I juni månad, Input Output Hong Kong (IOHK), blev teknikföretaget bakom Cardano en ny medlem i Hyperledger. När IOHK går in i nästa mognadsfas tror den att bli en del av Hyperledger-konsortiet kommer att forma sin framtid.

Vid Cardano Shelley-toppmötet 2020 avslöjade IOHK-ledningen en djupare grund för samarbetet. Dessutom delade de vissa tillväxtspecifika insikter. De förklarade hur att gå med i Hyperledger-konsortiet kan hjälpa IOHK och dess projekt som Cardano förverkliga deras fulla potential.

Vi fick Dr. Romain Pellerin (CTO, IOHK), Aparna Jue (produktdirektör, IOHK) och Jerry Fragiskatos (CCO, IOHK) dela sina perspektiv på toppmötet den 3rd i juli.

Q1. Vad betyder att bli Hyperledger-medlem för IOHK?

Hyperledger är ett konsortium av företag med öppen källkod. Det lanserades av Linux Foundation i december 2015. Några av de tekniska titanerna som bidrar till Hyperledger är IBM och Intel. För IOHK detta medlemskap är en viktig milstolpe eftersom det kommer att hjälpa dem:

 • samarbeta och bygga synergier med andra i Hyperledger-gruppen
 • förfina IOHK-produkter för ytterligare driftskompatibilitet

Vid topp, Romain, CTO för IOHK delade ett tekniskt perspektiv på vad detta kan betyda för blockchains. Enligt honom kommer företag att använda tre olika typer av blockchain-system:

 • Privat blockchain för interna operationer
 • Konsortium blockchain för partners
 • Offentliga blockchains för att ansluta till slutanvändare

Alla tre blockchain-system fungerar för ett företag som är oberoende av varandra. Men det kommer att uppstå ett behov av någon form av integration mellan de tre. Med hjälp av Hyperledgers verktyg och tjänster kommer IOHK att arbeta med att underlätta denna integration.

Bortsett från detta kommer några av IOHK-verktygen som Scorex att hitta en lekplats i Hyperledger-nätverket.

Dessutom delade Jerry ett kommersiellt perspektiv på detta medlemskap. Enligt Jerry, för att förvärva företag och regeringsprojekt, kommer denna förening att spela en viktig roll. Några av de största fördelarna är:

 • Tillgång till Hyperledger-leverantörsnätverket
 • IOHK blir certifierad tjänsteleverantör
 • IOHK kommer att kunna utforska nya värden inom blockchain-teknik

Viktigast av allt tror han att detta kan fungera som en katalysator för att bygga en blockchainvärld med flera kedjor.

Q2. Vilka vertikaler kommer att använda blockchain? Vilka vertikaler planerar IOHK att servera?

Enligt Jerry kommer förbundna nätverk som hjälper till att skapa förtroende mellan tjänsteleverantörerna och användarna vara de tidiga antagarna av blockchain. Han hänvisade till finanssektorn, försörjningskedjorna och sjukvårdssektorn.

Men Aparna hade ett annat perspektiv. Enligt Aparna kan befintlig efterlevnad och regleringssystemet driva Fortune 500 och 100 företag mot antagande. Hon förklarade att precis som läkemedelssektorn i USA, många andra sektorer behöver teknisk infrastruktur för att stanna på rätt sida av lagen. Därför tror hon att följande sektorer kan anta blockchain:

 • IoT (säkert)
 • Försörjningskedjan
 • Reglerings- och efterlevnadsdrivna sektorer
 • DEFI och DApp

Enligt Romain bygger globaliseringen press på företagen. Följaktligen flyttar de från gamla system till störande lösningar som blockchain. Han tror att människor måste tänka på blockchain utöver en oföränderlig databas. Dessutom måste IOHK utforska vertikalerna där företag och människor interagerar. Han anser att dessa sektorer kräver mer tillgängliga och effektiva lösningar.

Att prata om vertikalerna som Cardano försöker rikta sig på, Jerry erbjöd ett mycket intressant perspektiv. Enligt Jerry, Cardano experimenterar med ett stort antal vertikaler. Med sin bottom-up-strategi erbjuder den tjänster för spår- och spårningssektorer, digital identifiering, produktidentifiering, DeFi och mer.

Q3. Vilken inkomstmodell planerar IOHK att följa?

Enligt Jerry planerar IOHK att hjälpa människor att hjälpa sig själva. Detta innebär i princip att IOHK kommer att vara i front och hjälpa människor i utvecklingsländer med infrastruktur så att de kan tjäna mer. Dessutom kommer IOHK alltid att vara en öppen källkodsenhet. Men det betyder inte att det inte finns någon inkomstmodell.

Jerry förklarar att IOHK försöker få intäkter genom att använda följande modeller:

 • Affär till kund: Detta innebär i princip nätverksförvärvet
 • Business to Business: Det är här Hyperledger kommer att spela en avgörande roll. Enligt Jerry kan IOHK göra intäkter genom att erbjuda prenumerationsbaserad användning av sina produkter i Hyperledger-konsortiet. Bortsett från det kan IOHK också erbjuda konsulttjänster.

Men Aparna har en helt annan åsikt här. Enligt Aparna gillar finansdirektörerna inte prenumerationsmodellerna. Det beror på att det inte ger dem någon klarhet i kostnaden under 5 år. Hon föreslår att IOHK i princip måste följa en modell där de kan erbjuda att bygga infrastrukturen. Denna infrastruktur kan användas av företag och IOHK kan tjäna intäkter.

Q4. Kommer Fortune 500-företag att leda blockchainrevolutionen?

Jerry tror att Fortune 500-företag letar efter bättre, snabbare och billigare lösningar. De kan vara villiga att anta blockchain. Men den faktiska störningen kommer att köpas in endast av nystartade företag. Han tillägger att Twitter-grundare, Jack Dorsey är ett undantag.

Aparna tillägger att 80% av Fortune 100 företag planerar att anta blockchain. Men det kan inte dras att de går mot decentralisering. Dessutom tror hon att Fortune 500 och 100 organisationer ännu inte förstår blockchain. Och IOHK kan spela en viktig roll i utbildningen av företagssektorn.

Enligt Romain har banker som Capital One och Bank of America redan visat stort intresse för blockchain. Dessutom har vissa tekniska jättar som IBM och Dell också ökat.

De håller dock med om det Hyperledger kommer att hjälpa till med ökad användning av blockchain-teknik. Från konferensens dag 1 behandlade vi 5 stora tillkännagivanden av Charles Hoskinson. På dag 2 förvånade Charles allt när han meddelade Coinbase Custodys stöd till Ada.

Om du är mer intresserad av Cardano ur teknisk synvinkel talade forskarna också om Ouroboros och ADAPAY i detalj.Source link