Det japanska företaget SBI Holdings är redo att börja erbjuda stöd till CFD-handel med kryptovalutor. Enligt en nyligen pressmeddelande delat av företaget kommer företagets valutadotterbolag, SBI FX Trade, att stödja CFD-handel för Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och XRP.

CFD-handel med stöd av SBI Holdings

Kryptovalutor expanderar över hela världen och finansiella företag följer deras expansion regelbundet. Vissa företag vill erbjuda lösningar för användare att få exponering och tillgång till kryptomarknaden på ett snabbt, säkert och enkelt sätt.

Enligt pressmeddelandet börjar SBI FX Trade acceptera registreringar för den nya tjänsten så snart måndagen den 31 augusti. Det kommer att finnas sex olika handelspar med tanke på kunder och användare kommer att ha möjlighet att välja om de vill handla sina virtuella valutor mot US-dollar (USD) eller japanska yen (JPY).

Detta visar att stora finansiella företag runt om i världen blir mer engagerade i kryptovalutamarknaden. Japan är ett land där företag har varit i framkant när det gäller innovation inom kryptorummet och SBI Holdings tar ledningen när det gäller att erbjuda användare reglerade kryptohandelstjänster.

CFD: er fungerar på ett annat sätt än enkla platsbyten. Användare som vill få exponering för kryptomarknaden behöver inte hålla den underliggande tillgången. Kunderna kommer helt enkelt att få en överenskommelse med en mäklare som kommer att definiera storleken på den position som näringsidkaren letar efter och avgifterna de måste betala för att hantera dessa medel.

På detta sätt kan kunder diversifiera sina portföljer utan att äga den underliggande tillgången och de kan helt enkelt ha virtuella valutor, ädla metaller och andra tillgångar. Dessutom skulle användare också kunna handla med hävstång, vilket innebär att verktyget har tänkt för professionella och avancerade handlare.

Japan har varit ledande på kryptovalutamarknaden genom att locka ett stort antal företag. Landet har varit ett av de första i världen som skapat en tydlig regleringsmiljö för företag att lösa sin verksamhet. Efter Inledande mynterbjudande (ICO) bubbla som exploderade mellan slutet av 2017 och början av 2018, beslutade lokala myndigheter att skapa ett bättre regelverk relaterat till virtuella valutor för att skydda investerare och hjälpa företag att fungera i ett tydligt rättsligt landskap.

Source link