Den 16 september meddelade Kraken att deras ansökan om att bilda det första globala specialförvaringsinstitutet (SPDI) har godkänts av staten Wyoming. Denna nya institution kommer preliminärt att kallas Kraken Financial.

Kraken Financial har gjort historia som det första digitala tillgångsbolaget någonsin få en bankcharter. Detta chartergodkännande markerar finansinstitutet som fullt erkänt enligt statlig och federal lag. Kraken Financial kommer därför att vara den första reglerade banken i USA som tillhandahåller omfattande depå-, förvaltnings- och förvaringstjänster för digitala tillgångar.

Med bildandet av denna institution har en ny bankportal mellan nationella valutor och kryptovalutor uppstått. Bankcharterna främjar införlivandet av digitala tillgångar i handels- och investeringsportföljer. Krakens kunder i USA kommer att kunna banka enkelt med både nationella valutor och digitala tillgångar.

Verksamhetsplats för Kraken Financial

Huvudkontoret för Kraken Financial ligger i Cheyenne, Wyoming.

Om detta historiska bankchartergodkännande konstaterar David Kinitsky, VD för Kraken Financial, ”Vi är stolta över att arbeta i en stat som är i linje med vår filosofi och värderingar. Wyoming är ett sällsynt och lysande exempel på hur omtänksam reglering kan driva innovation för FinTech-företag. ”

Med godkännande av SPDI-stadgan kommer Kraken att kunna nå hela USA. Företaget hoppas att så småningom kunna erbjuda tjänster till internationella kunder, men just nu är sådana tjänster endast för amerikanska invånare. När det gäller regler kommer den nya institutionen att drivas precis som andra amerikanska banker.

Krakens vision och SPDI

Kraken syftar till att nå höjden av världens mest betrodda länk mellan det befintliga ekonomiska ekosystemet och framtidens kryptokonomi. Genom att få en SPDI-bankcharter skulle Kraken kunna vara den interna länken för detta ändamål.

Stadgan kommer att hjälpa Kraken Financial att driva sin verksamhet som en helt oberoende bank. Detta kommer också att minska deras beroende av andra finansinstitut. Inte bara det, men Kraken Financial kommer också att lansera en ny våg av innovativa produkter för sina användare.

Wyomings strategi för blockchain och kryptovalutareglering sticker ut jämfört med många andra statliga och lokala myndigheter. Wyoming är inte en mycket befolkad stat med ungefär 578 000 människor, men staten har varit mycket framåtblickande när det gäller krypto. Staten har passerat många blockchain lagar och har skapat en välkomnande miljö för kryptoindustrin.

Skillnad mellan en SPDI och en traditionell affärsbank

Inte alla banker är desamma eftersom det finns olika typer beroende på vilka tjänster som erbjuds och kundkretsen. En bank som finns för att tjäna sitt lokala samhälle genom att skydda sina kunders insättningar är en traditionell gemenskapsbank. En sådan bank använder också dessa insättningar för att göra lån till lokala företag och privatpersoner.

En annan typ av bank är depåbanken. Denna typ av bank fokuserar sina tjänster på tillgångsförvaring. Det ger också en pålitlig och säker väg för användare att handla säkert på råvarumarknaderna och reglerade värdepapper.

SPDI skiljer sig dock något från den vanliga depåbanken. Detta beror på att det fokuserar på digitala tillgångar som virtuella valutor. Alla banker, vare sig det är gemenskaps- eller depåbanker, är fortfarande reglerade enligt statlig och federal lag på grund av deras insättningsfunktioner.

Som bank kräver Wyoming-lagen att Kraken Financial alltid ska hålla 100% inlåningsreserver av fiatvaluta. Om en situation uppstår där varje kund kräver att ta ut sina medel i fiat har Kraken Financial förmågan att göra det, oavsett hur många utestående lån som för närvarande finns.

Produkter och tjänster från Kraken Financial

Kraken Financial kommer att erbjuda produkter och tjänster för att tillhandahålla en enkel och säker bankport mellan nationella valutor och digitala tillgångar. Kraken Financial kommer att kunna tillåta kunder att deponera sina digitala tillgångar och USD under sitt första verksamhetsår. Dessutom, när de fungerar som en länk mellan traditionell finansiering och kryptovaluta, kommer deras första år att omfatta kryptofokuserade tjänster som efterfrågan / depositionskonton (DDA), digital tillgångsförvaring och banköverföring och finansieringstjänster.

Under de kommande åren avslöjade dock Kraken Financial att andra tjänster kommer att tillhandahållas. Sådana tjänster kommer att omfatta insättning av digitala tillgångar, förtroendekonto och administration, utökade erbjudanden om förvaring av digitala tillgångar, betalkort, bankkomfortbrev och mer.

Före nu, Kraken lanserade en konventionell Forex-handel på sin kryptoplattform. Kraken gjorde detta tillkännagivande den 11 mars 2020 och avslöjade att plattformen också kommer att stödja nio olika fiat-par.Source link