Om du nått den här guiden beror på att du vill veta hur du köper Vågen, Facebooks kryptovaluta. För närvarande finns det inget sätt att köpa Vågen eftersom den virtuella valutan inte släpptes på marknaden från och med idag.

Facebook arbetar med tillsynsmyndigheter och andra enheter för att släppa Libra-myntet så snart som möjligt. I den här guiden kommer vi att dela några av de viktigaste aspekterna av denna digitala tillgång. Detta inkluderar hur man köper libra-krypto så snart det släpps, hur det fungerar och anledningen till att Facebook vill skapa en kryptovaluta.

Vad är Libra Cryptocurrency?

De Vågen kryptovaluta är en del av ett av Facebooks största blockchain-projekt. Målet är att börja erbjuda användarna en digital tillgång som de kan använda på Facebooks huvudplattformar (dvs. Instagram, Facebook och WhatsApp).

Denna virtuella valuta kan fungera ovanpå Facebook: s tillåtna blockchain. Meddelandet gjordes i mitten av 2019 och avsikten var att släppa det under 2020. Hittills finns det ingen officiell Libra-kryptovaluta. Detta beror på det faktum att tillsynsmyndigheter beslutade att sätta en gräns för Facebooks planer på att släppa sin egen token.

Vågen nätverk förväntas stödja både globala och gränsöverskridande börser genom att utöka funktionerna i fiatvalutor. Vågen officiell vitbok hävdar att de inte tänker konkurrera med fiatvalutor utan kompletterar dem.

Inledningsvis syftade projektet till att använda en korg med valutor för att stödja Vågen. Men denna idé kastades snabbt bort. Om du vill veta hur du köper Vågen måste du också förstå att Vågen inte fungerar ensam.

För att minska regleringsfrågorna beslutade Facebook att köra en uppsättning stablecoins på Libra-nätverket. De stallmynt som Libra-nätverket förväntas stödja inkluderar följande:

  • VågenUSD
  • LibraEUR
  • LibraGBP
  • LibraSGD

I framtiden kan andra valutor läggas till nätverket. Detta skulle hjälpa användare (både enskilda kunder och företag) att hantera betalningar på bara några sekunder och använda blockchain-teknik.

Det är också värt att nämna att det finns flera företag som nu ingår i ex-Libra Association, som nu kallas Diem Association. Några av dessa företag inkluderar Mastercard, MercadoPago, PayU, Visa, Coinbase, Xapo, Lyft, Spotify, Uber, Vodafone och många andra.

Detta visar att det finns ett stort intresseföretag som vill veta hur man köper Libra-mynt.

Företag som investerar i Facebook Libra Cryptocurrency (Diem Association)

Som vi nämnde tidigare finns det flera företag som bestämde sig för att vara en del av Diem Association. Diem Association är en oberoende medlemsorganisation med huvudkontor i Genève, Schweiz.

Huvudmålet bakom Diem Association är att främja ett community med öppen källkod som skulle stödja utvecklingen av ett finansiellt nätverk. Dessutom vill de göra betalningar skalbara och säkra genom ett brett spektrum av initiativ.

Hur man köper Libra Cryptocurrency Facebook

Diem Association kommer också att bli en viktig del av styrningen av detta nätverk. Diem-projektet (Libra-projektet) styrs av Diem Association Council. Var och en av medlemmarna i Diem Association har en representativ person.

Dessa medlemmar har en nyckelroll. De bestämmer många olika aspekter av nätverket och även reserven. Dessutom styr de betalningssystemet och hur det fungerar. Dessutom bör medlemmarna stödja ekonomisk integration. De skulle definitivt främja hur man köper Vågen.

Diem Association-medlemmar arbetar genom att köra validerande noder. Dessa noder är de som ansvarar för att skydda nätverket. Dessutom bearbetar och validerar de de transaktioner som användarna bearbetar.

Några av de verkställande medlemmarna i Diem Association inkluderar dess VD Stuart Levey, Chief Technology Officer Dahlia Malkhi, Chief Legal Officer Steve Bunnell och Staff Chief Christy Clark.

Detta visar att Diem Association och Libra-projektet har byggts på affärsnivå. De vill erbjuda tjänster till ensamstående individer och företag.

Är det Vågen eller Diem?

Om du vill veta hur du köper Vågen bör du också ta hänsyn till att den digitala valutan har bytt namn. I slutet av 2020 beslutade Libra Association att byta namn till Diem Association på grund av juridiska och reglerande frågor.

Målet bakom denna namnbyte var relaterat till att visa en mer oberoende organisation byggd kring de företag som ingår i Diem Association.

I det officiella uttalandet från föreningen förklarade de om sitt uppdrag:

“Diem Association kommer att fortsätta att sträva efter att bygga ett säkert, säkert och kompatibelt betalningssystem som ger människor och företag runt om i världen.”

Stuart Levey, har också nämnt att Diem-projektet vill tillhandahålla en plattform för fintech-innovation och lösningar att trivas. På detta sätt skulle det vara möjligt att överbrygga klyftan mellan företag och konsumenter.

Användare som vill veta hur man köper Libra-kryptovaluta måste veta att det har skett ett namnbyte. Den digitala valutan heter nu Diem snarare än Vågen. Den digitala tillgången har ännu inte släppts och det kan finnas många imitationer just nu på marknaden.

Varför tillkännagav Facebook skapandet av en kryptovaluta?

Facebook tillkännagav Libra-projektet redan 2020. Målet var att erbjuda ett betalningssystem som kunde integreras fullt ut med dess plattformar och som skulle hjälpa användare och företag att ta emot, skicka och lagra pengar.

Under det senaste decenniet har vi sett hur virtuella valutor släpptes på marknaden. Den mest populära är Bitcoin (BTC), med en värdering på över 1 biljon dollar i skrivande stund. Ändå har många andra digitala tillgångar också släppts. Andra mynt inkluderar Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) eller Monero (XMR). Var och en av dem har olika egenskaper och funktioner.

Dessutom tillkännagav vissa centralbanker skapandet av centralbankens digitala valutor (CBDC) eller att de analyserade möjligheten att utfärda CBDC: er. Även om ingen centralbank ännu har utfärdat ett CBDC kan de bli verklighet de närmaste åren.

Facebook ville inte vara kvar i kryptovalutan och blockchain-fälten. Det är därför de har beslutat att tillkännage skapandet av Libra (Diem) kryptovaluta. De investerare som vill veta hur man köper Facebook libra-kryptovaluta måste vänta eftersom den virtuella valutan fortfarande utvecklas.

Hur köper man vågen?

Om du vill veta hur du köper kryptovaluta, kan du bli besviken. För närvarande finns det ingen officiell plattform för att köpa Diem (tidigare känd som Vågen). Facebook har ännu inte släppt någon digital tillgång på marknaden. Detta kan ta längre tid med tanke på regleringsproblemen kring denna virtuella valuta.

Spekulanter anser dock att vissa börser som Binance, Coinbase och andra kan ge stöd till Diem. Detta kan vara ett av de enklaste sätten att svara på hur man köper Vågen. Utöver det, och detta är också spekulation, kan det vara att göra det via Facebook, WhatsApp eller Instagram.

Ändå finns det ingen tydlig information om hur mynten kommer att säljas till marknaden eller genom vilka metoder. Numera är det enklaste sättet att köpa digitala tillgångar genom att använda en kryptovalutautbyte. Det här är plattformar som bland annat gör det möjligt för handlare att köpa, sälja och lagra virtuella valutor.

Facebooks förhållande till tillsynsmyndigheter

De användare som vill veta hur man köper Vågen bör veta att Facebook har fått kritik från tillsynsmyndigheter från olika jurisdiktioner runt om i världen. Ett av de viktigaste ämnena som väckte oro var relaterat till att Libra-kryptovalutan blev en konkurrent till nationella fiatvalutor.

Detta ämne kom efter tillkännagivandet från Facebook att använda en korg med valutor för att backa upp den digitala tillgången på Vågen. Det ursprungliga förslaget var att använda 50% amerikanska dollar, 18% euro, 14% japansk yen, 11% pund sterling och 7% singapondollar.

domare ordförandeklubba på böcker

Till exempel, den franska finansministern Bruno Le Maire, förklarade att Vågen inte kunde tillåtas bli en suverän valuta. Faktum är att regeringar var oroliga över att valutans stabilitet skulle kunna skada fiatvalutor.

Utöver det blev tillsynsmyndigheterna i Europeiska unionen starkt stödjande att skapa en tydlig rättslig ram för att LIbra-kryptovalutan ska fungera. Detta är en av de viktigaste saker som europeiska investerare bör ta hänsyn till hur man köper vågen i regionen. Detta kan helt klart ha en stark inverkan på tillgången på den digitala tillgången.

I USA twittrade Donald Trump om projektet som marknadsförs av Facebook. Han uppgav att om Facebook vill starta sitt eget kryptovalutaprojekt måste det vara föremål för bankregler. Detta har tydligt visat att traditionella finansiella företag också har lobbat mot Facebooks digitala tillgångsprojekt.

Sekretessfrågor

En av de saker som diskuterades bland kryptosamhället var relaterad till integriteten för Libra digitala tillgångar. Således, för de investerare som vill veta hur man köper Vågen bör integritet vara en nyckelfaktor.

Kryptomiljön är mycket medveten om integritet. Facebook har varit i rampljuset för integritetsaktivister på grund av den stora information som samlats in av företaget genom dess olika applikationsuppsättning.

Samtidigt har Facebook också påverkats av dataläckage som inblandade den personliga informationen för över 50 miljoner profiler. Facebook-Cambridge Analytica-dataskandalen har också varit en av de största frågorna för Facebook de senaste åren.

Det är värt att ta hänsyn till att en digital tillgång som Vågen kunde ha använts för att samla in ännu mer information från användarna. Eftersom till exempel den digitala tillgången förväntas integreras med WhatsApp kan Facebook få ytterligare information om miljontals användares utgiftsvanor.

Dessa uppgifter kan senare säljas till tredje part eller användas för att främja riktade marknadsföringskampanjer. Naturligtvis har detta varit en av de viktigaste kritikerna som Facebook står inför. Till exempel amerikanska lagstiftare överväga att Facebook kan misslyckas med att hålla konsumentdata privat genom den digitala tillgången på Libra.

Skillnader mellan Facebooks mynt och Bitcoin

Trots att de är två digitala tillgångar har Bitcoin och Libra många skillnader som är värda att ta hänsyn till. Investerare som vill veta hur man köper Vågen bör också fokusera på skillnaderna mellan “traditionella” kryptovalutor och Vågen.

Först och främst, och det viktigaste, Bitcoin är en decentraliserad digital tillgång som inte har någon central myndighet. Trots att Libra digitala tillgångar förväntas fungera med en ”decentraliserad” förening finns det bara ett begränsat antal parter.

Det är faktiskt inte möjligt för individer från hela världen att börja köra sina Libra-noder och decentralisera nätverket ytterligare. Bitcoin fungerar istället genom ett nätverk av noder som håller nätverket decentraliserat. Dessutom bearbetar gruvarbetare i olika regioner transaktionerna i Bitcoin-nätverket (BTC).

Bitcoin-kryptovaluta i svart bakgrund

Bitcoin är en tillståndsfri blockchain. Det finns inget behov av deltagare att ha ett särskilt krav för att gå med i nätverket. Detta händer inte med Diem Association.

Bitcoin backas inte av någon korg med valutor. Även om Vågen lämnade denna möjlighet var målet att “backa” vågen med en korg med fiatvalutor från hela världen. Bitcoin har värde eftersom det erbjuder ett decentraliserat nätverk för att hantera penningöverföringar över hela världen.

Numera handlas Bitcoin i ett brett utbud av finansiella plattformar och flera finansiella instrument har skapats för investerare att få tillgång till och exponering för det. Vågen förväntas främjas av Facebook och Diem Association över huvudapplikationerna på Facebook-konglomeratet.

När det gäller sekretess är Bitcoin också en ledare jämfört med Vågen. Om du bryr dig om integritet är detta en av de viktigaste sakerna du bör ta hänsyn till hur du köper Vågen. Bitcoin fungerar med pseudonym. Du behöver inte ange och dela ditt namn eller privata information om du vill ta emot eller skicka Bitcoin.

I stället, som vi nämnde tidigare, kunde Vågen ha en tydlig koppling mellan namnet på den person som skickar och tar emot pengar och de medel de har. Senare kan denna information användas för att marknadsföra marknadsföringskampanjer eller sälja den till tredje part. Bitcoin erbjuder istället en högre grad av integritet för användare i sitt nätverk.Source link