Kommer Dogecoin-priset någonsin att stiga? Vilken bra fråga. Vi har sett människor frågar detta överallt på internet. Den massiva prisutveckling som Dogecoin (DOGE) upplevde 2021 drev många investerare att köpa den virtuella valutan nära rekordhöga.

Numera ställer alla dessa investerare samma fråga: kommer Dogecoin någonsin att gå upp igen? Den här guiden syftar till att ge värdefull information om Dogecoin-priset och hur det kan utvecklas i framtiden. För att göra det kommer vi att gå igenom grunderna i Dogecoin, hur denna virtuella valuta uppförde sig under de senaste åren och om Dogecoin-priset skulle gå högre.

Vad är Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) är en av de äldsta virtuella valutorna på marknaden. Denna virtuella valuta lanserades 2013 och blev snabbt en av de mest populära i världen. Huvudegenskapen för denna virtuella valuta är dess logotyp. Det representeras av en Shiba Inu-hund.

Shiba Inu representerar ett internetmeme som var mycket populärt redan 2013. Naturligtvis är meme numera associerad med Dogecoin och dess samhälle. Grundarna av den virtuella valutan, Billy Markus och Jackson Palmer, arbetade på den som en hård gaffel Litecoin (LTC) digital tillgång.

Dogecoin har alltid ansetts vara en meme-kryptovaluta. Inte bara för det sätt på vilket det skapades (med Shiba Inu-logotypen) utan för att samhället bokstavligen vet att det bara är ett meme utan större funktioner. Medan Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) vill förändra många saker på finansmarknaden är Dogecoin bara en enkel meme-kryptovaluta.

Denna meme-funktion har en stark inverkan på Dogecoin-priset. Faktum är att Dogecoin-pristabellen visar att det varje månad sker en enorm prishöjning i BTC- och USD-termer. Dessa pristoppar främjas vanligtvis av Dogecoin-communityn.

Trots att det är en Dogecoin digital tillgång har Flare Networks integrerat Dogecoin i sitt blockchain-nätverk. Detta gör att den virtuella valutan kan användas med EVM-baserade smarta kontrakt. Ändå är Dogecoin fortfarande en meme digital tillgång som omfattas av hela kryptosamhället.

Ansvarsfriskrivning: informationen som delas i den här artikeln bör inte betraktas som investeringsråd. Detta är bara för utbildningsändamål. UseTheBitcoin och dess författare är inte ansvariga för något beslut du fattar enligt denna guide. Investera aldrig mer än vad du kan förlora.

Dogecoin-prisprestanda

Som vi nämnde tidigare har Dogecoin en mycket förutsägbar prisprestanda. Under de senaste åren har vi sett hur priset på Dogecoin upplevde plötsliga toppar. Dessa pristoppar är relaterade till Dogecoin- och kryptosamhällen som köper denna virtuella valuta.

Om du undrar: kommer dogecoin någonsin att gå upp? då måste vi förstå hur denna virtuella valuta uppförde sig de senaste åren. Även om vi inte kan göra en förutsägelse av Dogecoin-pris, kan vi anta att Dogecoin-priset skulle kunna fungera som tidigare många gånger. Men vi måste också ta hänsyn till att tidigare prisutveckling inte berättar något om vad som kan hända i framtiden.

Dogecoin-communityn är mycket stark och bryr sig inte om Dogecoin-priset. De frågar verkligen inte: kommer dogecoin någonsin att gå upp? De köper bara myntet, oavsett om det är högt eller lågt. Dessutom driver de för att berättelsen ska locka ett större antal användare och investerare.

Vi måste ta hänsyn till att kryptovalutamarknaden är en mycket volatil plats. Faktum är att vi kan se ett mynt som Dogecoin röra sig med över 900% på bara några dagar. Detta är ganska vanligt i rymden och många digitala valutor upplevde denna typ av drag tidigare.

Dogecoin aktiekurs

En annan sak som är värt att påpeka är relaterad till dess finansiella kategori. Dogecoin är inte ett lager. Det är fel att tänka på Dogecoin som ett lager med DOGE-ticker. Dogecoin är en digital tillgång som tillhör kryptovalutamarknaden.

Om du vill handla Dogecoin bör du använda en virtuell valutaväxling. Dessa är plattformar som erbjuder användarna en handelsmotor för att köpa och sälja virtuella valutor. Detta liknar vad en mäklare gör på valutamarknaden.

Som aktiehandlare bör du tänka på ett kryptovalutbyte som den mäklare du använder för att hantera dina investeringar. Den största skillnaden mellan kryptovalutor som Dogecoin och aktier är tillgängligheten. Kryptovalutamarknaden är öppen 24 timmar om dygnet varje enskild dag i veckan.

Om “kommer Dogecoin någonsin att gå upp” är den fråga du nu har i åtanke just nu, ska du inte titta på aktiemarknaden utan du bör vara uppmärksam på kryptomarknaden. Om BTC går högre och hela marknaden registrerar mer aktivitet, bör du ta en titt på DOGE.

Dogecoin Högsta pris

Dogecoin nådde sitt högsta pris i USD i början av februari när den digitala valutan överträffade under en kort tid $ 0,08. I BTC-termer nådde det samma pris som i februari 2014.

Att mäta Dogecoin-pris USD-värde ser vi att det flyttade sig från under $ 0,01 ($ 0,0077 för att vara exakt) i slutet av januari till över $ 0,08 en vecka senare. Detta motsvarar en prishöjning på 938%.

Dogecoin-pristabell

Det här är den främsta anledningen till att folk frågar: kommer dogecoin någonsin att gå upp? Eftersom många investerare köpte när den virtuella valutan var nära sin högsta tid. Men det finns inget tydligt svar på om kryptovalutan Dogecoin-priset skulle gå högre.

Det är värt att ta hänsyn till att Initial Coin Offerings (ICO) och andra tokens tidigare spikades massivt och aldrig nådde det värde de en gång hade. DOGE har dock visat sig vara ett annat fall med tanke på att det finns ett märkbart mönster i hur denna virtuella valuta handlas.

Kommer Dogecoin-priset någonsin att gå upp?

Det här är huvudfrågan i den här artikeln: Kommer Dogecoin någonsin att gå upp? Innan vi fortsätter måste vi veta att allt kan hända. Vi kan inte berätta hur framtiden skulle utvecklas och om DOGE kommer att bryta nya toppar.

Det finns många saker som vi behöver analysera och leta efter för att förstå vad som kan hända med Dogecoin. Enligt till Emili Parker finns det en tunn linje mellan absurditet och allvar för Dogecoin. Dessutom förklarar hon att kollektiv tro kan trumfa “grundläggande”.

När vi pratar om grundläggande analys av kryptovalutamarknaden tar vi hänsyn till olika mått som visar om en tillgång är undervärderad eller övervärderad. För DOGE uppträdde signalerna som visade och övervärderade priset när Dogecoin-priset översteg $ 0,08.

Men DOGE saknar sina egna gruvarbetare (de flesta DOGE-gruvarbetare är Litecoin-gruvarbetare som slår samman gruvdrift för att få större belöningar). Dessutom var den sista stora programvaruversionen för Dogecoin-projektet för två år sedan. Detta visar att utvecklare flyttar till andra digitala tillgångar.

Trots alla dessa skäl som ser negativa ut för grundläggande analytiker, steg Dogecoin i luften. Det hände på grund av känslor och också känslor. När priset på en tillgång går högre kommer nya användare och investerare in på marknaden och tror att priset skulle flytta till orimliga nivåer.

När toppen är uppnådd säljer tidiga köpare sina mynt och nya investerare lockas av de höga priserna och de positiva känslorna fastnar och ställer frågan: kommer Dogecoin någonsin att gå upp igen?

Tekniska och grundläggande aspekter av Dogecoin-priset

Grundläggande och teknisk analys är två viktiga aspekter för att förstå prisdynamiken. Dogecoin är en digital tillgång som, som vi har nämnt, följer vissa mönster över tiden. Dessa mönster ses i diagrammen. Således kan tekniska handlare använda dem för att handla denna digitala tillgång.

Efter teknisk analys har vi förmodligen ett svar på frågan “kommer Dogecoin någonsin att gå upp?” Svaret är enkelt, om mönstret upprepar sig kan vi se att Dogecoin-priset går högre.

Dogecoin Hashrate

Flytten högre förväntas inte vara omedelbar, men det kan verkligen ta från månader till år att hända igen. Även om digitala tillgångar fortsätter att växa inom en snar framtid kanske vi redan har sett toppen (eller vi kunde ha varit nära toppen) för Dogecoin.

När det gäller grundläggande ser vi att det finns en stark korrelation mellan prisuppgångar i dogecoin och marknadsförhållanden som påverkar värderingen av den digitala valutan. Dessa prisökningar uppstår till exempel när det finns ett starkt tryck från Dogecoin-memsamhället att anta den digitala tillgången.

Överraskande nog hände dessa pristoppar utan bra nätverksfundament som antalet transaktioner eller hashkraft.

Den senaste och senaste prishöjningen hände för att Elon Musk och till och med Mia Khalifa omfamnade pumpen som startades av WallStreetBets-rörelsen. WallStreetBets subreddit-community köpte kraftigt kortslutna lager som GMO eller Blockbuster. Men sedan följde de trenden med DOGE och mindre digitala tillgångar.

En sak är tydlig. Denna virtuella valuta är inte att köpa på lång sikt. Det kan användas som en kortsiktig investering men inte som en långsiktig strategi. Det finns andra virtuella valutor som investerare använder för att diversifiera sina portföljer. Dogecoin är inte en av dem. Trots detta har Dogecoin-priset fungerat som en bra kortsiktig investering för tidiga pumpköpare.

Känslor och känslor

För att svara på frågan ”Kommer Dogecoin någonsin att gå upp?” vi måste ta hänsyn till känslor och känslor. De spelar en mycket viktig roll, inte bara på kryptovalutamarknaden utan också på traditionella marknader.

Vi känner till teorin som säger “köp lågt, sälj högt”, men känslor driver handlare att köpa när priset är högt och sälja när priset är lågt. Rädsla och girighet kan förändras och utmana vad vi förväntar oss av rationella aktörer.

Dogecoin-priset har visat de senaste åren att dess pris drivs av spekulation. DOGE-communityn har varit involverad i de flesta av de prispumpar som denna digitala tillgång upplevt sedan den skapades.

Detta kan fortsätta i framtiden. Det är möjligt att tänka på en ny massiv prishöjning som genereras av girighet och hela krypto- och memesamhället köpa Dogecoin (DOGE) bara för skojs skull eller för att göra några vinster. Långsiktiga innehavare dyker upp efter dessa massiva, “roliga” och meme-drivna toppar. De ger dock inget värde för hela kryptoekosystemet.

Det finns inga långsiktiga prisdrivrutiner för Dogecoin. Det finns inga projekt ovanpå DOGE och det kanske inte finns. Investerare köper DOGE bara för att göra en snabb vinst som drivs av känslor. Detta kan inte vara den bästa strategin att följa av långsiktiga investerare.

Om Dogecoin rör sig nedåt betyder det inte att dess pris går till noll och att det dör. Även om det kan hända (som det redan har hänt tusentals mynt), kan vi se en återupplivning av den digitala tillgången under korta perioder.

Elon Musk och WallStreetBets Involvering

Elon Musk och WallStreetBets-communityn har haft en stark inverkan på priset på Dogecoin. Elon Musk har många gånger omfamnat Dogecoin och har till och med ändrat sin egen profilbeskrivning på Twitter till “Dogecoin CEO”.

Detta har genererat starka vågor av köpare av DOGE digitala tillgång. Men som vi redan har nämnt, köper och säljer DOGE-innehavare den virtuella valutan för att generera vinst, inte för en långsiktig investeringsstrategi.

Wall Street Bets-logotyp

Specifikt pressade WallStreetBets på att Dogecoin skulle antas i januari och februari. Eftersom de pumpade lager som GameStop eller Blockbuster ville de också ha lite inflytande på kryptomarknaden.

Dogecoin är en digital tillgång med relativt låg volym jämfört med Bitcoin, Ethereum eller Litecoin. Det är därför samhället visste att de kunde pumpa Dogecoin-priset utan större problem. Pumpen omfamnades sedan av Elon Musk och det mesta av Dogecoin-samhället på marknaden. Faktum är att hela krypto-Twitter- och Reddit-användarna började prata om Dogecoin och hur den överträffade $ 0,08.

Detta leder oss till den ursprungliga frågan i den här artikeln: “kommer dogecoin någonsin att gå upp?” Det är möjligt för Dogecoin-priset att gå upp under vissa tidsperioder, men bara för ett kort ögonblick. Kortsiktiga handlare kan göra vinster med dessa pumpar men långsiktiga innehavare kan drabbas av att köpa på toppen och inte kunna lämna marknaden på flera månader eller till och med år.Source link