Det finns olika sätt för de användare som vill veta hur man köper DOT-kryptomynt. Allt beror på vilken plattform de vill använda och vilken utbyte som finns i deras region.

På grund av den extrema efterfrågan som vi har sett på DOT-krypto vill användare och investerare veta hur man köper DOT-kryptomynt. Med kryptovalutamarknad expanderande är det alltid en bra idé att ha en decentraliserad portfölj, och detta är vad Polkadot-krypto tillåter många investerare att uppnå.

I nästa avsnitt kommer du att ha all information du borde veta om hur du köper DOT Crypto-mynt. Detta kan göras med några få enkla steg genom ditt lokala eller favoritutbyte.

Vad är Polkadot (DOT)?

Polkadot (DOT) är ett av de mest potentiellt revolutionerande projekten i kryptobranschen. Projektet gör det lättare att överföra data mellan olika blockchain-nätverk. Vi vet att blockchain-industrin har utvecklats över tiden, men en av de största utmaningarna som den står inför är relaterad till krypto-interoperabilitet.

Detta är något som Polkadot försöker lösa med ett brett spektrum av komponenter. Blockchain-nätverk kan plötsligt bli driftskompatibla och förbättra deras användningsfall. Således kan hela blockchainindustrin så småningom bli effektivare, lättare att använda och interoperabla.

Polkadot gör det möjligt för ett brett utbud av nätverk att bli sammankopplade. Vi pratar om privata kedjor och offentliga blockkedjor. Företag och projekt skulle ha ett mycket enklare jobb om de vill erbjuda nya lösningar.

För att uppnå önskad nivå av driftskompatibilitet arbetar Polkadot med en rad komponenter som inkluderar en reläkedja, fallskärmar, parathreads och broar. Alla dessa termer verkar mer komplicerade än vad de egentligen är.

En reläkedja gör det lättare att skapa konsensus, interoperabilitet och förbättra säkerheten för de nätverk som den ansluter. Genom att använda fallskärmar är det möjligt att effektivisera användningen av olika blockchain-nätverk. Parachains har sina egna tokens och körs oberoende av andra projekt.

Dessutom gör paratrheads det lättare för projekt att betala för de tjänster de använder när de ansluts till andra blockkedjor. Slutligen gör broar det lättare för fallskärmar och parathreads att ta emot och skicka information till andra nätverk.

Vad är DOT Coin?

Hela Polkadot-ekosystemet fungerar med DOT-myntet eller Polkadot-myntet. Det finns för närvarande 938 miljoner DOT-mynt i omlopp utan information om det totala utbudet av DOT-kryptovalutan,

DOT-krypton kan användas som en styrningstoken där DOT-innehavare kan föreslå ändringar i nätverket och rösta på olika förslag som görs av andra DOT-innehavare. Detta är det viktigaste styrningssystemet som körs på Polkadot blockchain.

Dessutom kan DOT-innehavare också rösta på rådet, som föreslår ändringar och bestämmer vilka förändringar som kan förbättra hela ekosystemet.

Det är värt att nämna att DOT-kryptokurrency fungerar som token i Polkadot-nätverket. Detta liknar exempelvis hur ETH kan fungera på Ethereum. DOT-innehavare kan dock också sätta sina mynt för att generera belöningar och skydda nätverket.

Således vet vi också att nätverket fungerar med en ProS of Stake (PoS) konsensusalgoritm som belönar användare som spelar deras DOT. Staking kommer med påföljder för de skadliga aktörer som inte skyddar nätverket.

Dessutom kan den digitala DOT-tillgången användas för att betala olika tjänster i Polkadot-nätverket. Således, om du vill få exponering för detta nätverk, kan köp av DOT vara en av de saker du kan göra. Inte ekonomisk rådgivning.

Fördelar med Polkadot

Det finns olika fördelar som vi bör ta hänsyn till om Polkadot-nätverket. Utvecklare kan utforska ett brett utbud av lösningar genom detta blockchain-projekt som kan hjälpa hela kryptomarknaden att gå i rätt riktning.

En av de största fördelarna med Polkadot-projektet är möjligheten att erbjuda skalningslösningar och interoperabilitet till olika nätverk. Även om det har ett styrningssystem är det mest värdefulla med Polkadot möjligheten det erbjuder för att lösa skalbarhetsproblem och erbjuda interoperabilitet mellan blockchain-nätverk.

På grund av dess förmåga att behandla överföringar med flera kedjor gör det det lättare för projekt och användare att skicka och ta emot transaktioner. Dessutom kan det hjälpa hela blockchain-ekosystemet att bli effektivare med tiden.

En annan positiv sak med Polkadot är dess förmåga att erbjuda interoperabilitet. En av de största fördelarna med detta genomförande är relaterad till effektivitetsvinster som det kan ge andra projekt.

Blockchain-protokoll behöver inte oroa sig för att erbjuda olika lösningar (eftersom de kan få tillgång till dem med denna interoperabilitet). De kan fokusera på bara en sak och göra den mycket effektiv.

I grund och botten kan Polkadot hjälpa blockchain-projekt att bli mer specialiserade. I framtiden, med utbyggnaden av hela kryptoekosystemet, kunde vi se de positiva effekterna av Polkadot och om de kunde erbjuda de lösningar som marknaden förväntade sig.

Bästa utbyten att köpa DOT-mynt

Det är dags att veta var investerare kan köpa DOT-mynt. Jämfört med andra virtuella valutor kan DOT endast köpas via kryptobörser. Dessa är plattformar som tillåter investerare att köpa och sälja virtuella valutor med fiatvalutor eller andra digitala tillgångar.

Följande är en lista över några av de mest populära börserna just nu som erbjuder DOT-support. Beroende på var du befinner dig har du olika alternativ att köpa DOT-krypto.

Binance

Binance är ett av de största kryptovalutabörserna i världen. Det grundades av Changpeng Zhao och det började som en kryptobörs som erbjuder ett brett utbud av handelspar (mestadels token från Initial Coin Offerings (ICO)).

Under de senaste åren blev Binance ett av de mest populära börserna, inte bara för att handla och köpa DOT, utan också för att få tillgång till ett brett utbud av andra tjänster. När kryptomarknaden expanderade de senaste åren började börser erbjuda många andra tjänster förutom handel.

Binance-logotyp och motto BNB-prisförutsägelse

Numera kan användare på Binance-plattformen köpa DOT och de kan också få tillgång till lån eller till och med låna sina medel. Det är upp till dem vad de väljer att göra med sina fonder och hur de investerar dem.

Binance stöder olika betalningsmetoder. Det är därför det är väldigt enkelt att få tillgång till DOT med denna plattform. Du kan sätta in EUR, GBP, USD och många andra lokala valutor till Binance-börsen och förvärva den virtuella valuta du vill ha.

Dessutom accepterar utbytet också kredit- och betalkort. På detta sätt är överföringar lättare att utföra.

Crypto.com

Crypto.com är en annan kryptovalutautbyte som släpptes för några år sedan och som syftar till att göra krypto mainstream. Detta är en av de uppgifter som företaget har arbetat med och som delvis har kunnat åstadkomma.

Börsen erbjuder stöd inte bara till den virtuella DOT-valutan utan även till andra digitala tillgångar. Dessutom, på ett liknande sätt som Binance gjorde, fokuserar Crypto.com på olika fiat on-ramp-lösningar för ombord nya individer till kryptomarknaden.

Crypto.com-logotyp med blå bakgrunder

Användare kan sätta in sina pengar på denna plattform (som erbjuder en fantastisk användarupplevelse) och köpa de digitala tillgångar de vill ha, inklusive DOT. Dessutom har Crypto.com också släppt sitt eget kryptobetalkort som låter dig spendera dina pengar på någon av de platser där VISA-kort accepteras. Det betyder att du kan fylla på ditt kort med digitala tillgångar som Polkadot (DOT), Bitcoin eller Ethereum, bland andra. Således ger Crypto.com också ett nytt verktyg för din virtuella DOT-valuta om du vill spendera den regelbundet.

Crypto.com blev också populärt på grund av det stora antalet andra tjänster som erbjuds. För att förbli konkurrenskraftigt lanserade Crypto.com många andra lösningar som staking eller portföljspårning.

Huobi Global

Huobi Global är ett av världens största börser när det gäller handelsvolym. Det har erbjudit tjänster till kunder från olika länder med fokus på asiatiska länder. En av de starkaste försäljningsställena för Huobi Global är inte bara relaterad till att erbjuda stöd till Polkadot utan också att ha lagt till hundratals olika handelspar.

huobi-logotyp

Det är rätt. Du kan inte bara handla med de mest populära mynten, men du kan också byta ut stablecoins (som följer priset på fiatvalutor), polletter och större digitala tillgångar. Detta blir då en av de bästa handelsplattformarna för investerare som föredrar att handla på marknaden snarare än att ha digitala tillgångar.

Om du vill köpa DOT kan Huobi Global vara en av de bästa lösningarna du har om börsen finns i din region. I många fall erbjuder den högre volymer än andra börser och gör det lättare för användare att få exponering för kryptomarknaden.

Kraken

Kraken är ett av de säkraste och mest erkända börserna på kryptovalutamarknaden. Om du vill använda en säker plattform för att handla digitala tillgångar eller köpa DOT är det här rätt plattform att använda. Om du vill hålla dina pengar säkra är Kraken en av de mest kompatibla och säkra handelsplattformarna på marknaden.

kraken utbyta logotyp

Kraken har varit i drift i nästan åtta år efter att ha släppts 2013 när kryptovalutamarknaden fortfarande expanderade. Jämfört med andra börser fokuserade Kraken på den amerikanska marknaden och erbjuder sina kunder möjligheten att få tillgång till digitala tillgångar med olika fiatvalutor.

För närvarande stöder denna plattform amerikanska dollar (USD), euro (EUR), brittiska pund (GBP) och många andra valutor. Detta visar att detta kan vara en av de mest mångsidiga plattformarna om du hanterar olika fiatvalutor.

Kraken är också känt för att erbjuda stöd till ett brett utbud av virtuella valutor och inte bara de största. Det betyder att du kan köpa Polkadot och även andra virtuella valutor som Ripple, Siacoin, REN Protocol, Keep-nätverk, Icon, Litecoin, Compound och många andra.

KuCoin

KuCoin har expanderat som ett digitalt tillgångsbyte som inte krävde KYC för handel på sin plattform. Detta var en av de viktigaste försäljningsställena för detta utbyte. Men saker har förändrats under de senaste åren och användare som vill köpa DOT med hjälp av detta växel (och alla andra i den här listan) måste ge privat information som namn, efternamn, adress och till och med bilden av ditt ID.

KuCoin delar logotyp

Trots det, om du vill köpa DOT, är KuCoin fortfarande en av de bästa plattformarna för att göra det när det gäller sekretess. KuCoin har olika nivåer för att användare ska få tillgång till sina tjänster. Om du inte överträffar dessa nivåer (vanligtvis när det gäller handel och hanterade medel) behöver du inte dela privat information.

Plattformen stöder också ett stort antal virtuella valutor. I många fall stöder KuCoin faktiskt mindre mynt som inte finns på andra börser. Detta gör det lättare för användare som gillar att investera i små mynt att få tillgång till alla de tokens de vill ha.

OKEx

Slutligen är OKEx ett kryptovalutautbyte som definitivt tillåter dig att köpa DOT. Börsen erbjuder handelstjänster till användare i olika jurisdiktioner, vilket gör det möjligt för ett stort antal individer att få tillgång till virtuella valutor.

okex-logotyp

Handelsplattformen som erbjuds av OKEx är en av de mest avancerade när det gäller hastighet och tillförlitlighet. Samtidigt ger det också användarna möjlighet att köpa digitala valutor med Visa, MasterCard och till och med Apply Pay. Detta är ett av få börser som stöder Apple Pay.

Användare kan ladda ner en stationär version av OKEx-handelsplattformen eller så kan de också använda en mobilversion förutom den här versionen av webbutbytet. Detta visar att de har ett expertteam av utvecklare som arbetar bakom gardinerna som erbjuder några av de mest avancerade lösningarna till handlare.

Om du vill köpa DOT kan OKEx vara en av de bästa plattformarna för att göra det just nu.Source link