Kryptovalutamarknaden väntar med spänning på godkännande av den första Bitcoin (BTC) ETF i historien. Beslutet beror på U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), som redan har avvisat flera förslag av Bitcoin ETF under de senaste åren. Analytiker hävdar att beslutet att godkänna en Bitcoin ETF kan vara mycket positivt för hela kryptomarknaden eftersom det kan locka ett stort inflöde av nya investerare till kryptoindustrin.

Kommer en Bitcoin ETF att godkännas i år?

I en ny intervju med Stansberry Investor förklarade Bloomberg Intelligence Commodity Strategist Mike McGlone att SEC kunde godkänna den första Bitcoin ETF så snart som i år. Detta skulle vara en mycket viktig sak för hela kryptosamhället eftersom det kan ge ett stort nytt inflöde av investeringar till kryptovalutamarknaden.

Under intervjun förklarade McGlone att US SEC kan försöka konkurrera med Kanada. I norra landet har en Bitcoin ETF redan godkänts av tillsynsmyndigheter. Således kan USA sakna en stor kapitaltilldelning om investerare bestämmer sig för att flytta till Kanada. Utöver det föreslog vissa företag som Cathie Wood’s Ark Invest att de skulle kunna flytta till Kanada och försöka ansöka om en Bitcoin ETF.

Vidare nämnde McGlone att SEC kunde godkänna den första Bitcoin ETF i slutet av oktober. Detta kan verkligen vara ett bra tillfälle för investerare att komma in på kryptovalutamarknaden, särskilt stora investerare.

Beslutet att godkänna en Bitcoin ETF kan också vara katalysatorn till ett nytt tjurlopp på kryptovalutamarknaden. Detta kan också relateras till ett vanligt steg högre i slutet av året för den största kryptovalutan. Tillbaka 2013 och 2017 var årets sista kvartal vanligtvis det mest hausseartade för Bitcoin eftersom det upplevde nästan 300% rally.

Bitcoin har ökat högre med 5% under de senaste 24 timmarna. Andra virtuella valutor har också ökat, bland annat Ethereum (ETH), Cardano (ADA) och Binance Coin (BNB). Frågan är om Bitcoin skulle kunna överträffa sitt tidigare all-time high på $ 64 400 som nåddes i maj i år.

Godkännandet av en Bitcoin ETF kan vara avgörande för Bitcoin att börja flytta högre. Om det händer kan nästa steg för Bitcoin nå 100 000 dollar. Detta återstår dock att se.Source link