Cardano har gjort sig redo att gå in i sin efterlängtade Shelley-era. Enligt ett meddelande från IOHK kommer utrullningen av Shelley-funktionaliteten att ske mellan 30 juni och 7 juli. Efter framgången för det incitamentiserade testnätet har Shelley-mainnet nu en ännu starkare efterfrågan bland användarsamhället och aktörpooloperatörer.

IOHK lanserade en incitamentiserat testnät (ITN) för Shelley i december 2019. Det gjorde det möjligt för användare att upprätta stake pooler, medan ADA-innehavarna kunde delegera medel till dessa stake pooler. effektivt, det lovade verkliga cryptocurrency-belöningar för användarna.

Med ITN närmar sig gränsen för det förutsagda antalet stake pooler, är gemenskapen nu ivrigt väntar på Shelley-mainnet. För närvarande har ITN nära 1 000 aktiva pooler samt 12,9 miljarder ADA-insatser.

Shelley – löfte om verklig decentralisering

Enligt en Crowdcast-uppdatering och det officiella IOHK-pressmeddelandet öppnar Cardanos Shelley för alla den 9 juni. Och om allt fungerar mjukt, kommer teamet att skicka Shelley till 30 juni. i alla fall, om det finns några problem, kan leveransen försenas till 7 juli.

Med sin lansering av mainnet lovar Shelley att sätta sann decentralisering till Cardano. Nätverket tillskriver denna prestation till dess avancerade Ouroboros-konsensusalgoritm. Som ett resultat av decentraliseringen kommer Cardanos blockproduktion att bli i hög grad säkert förutom att förbättra nätverkets genomströmning.

Enligt Aparna Jue, produktdirektör på IOHK, är “decentralisering kärnan i allt vi vill uppnå med Cardano, så detta är ett enormt steg för oss i projektet”.

Hon tillade, ”Shelleys decentralisering kommer att tillåta många blockchain-baserade potentiella användningsfall för Cardano, särskilt i utvecklingsländer, där tillgången till bank- och finansiella tjänster har varit i stora drag frånvarande. Systemet kommer också att stödja energihandel, sjukvård och royalties inom konst och musik och mer representativ demokrati och omröstningsmodeller”.

Ett kritiskt steg – Varför?

Shelley-funktionalitet är viktig för Cardano så att den kan uppnå det slutliga målet att stärka individer med sina finansiella tjänster. I själva verket kommer Shelley att lägga en mycket stark grund för det kommande applikationsekosystemet för nästa 3 epoker av Cardano.

Med lovande att leverera decentraliserad blockproduktion kombinerar Shelley delegering av insatser med andra mekanismer. Med detta kommer ADA-innehavarna att kunna delegera sina symboler till en insatspool. Dessutom kommer de som väljer att satsa ekonomiskt incitament för att hålla nätverket igång exakt.

Dessutom uppmuntrar Ouroboros-algoritmen ärligt deltagande i nätverket. Det uppnår detta genom att välja nästa deltagare med hjälp av a bevisligen säker konsensus. I grund och botten, deltagaren som lägger till nästa block är vald baserat på mängden insatser som delegeras till en given insatspool.

Post-Shelley mainnet-lansering

När mainnet har startat kommer Cardano-communityt att börja köra fler noder. När nätverksdeltagare kör majoriteten av noderna blir en blockchain mer decentraliserad. För Cardano betyder det att det blir 100 gånger mer decentraliserat än Bitcoin.Source link