Investeringsfonder har pumpat nära 1,5 miljarder dollar i olika kryptovaluta -projekt enbart under den senaste månaden. Enligt kryptoexpert och VD för Nominex.io kryptobörsen Pavel Shikitin går institutionella investerare massivt in på kryptomarknaden. Under ett samtal med UseTheBitcoin jämförde han den nuvarande marknadssituationen med slutet av 2017 då Initial Coin Offerings (ICO) var det heta ämnet.

Investeringsfonder fortsätter att investera i kryptoprojekt

Det finns ett stort antal investerare som går in på kryptovalutamarknaden. Shikitin talar inte bara om detaljhandelsinvesterare, utan han hänvisar tydligt till institutionella aktörer. Han jämförde slutet av 2017 med tillväxten av initiala mynt erbjudanden med den nuvarande marknadsläget.

Bara under den senaste månaden sa han att 1,5 miljarder dollar i nya investeringar har kommit in på marknaden för att finansiera olika kryptorelaterade projekt. En av huvudorsakerna bakom denna stora summa pengar som kommer in på marknaden kan vara relaterad till att blockchain -projekt är tekniskt mer mogna än tidigare.

Samtidigt uppgav han att antalet medel som är inlåsta i plattformarna för Decentralized Finance (DeFi) fortsätter att öka också. För närvarande ligger detta värde på 80 miljarder dollar och det har expanderat med cirka 16 gånger bara i år.

Detta kommer också efter ett år där centralbanker från hela världen har tryckt stora summor pengar för att bekämpa de negativa effekterna av lockdowns runt om i världen. Som Shikitin säger, bara 2020 trycktes en fjärdedel av alla befintliga dollar 2020, vilket motsvarar 9 biljoner dollar.

De flesta marknadsaktörer inser att detta är en extrem situation. Investerare inser att Bitcoin kan fungera som ett sätt att rädda sina tillgångar om traditionella marknader faller. Dessutom har det skett en stark valutaförlust de senaste åren, vilket också kan driva investerare till kryptomarknaden.

I frågan förklarade kryptoexperten:

“Enligt min erfarenhet ser nu allt fler människor Bitcoin som ett sätt att rädda sina tillgångar om de traditionella marknaderna sjunker. En ytterligare faktor är det stora antagandet av krypto av institutionella investerare. Bitcoin valar agerar som de brukade och fortsätter att ackumulera sina tillgångar. Analys av fondernas rörelser på blockchain bevisar det. ”

När du skriver denna artikel, Bitcoin (BTC) är handlas över 47 500 dollar och den har en marknadsvärdering på 890 miljarder dollar. Nya investeringar kan komma till BTC inom en snar framtid.Source link