Jack Dorsey, VD för Twitter, fortsätter att driva Bitcoin (BTC) och den decentraliserade finansmarknaden (DeFi) framåt. Den här gången skrev han på Twitter att de planerar att bygga en unik Bitcoin decentraliserad börs. Informationen kommer en månad efter att vi tillkännagav TBD, projektet för att bygga nya DeFi -tjänster för BTC.

Jack Dorsey driver för en Bitcoin DeFi -plattform

Kryptovalutamarknaden kunde se skapandet av ett nytt initiativ som drivits av Jack Dorsey, VD för Twitter. Tidigare har Dorsey gjort det stöds Bitcoin (BTC) och visade sitt intresse för att göra BTC till internetets valuta.

I en ny tweet sa han att de har beslutat att bygga en öppen plattform som heter TBD för att skapa en decentraliserad börs för Bitcoin. Initiativet hanteras nu av Square och det kommer att omfatta Säljare, Cash App och Tidal -appar. Som vi informerade om i juli är målet att skapa finansiella tjänster som inte är förvaringsfria, tillståndslösa och decentraliserade med Bitcoin som kärnaspekt.

Decentraliserade börser och plattformar har expanderat under de senaste åren som ett alternativ till centraliserade kryptovalutautbyten. Varför? Eftersom DEX (decentraliserade börser) tillåter användare att vara ägare till sina digitala valutor. I grund och botten kommer dessa plattformar inte att lagra mynten för var och en av användarna.

Expansionen av Crypto DeFi -lösningar

Som vi har sett har expansionen av DeFi -lösningar varit ett hett ämne de senaste åren. Med utbyten som hackas regelbundet har DEX växt för att erbjuda handlare ett nytt sätt att byta virtuella valutor.

Även om dessa plattformar i början inte kunde locka handlare. Nu har saker och ting förändrats under 2020 och 2021. Nu vet vi hur plattformar som Uniswap eller SushiSwap gör det lättare för investerare att byta valutor de vill ha på några sekunder och med ett mycket lättanvänt gränssnitt.

Jack Dorseys plan skulle inkludera och fokusera på Bitcoin och driva den till att bli en större valuta under de kommande åren. Detta kan vara en del av hans plan att göra Bitcoin till internetets valuta.

Men givetvis måste teamet bakom detta initiativ fokusera på att lösa några av de utmaningar som alltid har påverkat hela DeFi -marknaden. Decentraliserade produkter måste oftast hantera nedgraderade system (på grund av deras decentraliserade karaktär). Trots det kan nya lösningar utvecklas inom en snar framtid. Det är bara en tidsfråga att se vilka lösningar de har bestämt sig för att skapa.

Source link