Om du vill köpa CAKE-kryptomynt beror på att du har hört talas om flera ämnen som decentraliserad finansiering (DeFi), Automated Market Makers (AMM), likviditetspooler (LP), skölduppfödning och många andra. Om du inte hörde om dessa ämnen, var inte orolig, vi går igenom dem i det här inlägget.

Det finns två huvudsakliga sätt att köpa Cake-kryptomynt. Det första sättet är att använda den populära Binance-börsen. Det andra sättet är att använda decentraliserade finansplattformar som PancakeSwap. I nästa avsnitt berättar vi om hur man köper kryptomynt och många andra saker.

Men först, är du ny på kryptovaluta? Här är ett måste läsat material om du är: Vad är Cryptocurrency 101: Guide för nya investerare

Vad är Cake (CAKE)?

Innan vi börjar måste vi veta vad som är CAKE och hur det fungerar. CAKE är en virtuell valuta som fungerar ovanpå PancakeSwap-plattformen. CAKE-innehavare kan få tillgång till ett brett utbud av lösningar som tillhandahålls av PancakeSwap-plattformen tillsammans med andra Decentralized Finance (DeFi) -protokoll.

CAKE blev proxy DeFi-token för Binance Smart Chain (BSC) ekosystem. Låt oss komma ihåg att DeFi-ekosystemet expanderade på Ethereum (ETH) -plattformen men BSC ger snabbare och billigare transaktioner – vilket är mycket användbart för små investerare och detaljhandlare.

Numera kan CAKE placeras i pooler för att tjäna belöningar i CAKE-tokens eller andra digitala tillgångar, eller så kan den tillhandahållas till likviditetspooler för att ge likviditet till olika handelspar. Användare uppmuntras att sätta in sina mynt i olika pooler men också att göra det i likviditetspooler.

Om användare sätter in CAKE och en annan digital valuta (till exempel BUSD) i en likviditetspool, belönas de med CAKE-tokens. Dessutom kommer de också att få en del av de avgifter som betalas av användare som gör transaktioner med denna pool. Vi kommer att prata mer om LP i framtida avsnitt.

Var kan jag köpa tårta?

Som vi nämnde tidigare har användare olika platser, utbyten och plattformar där man kan köpa CAKE. De mest populära inkluderar Binance och Pancake swap. Användare kan göra det på bara några minuter på båda dessa plattformar.

Var och en av dem är olika att använda och kräver att du har lite grundläggande kunskaper om virtuella valutor. Binance kan vara det bästa alternativet för de användare som aldrig har haft någon kontakt tidigare med kryptovalutamarknaden. Om du föredrar att gå med det mest avancerade alternativet är CAKE rätt sak att göra.

Hur köper jag tårta med Binance?

Registrera dig på Binance

För att köpa CAKE med Binance måste du öppna ett konto på denna utbyte. Plattformen är mycket användarvänlig och det tar dig igenom alla steg du bör följa för att öppna ett konto. Kom ihåg att du måste verifiera din e-postadress och data innan du kan sätta in pengar och börja handla på Binance.

Sätt in medel

Nu när vi har skapat ett konto på Binance-plattformen är nästa sak vi vill göra att sätta in pengar. Det finns många sätt att göra det. Binance har arbetat under de senaste åren för att göra det lättare för användare att få tillgång till virtuella valutor och sätta in pengar på sin plattform.

Du kan välja den metod du föredrar, till exempel P2P, banköverföring eller till och med kredit- eller betalkort. Det är upp till dig vilka av dessa alternativ som gör det lättare för dig att få tillgång till Binance-plattformen.

Användare kan också sätta in virtuella valutor. Om du redan har köpt Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) eller någon annan digital valuta kan du skicka dem till denna plattform och byta dem mot CAKE eller till och med andra virtuella valutor.

Välj handelsparet CAKE

När du har lagt in pengar på ditt Binance-konto måste du göra några affärer. Om du satte in GBP, USDT, BUSD, BNB eller BTC skulle du inte behöva vara orolig för att byta ut dina pengar till en annan digital tillgång.

Binance har för närvarande 5 olika handelspar för CAKE, inklusive CAKE / USDT, CAKE / BUSD, CAKE / BNB, CAKE / BTC och CAKE / GBP. Låt oss säga att du satte in EUR på ditt konto, då måste du byta dessa EUR mot andra virtuella valutor som har tillgång till CAKE-par, till exempel BTC, BUSD, BNB, BTC, USDT eller till och med GBP.

När du väl har valt det handelspar du vill använda kan du utföra din handel genom att välja de parametrar som du anser vara optimala för din handel. Du kan till exempel använda en begränsningsorder snarare än en marknadsorder och vänta tills den körs.

Vad är Binance?

Binance är ett av de största kryptovalutabörserna i världen. Plattformen lanserades 2017 och den har erbjudit ett brett utbud av tjänster till användare från hela världen. Under de senaste åren har Binance lagt till många andra tjänster, inklusive förföljelse, gruvdrift, DeFi-lösningar och till och med flexibla eller tidsbegränsade insättningar för digitala tillgångar och fiatvalutor.

Binance-logotyp och motto BNB-prisförutsägelse

Samtidigt är Binance en av favoritplattformarna för handlare som vill handla med terminskontrakt. Börsen erbjuder inte bara spothandel utan också eviga och kvartalsvisa terminer. Dessa terminskontrakt är avancerade handelsverktyg för de avancerade användare som också vill använda hävstång på sina affärer.

Utöver det tillåter Binance användare att delta i ett brett utbud av andra aktiviteter. Till exempel kan innehavare av Binance Coin (BNB) enkelt delta i Initial Exchange Offerings (IEO) som genomförs på Launchpad-plattformen ovanpå Binance-börsen.

Det finns många andra börser på marknaden, men Binance blev en av de största och favoriterna bland de bästa plattformarna för handel med digitala tillgångar. Detta är definitivt en av de bästa plattformarna om du vill köpa CAKE.

Hur köper jag tårta med PancakeSwap?

Låt oss nu få tillgång till PancakeSwap-plattformen. Detta är ett av de största DeFi AMM-protokollen i Binance Smart Chain. Du kan köpa CAKE i detta utbyte med Binance Coin (BNB) eller någon annan BEP-20-token som körs på Binance Smart Chain.

Huvudskillnaden med Binance är att detta inte är ett traditionellt centraliserat utbyte. Om du vill köpa CAKE med PancakeSwap måste du följa nästa steg.

Öppna ett MetaMask-konto

Detta är det första steget du bör följa om du vill börja handla CAKE. När du har ett MetaMask-konto måste du ställa in det för att arbeta med Binance Smart Chain. Kom ihåg att om du inte gör det manuellt kan du sluta förlora dina pengar.

Binance har skapat en tydlig artikel om hur du ansluter din MetaMask till Binance Smart Chain. Detta är definitivt en av de viktigaste sakerna du bör följa.

Skicka pengar till ditt MetaMask-konto

Nu när du har skapat ditt MetaMask-konto kan du skicka BEP-20-tokens till den här plånboken. Du kan skicka Binance USD (BUSD) eller Binance Coin (BNB), dock alla BEP-20-token. Detta är det enklaste sättet att börja handla dina mynt till CAKE med PancakeSwap.

Gå till PancakeSwap och välj handelsparet

Det är nu dags att välja det handelspar du vill använda för att köpa dina CAKE-tokens. Detta är samma procedur som vi har när vi vill köpa CAKE med den andra växeln (Binance). Det finns dock några skillnader med Binance med tanke på att PancakeSwap är en AMM (vi kommer att gå in på detaljer i nästa avsnitt).

Välj det belopp du vill köpa

Nu måste du välja hur mycket CAKE du vill köpa. Du kan till exempel välja 10 CAKE och byta dem mot BUSD, BNB eller något annat mynt du kan ha. Då ska du bara köpa myntet, bekräfta överföringen via din MetaMask och transaktionen kommer sedan att behandlas.

Vad är PancakeSwap?

PancakeSwap är ett Automated Market Maker (AMM) -protokoll som körs i Binance Smart Chain-nätverket och har varit i drift i flera månader. Detta projekt blev ett av de största när det gäller volym och användare på Binance Smart Chain, nätverket skapat av Binance för att erbjuda snabbare och mer tillförlitliga tjänster än Ethereum blockchain.

I grund och botten får användare som vill använda PancakeSwap tillgång till olika tjänster. Den viktigaste är relaterad till byte av tokens. Detta fungerar på ett liknande sätt som ett decentraliserat börs men utan en orderbok. Användare kan enkelt byta sina mynt mot andra på bara några sekunder och utan att behöva oroa sig för de stora avgifterna och transaktionstiderna i ETH-nätverket.

PancakeSwap erbjuder också andra lösningar som kallas likviditetspooler och pooler. I grund och botten kan användare tillhandahålla likviditet till olika pooler och belönas med CAKE-tokens. Detta kan också vara ett bra sätt att tjäna CAKE-tokens om du är en långsiktig tro på detta projekt.

PancakeSwap fungerar nu som en proxy för Binance Smart Chain. Användare följer expansionen av CAKE-token, antalet användare och volymen för att få en tydlig uppfattning om hur BSC för närvarande fungerar.

Vad är automatiserade marknadsskapare?

Automated Market Makers är en ny typ av decentraliserade börser som inte fungerar med orderböcker. Binance, till exempel, och traditionella börser, använder en orderbok med alla köp- och säljorder som väntar på att slutföras. Ju större orderboken när det gäller likviditet, desto bättre är priset på en token (den fluktuerar mindre).

Med automatiserade marknadsförare behöver investerare inte skapa begränsningar eller marknadsorder. De behöver bara använda den likviditet som finns i likviditetspooler. Dessa likviditetspooler ersätter orderboken och gör det möjligt för användare att köpa och sälja sina mynt på bara några sekunder (genom swappar).

Under de senaste månaderna blev AMM mycket populär. Expansionen av DeFi-marknaden har varit en av de främsta orsakerna bakom denna expansion. Specifikt blev Uniswap och PancakeSwap några av de största projekten i världen när det gäller DeFi-adoption, det är därför AMM blev så populär.

Även om det finns några saker som AMM borde ta itu med (som den permanenta förlusten vid användning av LQ eller smarta kontraktsfel), blir dessa alltmer populära inte bara för att köpa och sälja virtuella valutor utan också för att generera en extra inkomst i slutet av månaden .

Vad är likviditetspooler?

Likviditetspooler är de pooler där användare tillhandahåller likviditet i två olika valutor för att handlare ska kunna byta mellan dem. Likviditetsleverantörer är de investerare som sätter in myntparet (vanligtvis 50% av varje mynt) för att få belöningar som en likviditetsleverantör.

LP-skivor tjänar belöningar varje gång en transaktion behandlas i börsen. Belöningen som erhålls beror på poolens andel. Om du till exempel har en andel på 20% av LP: n, bör du få 20% av de totala avgifterna.

Detta är LP-leverantörernas främsta incitament. Men de får också LP-tokens som gör det möjligt för individer att tjäna ännu större belöningar. Investerare kan sätta in dessa LP-tokens på gårdar och ta emot CAKE. LP-tokens du får kommer att kopplas till en specifik likviditetspool.

Om du till exempel sätter in CAKE och BNB (50% av vardera) får du CAKE-BNB-LP-tokens som kan deponeras på CAKE-BNB-gården. Detta skulle inte bara ge dig avgifterna för affären utan också med ytterligare CAKE-tokens när du satsar dina LP-tokens.

Vad är Decentralized Finance (DeFi)?

Decentraliserad finansiering är en av de senaste trenderna inom kryptovalutaindustrin. Det finns olika tidsperioder då investerare söker efter nya sätt att investera sina medel, och DeFi är en av dessa platser.

Istället för att bero på centraliserade myndigheter och finansiella organisationer för att skicka och ta emot betalningar, begära krediter eller till och med låna pengar, gör DeFi-marknaden det enklare och möjligt för användare att inte förlita sig på centraliserade parter för att få tillgång till ekonomiska lösningar.

Automated Market Makers (som PancakeSwap eller Uniswap) är bara några av de exempel som för närvarande finns på marknaden. Ändå finns det många andra alternativ som gör att du kan få tillgång till ett brett utbud av finansiella tjänster som är helt decentraliserade och som inte kräver kontroll eller tillstånd från en central myndighet som en bank eller finansiell institution.

I framtiden kan nya projekt skapas med smarta kontrakt och underlätta för individer från hela världen att få tillgång till finansiella lösningar.Source link