Kina föreslår för närvarande ett nytt stablecoin som skulle fungera med en korg med flera asiatiska valutor. Några av dessa fiatvalutor skulle inkludera Japanse yen, Koren vann, Hong Kong dollar och den kinesiska yuanen. Förslaget syftar till att öka och främja handeln mellan dessa länder.

En ny stablecoin för asiatiska länder

Enligt a översatt versionen av ChainNews, Shen Nanpeng, en av medlemmarna i den kinesiska folkpolitiska rådgivande konferensen, sa att de kunde skapa dessa stablecoin som stöds av valutor från flera asiatiska länder. Det är värt att nämna att Shen Nanpeng också är en global chef för Sequoia Capital.

Stablecoins har expanderat över hela världen med Tjudra (USDT) är den mest kända. Binance och Coinbase har också skapat sina stablecoins som heter Binance USD (BUSD) respektive USD Coin (USDC). Andra stablecoins på marknaden inkluderar DAI, Paxos Standard (PAX) eller till och med TrueUSD (TUSD).

Genom att ha en delad stablecoin över länder kan det vara lättare för exportörer och importörer att betala för varor och tjänster som kan tillhandahållas av företag från andra länder. Tidigare har vi hört hur Facebook syftade till att skapa en stablecoin som stöds av en korg med valutor från olika länder. Ändå är detta förslag för närvarande i beredskap.

MED den stablecoin som föreslagits av Kina, kan det vara möjligt att underlätta gränsöverskridande överföringar. Detta skulle säkert ha en positiv effekt på kostnaderna för att skicka och ta emot pengar och på avvecklingstider. Dessutom kan det vara ett bra sätt att stimulera lokala ekonomier efter Coronavirus-krisen som expanderade över hela världen.

Det är värt att nämna att Kina har arbetat med sin egen centralbank Digital valuta (CBDC) sedan 2017. Huvudmålet är också att effektivisera landets monetära politik och erbjuda bättre betalningslösningar för marknadsaktörerna. Rapporten visar dessutom att detta nya förslag om att skapa en digital valuta med olika länder också kan vara ett “testfall” för Kina och dess centralbanks digitala valuta.

För närvarande finns det inte mer information om vilka utvecklingsstadier för Kinas CBDC. Ändå kan det vara intressant att se hur denna valuta skulle fungera. Andra länder arbetar också med CBDC: er, inklusive Ukraina, Sverige eller Uruguay. Andra länder undersöker möjliga effekter – både positiva och negativa – som skulle vara kopplade till att skapa en CBDC.

Source link