Den indonesiska regeringen planerar att starta en statsstödd kryptovalutautbyte. Informationen tillkännagavs den 25 mars 2021 och det skulle göra det lättare för människor att hantera digitala tillgångar. Informationen var släppte under ett webinar för några dagar sedan.

Den indonesiska regeringen skapar en statlig kryptobörs

Enligt den indonesiska biträdande handelsministern Jerry Sambuaga skulle de inom en snar framtid kunna släppa en ny kryptovalutautbyte som skulle göra det möjligt för handlare att byta virtuella valutor.

Även om det inte finns något specifikt datum för den officiella lanseringen kan utbytet släppas så snart som de kommande månaderna.

“Inom en snar framtid, kanske under de kommande månaderna, eller kanske till och med nästa månad, kommer det att finnas ett utbyte som särskilt reglerar och tillgodoser handeln med dessa kryptovaror”, säger Sambuaga.

Över hela världen hjälper kryptobörser användare att sälja, köpa och hålla digitala tillgångar. Samtidigt används utbyten mot andra saker som satsning, utlåning och deltagande i decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi).

Enligt den officiella rapporten planerar den indonesiska regeringen att skapa detta kryptobörs för att dra nytta av kryptovalutamarknadens potential. Under de senaste månaderna har virtuella valutor gått högre och Bitcoin (BTC), världens största kryptovaluta, överträffade 60 000 dollar.

Enligt Statistik Indonesien (BPS) förklarade minister Lufti att 90% av entreprenörer som erbjöd varor och tjänster år 2020 baserades på digitala plattformar. Dessutom var nästan 50% av dem inom detaljhandel, handel, reparationer och underhåll av bilar.

Genom att förbättra de lösningar som e-handelsföretag har (genom att integrera med börser) kan de också minska några av de negativa effekter som COVID-19-pandemin hade på dem. Med bättre integration med kryptobörser kan de ha bättre lösningar och produkter för kunder.

Dessutom noterade Sambuaga:

”Det betyder att det visar den framtida inriktningen att digitala tillgångar och digitala varor kan vara ett alternativ. Eller det kan till och med vara huvudpelaren för att öka vår handel. ”

Landet har vuxit som ett kryptolokalt och regionalt knutpunkt de senaste åren. Kryptoekonomin har dock fortfarande möjligheten att fortsätta växa under de kommande månaderna och åren. Entreprenörer skulle ha möjlighet att använda ett reglerat kryptobörs och erbjuda bättre tjänster och lösningar till kunder inte bara i landet utan också från hela världen.

Det kan också vara första gången ett land försöker skapa ett statligt stöttat kryptobörs.Source link