Bitcoin (BTC) har sjunkit under 51.000 dollar för första gången sedan 25 mars 2021. Den största kryptovalutan i världen flyttade från 60 700 dollar till 50 900 dollar på bara sex timmar. Dessutom skedde den massiva nedgången mellan 05:05 och 05:53 UTC + 2. Andra digitala tillgångar har också följt Bitcoin.

Bitcoin och kryptovalutor faller

Hela kryptovalutamarknaden har sett hur Bitcoin och andra virtuella valutor massivt föll. Bitcoin, den största digitala tillgången i världen, drog de flesta av de digitala tillgångarna på marknaden till sitt lägsta pris på cirka en månad.

De värsta kryptokurvorna bland de tio bästa har varit Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), XRP, Cardano (ADA) och Polkadot (DOT), i denna ordning. Förlusterna har varit mellan 18,4% och 12,5%. Under toppen och botten har dessa mynt registrerat ännu större förluster.

Dogecoin (DOGE) är förvånansvärt ganska stabilt på cirka 0,2898 dollar med en prisnedgång på endast 4,79% under det senaste dygnet. Ethereum har också fallit nära 14% och nått ett pris per mynt på 1 947 dollar som nu har återhämtat sig till 2 200 dollar.

Efter att ha lämnat topp 100 ser vi att de största förlusterna har rapporterats av Bitcoin SV (BSV), Ethereum Classic (ETC), Ren (REN) och Helium (HNT). Alla dessa digitala tillgångar tappade mer än 20% av priset under det senaste dygnet.

Enligt uppgifter från ByBthar det totala antalet likvidationer under de senaste 12 timmarna varit 9,13 miljarder dollar. Om vi ​​tar hänsyn till det senaste dygnet, går detta belopp till 9,81 miljarder dollar.

Även om detta har varit ett mycket hårt prisfall, finns det några kryptovalutor som redan återhämtar sig efter den senaste försäljningen. Bitcoin handlas nu till cirka 55 600 dollar och andra virtuella valutor återhämtar sig också efter denna prisnedgång.

Huvudfrågan som nu förblir öppen är om tjurkörningen fortsätter eller om vi har nått en topp. Analytiker som PlanB anser att Bitcoin (BTC) kan fortsätta att röra sig högre under de kommande veckorna och månaderna.

Samtidigt tror andra analytiker att Litecoin och Ethereum också kan följa en hausseartad trend och fortsätta att gå högre. Andra altcoins har också varit mycket hausse de senaste månaderna, inklusive Binance Coin (BNB) och XRP. Vi måste dock vänta med att förstå om dessa mynt också kommer att flytta högre inom en snar framtid.Source link