Bedragare tog kontroll över Indiens premiärminister Narendra Modis Twitter-konto. Kontot har över 73 miljoner följare och det främjade en mycket känd kryptovaluta-bedrägeri som påverkat tusentals användare under de senaste åren i kryptogemenskapen. Bedragare förklarade Bitcoin lagligt betalningsmedel och bjöd in användare att delta i giveawayen genom att ange en skadlig länk.

Indiens premiärministers Twitterkonto hackat

Indiens premiärminister Narendra Modis Twitterkonto hackades. En grupp Bitcoin-bedragare skrev via premiärministerkontot som Indien officiellt antog Bitcoin som lagligt betalningsmedel. Tweeten sa också att regeringen köpte 500 BTC och att den distribuerade dem till alla landets invånare.

Tweeten lyder så här:

“Indien har officiellt antagit Bitcoin som lagligt betalningsmedel. Regeringen har officiellt köpt 500 BTC och distribuerar dem till alla invånare i landet. Framtiden har kommit idag!”

Den indiske premiärministerns officiella Twitter-konto användes sedan för att informera om att Narendra Modis konto kortvarigt äventyrades. Det har de också skriven att kontot hade säkrats omedelbart efter emissionen.

Användare var tvungna att registrera sig med en länk som delas av den indiska premiärministerns officiella Twitter-konto om de ville få sin del av Bitcoin. Detta är en mycket vanlig bluff som blivit mycket populär under de senaste åren över hela världen. Trots att Twitter nu är säkrare än det var tidigare, kan dessa saker fortfarande hända.

Låt oss inte glömma att för några år sedan skapades erkända Twitter-konton för att imitera andra kända personer. När de väl kunde nå ett stort antal användare, främjade de kryptovaluta-relaterade bedrägerier som lovade att multiplicera användarnas digitala valutor. Naturligtvis var allt falskt, men tusentals individer föll för dessa bedrägerier.

Ett annat problem som krypto Twitter stötte på var relaterat till att riktiga konton blev hackade, som Narendra Modis. Detta togs dock upp av Twitter och saker och ting är nu lugnare trots den senaste frågan som påverkade Indiens premiärminister.

Indien har försökt reglera och kontrollera kryptovalutor under de senaste åren. Det har funnits flera förslag som syftade till att begränsa användningen av virtuella valutor medan andra drivit på för bredare kryptoantagande i landet. Sanningen är att det inte finns några tydliga regler i Indien och landet verkar inte ha en klar uppfattning om vart man ska röra sig under de kommande åren när det gäller regler för digitala valuta.

Source link