Neuchâtel, Schweiz, 18 november 2021,

Europeisk integritetsstartup Nym Technologies har framgångsrikt avslutat sin tredje investeringsrunda. Ledd av Andreessen Horowitz (a16z Crypto), inkluderade denna finansieringsrunda på 13 miljoner dollar deltagande från ledande riskkapitalföretag Digital Currency Group, Tayssir Capital, Huobi Ventures, Hashkey och Fenbushi. Efter en Polychain-ledd runda och anlitande av Chelsea Manning som säkerhetsrevisor, signalerar denna runda intresset hos mainstream riskkapital för den växande efterfrågan på integritetslösningar.

Nyms revolutionerande “mixnet” är den enda tekniken som kan besegra massövervakning på nationalstatsnivå där motståndaren kan observera varje internetpaket i ett nätverk i stor skala, till skillnad från VPN eller till och med Tor. Nym åstadkommer denna till synes omöjliga bedrift genom att blanda paket i en serie decentraliserade noder och lägga till dummytrafik efter behov.

Per Harry Halpin, VD för Nym, “Vi på Nym har mycket tur, eftersom det är historiskt sett utan motstycke att se stöd från de bästa riskkapitalisterna för att stoppa massövervakning. För att göra integritet verklig på hela internets skala, har byggandet av ett verkligt fungerande mixnet länge varit den saknade pusselbiten som till och med går före Bitcoins ursprung.”

“Nyms teknik på nätverksnivå är avgörande för alla blockchain som strävar efter att erbjuda integritet för sina användare, och dess smarta incitamentstrukturer skiljer den från andra lösningar”, säger Ali Yahya, General Partner på Andreessen Horowitz. “Nyms team kan vara den mest avancerade gruppen av mixnet-forskare och ingenjörer som någonsin satts samman. När efterfrågan på integritet online fortsätter att växa, kommer deras roll i utrymmet att bli allt viktigare.”

Samantha Bohbot, Head of Platform på Digital Currency Group delade denna syn: “NYM har byggt ett första i sitt slag integritetslager, som kan skydda mot även de hårdaste motståndarna och drivs av en kryptoekonomisk incitamentstruktur. Vi föreställer oss att dess teknik sätter en ny standard för användarnas integritet över internet. Vi är imponerade av teamets kunskap, passion och engagemang för att utveckla en säkrare webb och är glada över att stödja dem.”

Sadry Bouhejba, grundare av Tayssir Capital, säger “Nym nätverk återställer användarnas integritet på internet, utan att kompromissa med effektivitet eller skalbarhet. Vi tror att Nym är ett viktigt lager för ett mer inkluderande och rättvist samhälle.”

Med ett nytt kapitaltillskott strax före lanseringen av plattformens decentraliserade mixnet mainnet planerar Nym Technologies att använda medlen för att utöka sin community och lägga till ett dedikerat produktteam. Slutligen kommer Nym att rulla ut NYM tokenomics och börja stresstesta infrastrukturen innan man schemalägger lanseringen av mainnet.

Om Nym

Nym är byggd av ledande forskare och erfarna utvecklare och är en decentraliserad infrastruktur med öppen källkod som erbjuder fullstack-sekretess. Plattformen är utan tillstånd och incitament, vilket ger utvecklare möjlighet att bygga applikationer som garanterar säkerhet mot metadataövervakning på mixnet- och referensnivåer.

KontakterSource link