Kinas “nya” Bitcoin -förbud (BTC) har pressat den största kryptovalutan bara med 5% under de senaste 24 timmarna. Detta visar att Kinas upprepade förbud mot Bitcoin har färre effekter på marknaden varje gång. Huvudfrågan är om detta bara är en bump i vägen mot nya toppar eller en förändring av trenden för Bitcoin.

Kina förbjuder Bitcoin … Återigen

Under de senaste åren har vi sett hur Kina försökte förbjuda Bitcoin om och om igen. Effektiviteten av denna åtgärd har verkligen varit begränsad, eftersom den bara påverkade Bitcoins pris under en kort tid. Den här gången beslutade Kina att utfärda ett nytt förbud mot den största kryptovalutan som verkar att ha en begränsad inverkan på Bitcoin.

Enligt People’s Bank of China (PBOC) stör Bitcoin och kryptovalutor hela den ekonomiska och finansiella ordningen och de är också ansvariga för uppfödning av olaglig och kriminell verksamhet (bland annat spel, pyramidesystem och penningtvätt).

Med detta memo som släppts av PBoC ber de om ytterligare information från kinesiska enheter för att klargöra attributen för virtuella valutor och hur de kan påverka olika företag och aktiviteter. Dessutom försöker lokala institutioner också identifiera handelsaktiviteter för att bättre förstå deras inverkan på ekonomin.

Enligt uppgifter från Coingecko, Bitcoin har sjunkit nära 5% efter att informationen om förbudet publicerades av People’s Bank of China. BTC handlas nu nära 42 700 dollar och har en marknadsvärdering på över 800 miljarder dollar. Men Bitcoin var inte den enda virtuella valutan som föll på grund av denna nyhet.

Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT) och Dogecoin (DOGE) föll mer än 5% under samma 24-timmarsperiod, vilket visar en måttlig svaghet på kryptovalutamarknaden. Trots det ser vi att hela kryptomarknaden har reagerat positivt om man jämför med tidigare Kina -förbud.

År 2017 sjönk Bitcoin med nära 30% på grund av ett liknande förbud. Men efter detta förbud förändrades inte saker som många förväntade sig. Marknaden fortsatte att fungera och Bitcoin påverkades inte på länge. Blir den här gången annorlunda? Marknaden verkar inte tro det, eftersom BTC inte kunde röra sig under $ 40 000 och stanna där en längre tid.

Det skulle bara vara en tidsfråga innan Bitcoin stabiliseras och börjar flytta högre igen. Vilken kommer att vara katalysatorn? Det återstår att se.Source link