RSK-baserade Kripton Market kommer nu att användas i 700 affärer i El Salvador som vill acceptera Bitcoin (BTC) betalningar för varor och tjänster. Informationen som delas i ett pressmeddelande nyligen förklarar att Kripton Market nu använder RSK: s smarta kontraktnätverk som säkras av Bitcoins hashkraft för att behandla transaktioner från köpmän.

Krypton Market möjliggör Bitcoin -betalningar ovanpå RSK

Enligt det officiella pressmeddelandet Krypton Market skulle nu göra det möjligt för mer än 700 butiker i El Salvador att acceptera Bitcoin -betalningar ovanpå RSK -nätverket. Denna decentraliserade marknadsplats som har byggts på Roostock samarbetar nu med handlare i landet för att erbjuda produkter och tjänster och få betalt i Bitcoin.

I skrivande stund har det redan funnits mer än 150 butiker som anmält sig för att börja arbeta med Kripton Market och testa dess lösningar. Detta var möjligt tack vare ett avtal nyligen med Procom och Innovacion y Desarrollo, som skulle införliva det i deras programuppdatering.

Det är värt att notera att ytterligare ett parti med 564 butiker förväntas läggas till nätverket inom en snar framtid. Detta visar att det finns ett stort ekosystem av företag och tjänsteleverantörer som vill erbjuda lösningar till privatpersoner och företag i El Salvador.

Utöver det som tidigare nämnts har Krypton Market redan gjort ett preliminärt avtal med andra 29 kooperativ som Acomi, Comedica, Acofinges och Bancovi. Några av butikerna som bestämde sig för att testa de lösningar som Kripton Market erbjuder ligger i San Salvador, La Unión, Cabañas, San Miguel och många andra städer.

I september 2021 blev Bitcoin lagligt betalningsmedel i El Salvador och blev det första landet i världen som antog Bitcoin som lagligt betalningsmedel. Detta har gjort det möjligt för företag att börja erbjuda tjänster till individer i landet som behövde tillgång till finansiella tjänster men inte kunde få dem genom traditionella finansinstitut.

RSK är också en nyckelspelare i den senaste Kripton Market -expansionen, eftersom den tillhandahåller det nödvändiga blockchain -nätverket för att ombord nya kommerser till Bitcoin -ekosystemet.

RSK erbjuder också ett brett utbud av lösningar som Money On Chain, ett finansiellt protokoll som stöds av Bitcoin; Beexo, en plånbok utan förvaring; Defiant, ännu en plånbok som fokuserar på stablecoins och andra mynt; och Tropykus Finance, a DeFi (decentraliserad finansiering) lösning som förbinder Bitcoin -gemenskapen i tillväxtekonomier.

Tack vare dessa lösningar och integrationer kommer övergången till Bitcoin -standarden i El Salvador att bli snabbare och smidigare för företag och medborgare. Dessutom spelar RSK en viktig roll vid sidan av Kripton Market för att förbättra tillgången för människor i El Salvador till Bitcoin stablecoins, lösningar och säkerhet.Source link