JPMorgan-klienter kan nu få tillgång till virtuella valutor om de väljer att göra det. Investeringsbanken gör det nu möjligt för välfärdshanteringskunder att få tillgång till kryptovalutahandel. Detta är enligt en nyligen publicerad rapport från Insider på torsdagen. På detta sätt blir banken en av de första som erbjuder användarna exponering för virtuella valutor.

JPMorgan erbjuder kryptoexponering för kunder

Kryptovalutamarknaden har nyligen mottagen stöd från en av de största investeringsbankerna i världen. JPMorgan förmögenhetskunder kan nu exponeras för virtuella valutor. Det finns fem kryptoprodukter tillgängliga för investerare.

Fyra av dessa fem kryptoinvesteringsprodukter har skapats av Grayscale Investments. De lösningar som för närvarande är tillgängliga för investerare inkluderar Bitcoin Trust, Bitcoin Cash Trust, Ethereum Trust och Ethereum Classic Trust.

Det är också värt att nämna att investerare som använder bankens handelsapp vars medel förvaltas av JPMorgan-rådgivare skulle kunna få tillgång till bankens lösningar och nya kryptorelaterade investeringsprodukter. Dessa rådgivare skulle dock inte kunna rekommendera kryptoprodukter. Således skulle de endast kunna driva dem om de får begäran från investeraren.

Detta är också mycket viktigt med tanke på att detta är en av de första investeringsbankerna som erbjuder användare att få tillgång till kryptovalutaprodukter. Andra banker som Goldman Sachs eller Morgan Stanley erbjuder också kunder tillgång till kryptohanteringslösningar.

De senaste åren har det skett en massiv omvandling av kryptovalutaindustrin. VD för JPMorgan Jamie Dimon har varit emot Bitcoin (BTC) och kryptovalutor i flera år nu. Trots det blir banken nu ledande inom branschen som erbjuder användare olika kryptorelaterade fonder för att få tillgång till den virtuella valutamarknaden.

Banken visar nu ett växande intresse för digitala tillgångar och den har många gånger nämnt kryptovalutor i rapporter. Detta beslut att lansera en ny kryptotjänst till kunder är också en del av expansionen av den virtuella valutamarknaden.

Bitcoin (BTC) expanderade från under 6 000 dollar 2020 till över 60 000 dollar 2021. Numera handlas den virtuella valutan nära 33 000 dollar och den kan fortsätta växa i framtiden. När marknaden fortsätter att expandera skulle det göra det möjligt för nya investerare att köpa Bitcoin och andra virtuella valutor i framtiden. Detta ökar möjligheten för nya handlare att få tillgång till Bitcoin.Source link