det är värt att ta hänsyn till att låntagare ska sätta in säkerheter innan de lånar.

Aave erbjuder också andra tjänster som satsning eller byte. Detta visar att lösningarna som erbjuds av denna plattform är mer än att bara låna ut och låna, men går längre än vad traditionella användare letar efter. Således erbjuder Aave inträdes- och avancerade decentraliserade finansieringslösningar till användare från hela världen.

För att kunna interagera med plattformen bör användarna ha en kryptovalutaplånbok som Metamask. Det är värt att nämna att om Ethereum-nätverket är överbelastat kan det vara svårt för användare att göra flera överföringar på grund av höga avgifter och långa transaktionstider.

AAVE-kryptovaluta

AAVE-mynt är den digitala valutan som används på Aave-plattformen och är nu den 28: e största på kryptovalutamarknaden. Om du håller stor uppmärksamhet fluktuerar denna virtuella valuta som alla andra digitala tillgångar på marknaden.

För närvarande finns det ingen tydlig förklaring till Aaves mening. Aave-kryptovalutan är dock bland de mest efterfrågade de senaste månaderna. Faktum är att kryptovalutan nådde en heltidshöjd i februari i år när den översteg 500 dollar per mynt.

Således blev det en av de största på mindre än ett år efter att ha släppts på marknaden. Det är inte en lätt uppgift att nå topp 30, och Aave uppnådde detta på mycket kort tid. Detta visar att de fantastiska lösningarna som erbjuds av detta projekt verkligen är bland de mest uppskattade på DeFi-marknaden.

På den decentraliserade finansmarknaden är Aave den tredje största kryptovalutan efter Uniswap (UNI) och Terra (LUNA). Den har en marknadsvärdering på 5,9 miljarder dollar och ett pris per mynt på 472 dollar. Men som vi nämnde tidigare fluktuerar tillgångens pris dagligen. När du läser detta kan priset på myntet ha ökat eller minskat.

På grund av att efterfrågan på kryptovalutan ökade söker användare och investerare efter olika sätt att få tillgång till

Aave. Dessutom får investerare andra fördelar när de innehar AAVE. När de tar vissa lån och använder AAVE som säkerhet kan användare få ytterligare rabatter. Dessutom kan användare också få tillgång till medel innan de ens släpps ut på marknaden.

Det finns många olika mekanismer för att få tillgång till Aave som kommer att analyseras i nästa avsnitt.

Hur köper jag AAVE?

Det här är den del som vi alla vill veta: hur man köper AAVE? Det finns olika sätt att få tillgång till denna virtuella valuta. Inte alla lösningar är desamma. Den bästa plattformen för dig kanske inte är den bästa plattformen för andra investerare. Det är verkligen viktigt att förstå vilka fördelar är med var och en av de tillgängliga lösningarna.

Det enklaste sättet att få tillgång till AAVE är att använda en kryptovalutautbyte. Börser är plattformar som ger användarna möjlighet att köpa och sälja virtuella valutor. Vissa plattformar har fördelen med att ha ett stort antal fiat on-ramp-lösningar.

Användare kan dock också köpa AAVE med hjälp av DeFi-plattformar som Uniswap (V2). Om du vill få tillgång till dessa plattformar bör du kontrollera den som erbjuder de bästa lösningarna i din region.

Kryptovalutaplattformar som stöder AAVE

Det finns olika kryptovalutaplattformar som erbjuder stöd för AAVE. Några av dem inkluderar följande:

Binance

Binance är känt för att vara en av de bästa plattformarna för att köpa och sälja virtuella valutor på kryptovalutamarknaden. Detta är en av de bästa platserna för dig att inte bara få tillgång till Bitcoin (BTC) och andra stora virtuella valutor utan också till AAVE.

Denna plattform är en traditionell och centraliserad plattform som blev mycket användbar för de användare som hanterar olika digitala tillgångar. Binance expanderade som ett kryptobörs för tokens snarare än för bara äldre mynt. Dessutom har börsen lagt till andra tjänster de senaste åren.

Binance lanserades 2017 och började erbjuda de flesta av de tillgängliga handelspar som fanns vid den tiden. Jämfört med andra börser som Coinbase erbjöd Binance användarna möjligheten att handla mindre mynt som de som släpptes genom Initial Coin Offerings (ICO).

Numera erbjuder Binance inte bara grundläggande handelstjänster utan de har utvecklats till en mer avancerad handelsplattform. Användare kan handla terminskontrakt (evigt eller kvartalsvis), handla med hävstång och till och med delta i olika evenemang och kampanjer. Du skulle inte bara kunna köpa AAVE utan också njuta av många av fördelarna med alla andra Binance-tjänster.

Coinbase

Coinbase är också bland de största kryptobörserna i världen. Faktum är att alla plattformar som nämns i den här artikeln låter dig få tillgång till AAVE. Coinbase är en erkänd plattform som blev mycket användbar för nykomlingar på grund av det lättanvända gränssnittet de erbjöd.

Coinbase utbyter kryptovalutor

Dessutom utökade Coinbase bara några mynt men stöder fiatvalutor. Denna fördel jämfört med andra börser gjorde det möjligt att bli en tydlig ledare i branschen. Användare som vill köpa AAVE kan göra det via denna plattform och diversifiera sin portfölj med några av de digitala tillgångarna som Coinbase erbjuder.

Om du är en nykomling och vill få tillgång till kryptovalutor är Coinbase en av de bästa plattformarna för att göra det. Dessutom erbjuder avancerade handlare Coinbase Pro, där användare kan analysera diagram och trender.

Huobi Global

Framåt med de olika börserna där du kan köpa AAVE har vi Huobi Global. Denna plattform kunde få en plats bland de största när det gäller handelsvolymen trots det stora antalet konkurrenter som erbjuder mycket värdefulla tjänster.

huobi-logotyp

Om du vill köpa AAVE med Huobi Global har du en fördel. Enligt uppgifter från CoinMarketCap, den här plattformen har den näst största handelsvolymen för AAVE / USDT-handelsparet. Om du letar efter likviditet kan den här vara plattformen du letar efter.

Samtidigt verkar Huobi Global i olika jurisdiktioner och har mer än 300 kryptovalutor tillgängliga för handel. Jämfört med andra börser erbjuder denna plattform marginalhandel, terminer, optioner och mer. Om du är en näringsidkare och vill få tillgång till AAVE, kan Huobi Global vara ett bra alternativ.

Kucoin

KuCoin blev populärt som ett kryptovalutautbyte som inte krävde att användare skulle klara KYC-kontroller. På grund av denna anledning lockade plattformen flera användare som brydde sig om deras integritet. Denna utbyte gjorde det möjligt för handlare att byta olika virtuella valutor snarare än bara de mest populära.

kucoin-logotyp

Det hade faktiskt ett stort antal mynt som stöds, inklusive tokens från ICO. Med expansionen av DeFi-marknaden beslutade börsen att lägga till stöd för AAVE, som nu är en av de största digitala tillgångarna i världen.

De viktigaste fördelarna med denna plattform inkluderar låga handelsavgifter, färre KYC-kontroller och ett stort antal mynt som stöds.

Uniswap

Uniswap är vår första decentraliserade börs (DEX) eller bytesplattform som vi kan använda för att köpa eller sälja AAVE. Uniswap blev ett flaggskepp för DeFi-industrin och det tillåter användare att köpa och sälja digitala tillgångar utan att behöva registrera ett konto.

Ja, så enkelt fungerar det.

Du borde bara ha en kryptovalutaplånbok (t.ex. Metamask) och du skulle kunna byta ut de mynt du vill ha, inklusive AAVE. Med tanke på att plattformen körs ovanpå Ethereum (ETH), kan du bara köpa och sälja ERC-20-mynt.

Uniswap officiell webbplats bakgrund som gör att vi bättre kan förstå vad som är DeFi

Uniswap fungerar utan en orderbok. Plattformsanvändarna har en uppsättning likviditetspooler som belönar användare som sätter in pengar och ger likviditet. Belöningar beräknas från transaktionerna från vart och ett av paren som listas på plattformen.

Om du föredrar att använda en DEX-plattform kan Uniswap vara den bästa lösningen.

Kraken

Kraken är en erkänd och etablerad virtuell valutaplattform som skapades 2011 och erbjuder tjänster inte bara till detaljhandelsanvändare utan också till ett stort antal företag från hela världen. Företaget accepterar bland annat fiatvalutor som USD, EUR, JPY och GBP.

Således, om du vill få tillgång till kryptomarknaden med fiatvalutor, kan Kraken vara en bra lösning för dig. Detta är också en av plattformarna som stöder den virtuella AAVE-valutan. Om du vill få tillgång till denna virtuella valuta kan du enkelt göra det med fiatvalutor.

Du kan till exempel köpa BTC eller ETH med någon av de valutor som stöds och sedan byta ut den mot AAVE. Detta kan vara ett av de snabbaste sätten att få tillgång till AAVE utan att bara förlita sig på digitala tillgångar.

Slutord

Att köpa AAVE kräver att du väljer det kryptovalutautbyte du vill ha. Faktum är att vart och ett av dessa utbyten som nämns i det här inlägget har olika funktioner och skulle tillgodose olika behov. Men alla stöder AAVE och låter dig få exponering för denna virtuella valuta och hela DeFi-industrin.Source link