IOHK, utvecklarna bakom Cardano, har framgångsrikt optimerat blockchain-plattformen, vilket gör den helt decentraliserad och helt kontrollerad av Cardano-samhället.

Cardano-moderbolaget IOHK, i ett pressmeddelande som delas med Altcoin Buzz, avslöjade att det efter sju månader av hårt arbete av sitt team av världsledande forskare och ingenjörer har framgångsrikt lagt blockproduktion på Cardano-nätverket i händerna på sina stake pool-operatörer (SPO).

Enligt Cardano har plattformen helt överlämnat kontrollen till Cardanos distinkta nätverk av över 2000 community-pooler. Cardano tillade att övergången från ett centraliserat blockproduktionsnätverk till ett decentraliserat, SPO-kontrollerat nätverk var avgörande för blockchain-plattformens uppdrag mot fullständig decentralisering.

Som ett resultat av decentraliseringen kommer IOHK inte längre att producera några block på plattform. Blockchain-forsknings- och utvecklingsföretaget noterade också att den nya utvecklingen så småningom skulle uppnå fullständig decentralisering av styrning och nätverk i blockchain-rymden.

På tal om den framgångsrika decentraliseringen av Cardanos plattform sa Aparna Jue, produktdirektör på IOHK, att det var en betydande milstolpe i blockchain-plattformsutveckling.

Jue säger, “Sedan Shelley-uppdateringen i juli förra året har vi arbetat med vår community för stavpooloperatörer för att säkerställa att den stadiga överföringen av ansvaret för blockproduktion i Cardano är förutsägbar och smidig.”

Dessutom påpekade Jue att peer-to-peer-decentralisering av nätverk var plattformens nästa uppdrag att uppnå. Jue noterade också vikten av att implementera avancerade styrningsfunktioner för att överföra blockchain till Cardano-communityn.

IOHK: s tre pelare av decentralisering

IOHK, via en tjänsteman blogginlägg förklarar att decentralisering var ett kärnvärde för Cardano-plattformen, noterade att blockchain-nätverkets decentralisering är ett koncept som hålls uppe av tre pelare.

Enligt bloggen har nätverkets decentralisering, som lägger makten i användarens händer och gör det möjligt för alla deltagare i nätverket eller ADA-innehavaren att ha en insats, tre pelare som är inneboende kopplade till varandra synergistiskt för att skapa ett enhetligt resultat.

Dessa tre pelare till Cardanos decentralisering är:

Blockera produktionen: Där varje blockchain beror på tillägget av ett nytt block för att växa och lyckas. Plattformen kan nu upprätthållas av ett nätverk av community-run stake pools.

Nätverk: Detta involverar peer-to-peer (P2P) -nätverk, där geografiskt distribuerade pooler är sammanlänkade för att ge en säker och stark blockchain-plattform.

Styrning: Med tiden har ett robust och engagerat samhälle av byggare, skapare och entreprenörer utvecklats. Denna gemenskap har nu rätt verktyg för styrning i form av en decentraliserad statskassa för finansiering, decentraliserad programuppdatering och decentraliserat beslutsfattande.

Orion Protocol blir första likviditetsaggregatorn till Cardano Blockchain

Under tiden populär likviditetsaggregatplattform Orion-protokollet har meddelat ett strategiskt partnerskap med IOHK för att bli den första likviditetsaggregat för Cardano blockchain.

Enligt meddelandeKommer Orion Protocol att tillhandahålla en decentraliserad gateway för Cardano. Orion Protocol samlar likviditet över decentraliserade och centraliserade kryptobörser och bytplattformar i en decentraliserad plattform.

I synnerhet kommer partnerskapet att försöka lösa problemet med skalbarhet samt hållbarhet i DeFi- och NFT-utrymmen.

Alexey Koloskov, medgrundare och VD för att uttrycka sin glädje över att vara den första likviditetsaggregat som bygger på Cardanos banbrytande infrastruktur. Orion-protokollet, sa partnerskapet skulle säkra blockchainindustrins framtid.

Koloskov sa: “Vi beundrar och delar också deras fokus på att bygga ett skalbart och interoperabelt DeFi-ekosystem, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att uppnå en hållbar framtid för branschen.”

ADA, ORN Pris

Cardano (ADA) token har ökat med 4,9% under de senaste sju dagarna vid tidpunkten för publiceringen. Det handlades till 1,22 $, med ett börsvärde på $39,159,680,969 och en handelsvolym dygnet runt på $2 757 596 494.

Under tiden har Orion-protokollet (ORN), vid publicering, handlades till $ 16,86, med ett börsvärde på $352 208 510 och en handelsvolym dygnet runt på $35,424,028. Dessutom har token för närvarande en tillgång på 20,89 miljoner mynt och en maximal tillgång på 100 miljoner mynt.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-sfären på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link